Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ryanair verwacht meer Europese reizigers door coronavirus

Ryanair verwacht meer Europese reizigers door coronavirus

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair, vooral actief in Europa, verwacht meer reizigers te kunnen vervoeren naar Europese bestemmingen als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Door het virus, dat inmiddels in meerdere Aziatische landen is opgedoken, zouden veel Europeanen geneigd zijn dichter bij huis te blijven in plaats van af te reizen naar verre vakantielanden als Thailand.

De Ierse budgetvlieger verwacht dat mensen wat dat betreft vergelijkbaar zullen reageren als rond de uitbraak van het SARS-virus in 2003. Het Ierse bedrijf ziet mogelijkheden een deel van de reizigers die niet naar Azië gaan binnen te kunnen halen.

Sinds het begin van de uitbraak van het Wuhan-virus zijn een circa 15.000 mensen besmet in 24 landen. In totaal zijn 361 mensen overleden aan de ziekte.

Problemen

Het afgelopen kwartaal vervoerde Ryanair meer passagiers en verdiende het ook meer aan die reizigers. De Ierse prijsvechter heeft echter ook last van de problemen met de Boeing 737 MAX, die al lange tijd aan de grond wordt gehouden. Omdat de levering van de bestelde toestellen van dat type waarschijnlijk later plaatsvindt, worden enkele doelen uitgesteld. Ook neemt Ryanair langer de tijd voor een aandeleninkoopprogramma.

Het aantal reizigers in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar nam met 6 procent toe tot 35,9 miljoen en mede daardoor zaten de vliegtuigen van het Ierse bedrijf wat voller dan een jaar eerder. De omzet steeg met ruim een vijfde tot 1,9 miljard euro. Dat leverde een winst op van 88 miljoen euro. In 2018 noteerde Ryanair in het derde kwartaal nog een verlies.

De uitgestelde levering van de 737 MAX is er de oorzaak van dat Ryanair pas in het volgende boekjaar kostenbesparingen kan realiseren. Als gevolg van die vertraging stelt Ryanair ook zijn doel om 200 miljoen passagiers per jaar te vervoeren met een een tot twee jaar uit.

Meer uit Financieel

ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

2 uur geleden
ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

4 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

4 uur geleden
AI-hausse levert chipontwerper Nvidia opnieuw recordomzet op

SANTA CLARA (ANP) - Chipontwikkelaar Nvidia heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw fors opgevoerd. Het bedrijf staat bekend als de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen. Nu veel techbedrijven in een race zijn verwikkeld om de geavanceerdste AI-modellen te ontwikkelen, boekt Nvidia recordresultaten.

5 uur geleden
Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

6 uur geleden
Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt 136 miljoen in Haarlemse locatie

HAARLEM (ANP) - Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt de komende twee jaar 136 miljoen euro in zijn vestigingen in Haarlem. Het geld gaat onder andere naar de faciliteit waar een groot aantal medicijnen op verschillende manieren kunnen worden verpakt. Ook investeert MSD in de vaccinproductie in de Noord-Hollandse stad.

6 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam sluit licht lager, Heijmans stijgt hard

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers op het Damrak waren in afwachting van de kwartaalcijfers van chipbedrijf Nvidia in de Verenigde Staten en de notulen van de Fed. Bouwbedrijf Heijmans bewoog sterk na de publicatie van nieuwe financiële doelstellingen.

10 uur geleden