Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Samenwerkingsovereenkomst bouw 200 woningen Sint Laurens getekend

Samenwerkingsovereenkomst bouw 200 woningen Sint Laurens getekend

MIDDELBURG - Heijmans, gemeente Middelburg en Woongoed Middelburg hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 200 woningen in het uitbreidingsgebied ten noorden van Sint Laurens. De Gemeente Middelburg heeft de wens om in de nieuwe wijk een divers aanbod van woningen te realiseren waaronder sociale huur en betaalbare koop. De verdeling van het woningprogramma volgt daarbij de verdeling zoals afgesproken in de Zeeuwse Woondeal. 30% sociale huisvesting, 30% betaalbare koop- of huurwoningen, 30% vrije sector koopwoningen en 10% vrije kavels.Heijmans verkoopt en ontwikkelt de koopwoningen. Woongoed is verantwoordelijk voor de sociale woningen en de gemeente verkoopt de vrije kavels. De eerstvolgende stap is om een stedenbouwkundig plan verder te ontwikkelen. De verwachting is dat in 2027 gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen.

Meer uit Middelburg

Zaterdag 32e edtitieTrekkertrek in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aanstaande zaterdag wordt voor de 32e keer de Trekkertrek in Aagtekerke georganiseerd. Het evenement vindt dit jaar plaats op een andere locatie, namelijk aan de Herenweg in Aagtekerke.  

7 uur geleden
Oud-leden tafeltennisvereniging Middelburg gezocht voor een feestje

MIDDELBURG - Dit jaar bestaat TTC Middelburg 20 jaar. De tafeltennisvereniging wil dit zaterdag 31 augustus vieren met huidige en oud-leden van de club. 

1 dag geleden
Gratis doorzichtige PMD-zakken voor inwoners gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Donderdagochtend om 11.00 uur neemt wethouder Treurniet de eerste PMD-zakken dispenser in de ZB gebruik.

1 dag geleden
Drugs en vuurwapen gevonden tijdens controle in Kapelle, drie personen aangehouden

KAPELLE - Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Vierwegen bij Kapelle trof de politie dinsdag drugs en een vuurwapen aan. Alle drie de inzittenden van de auto zijn aangehouden. 

1 dag geleden
Gisteren N57 tijdelijk afgesloten vanwege ongeluk

MIDDELBURG - De brandweer heeft dinsdag iemand bevrijd na een aanrijding op de Havenpoortweg (N57) tussen Middelburg en Serooskerke. De N57 werd afgesloten.In de buurt van de Van Het Hoffweg bij Sint Laurens kwamen rond 11.40 uur een camper en een personenauto met elkaar in botsing. Door de klap belandde de camper in de berm, de personenauto reed van het talud af. In de personenauto zat een vrouw welke door de brandweer moest worden bevrijd. Twee ambulanceteams zijn ter plekke. De inzittenden van de camper bleven voor zover bekend ongedeerd.Vanwege het ongeluk werd de weg ter plekke volledig afgesloten. Richting Middelburg stond volgens Rijkswaterstaat rond 12.10 uur een file van bijna 5 kilometer. Andersom was sprake van een file van zo'n 3 kilometer.

1 dag geleden
Nog meer folklore: een lezersterugblik op de eerste Folkloristische dag in Middelburg

Middelburg - Sjezen en klederdracht vorige week tijdens de Folkloristische Dag in Middelburg. Lezer van De Bode Monique Dusebout maakte deze mooie foto's. 

2 dagen geleden
Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

2 dagen geleden