Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft de CoronaMelder

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft de CoronaMelder

DEN HAAG (ANP) - Ruim een kwart van de bevolking, namelijk dik 26 procent, heeft inmiddels de CoronaMelder-app gedownload. Het gaat om precies te zijn om 4.581.756 mensen. Dat schrijft gezondheidsminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Op 22 februari hadden 115.613 mensen, samen met de GGD, een besmetting gemeld en zo anderen gewaarschuwd dat zij mogelijk ook besmet zouden kunnen zijn.

"Sinds Nederland vanaf 15 december in een lockdown zit, is het aantal waarschuwingen via de CoronaMelder afgenomen. Het evaluatieteam geeft aan dat dit mogelijkerwijs kan worden verklaard doordat er minder sociaal verkeer is", schrijft de bewindsman. "De verwachting is dat zodra het sociale verkeer weer toeneemt en de verspreiding van het virus nog mogelijk is, het aantal notificaties zal stijgen."

Jongeren

De universiteit van Tilburg meldt dat inmiddels 1 op de 3 door deze onderwijsinstelling ondervraagde jongeren tussen de 17 en 24 jaar CoronaMelder op de mobiel heeft staan. Daarmee komt hun aantal nu overeen met dat onder de 24-plussers.

"We weten niet precies waarom jongeren in de eerste maanden na de lancering van CoronaMelder de app minder vaak downloadden dan volwassenen. Een mogelijke verklaring is dat het coronavirus in eerste instantie met name als een gevaar voor ouderen werd gezien. Hierdoor voelden jongeren zich in het begin wellicht minder aangesproken", aldus een van de onderzoekers.

Gebleken is ook dat bijna 5 procent van de mensen die geen klachten hadden en zich na een melding van CoronaMelder lieten testen, toch besmet is. In ruim 2 maanden tijd zijn zo 6209 besmettingen vastgesteld.

Meer uit Binnenland

Demonstranten verlaten binnenplaats Oudemanhuispoort

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten die eerder vrijdagmiddag de binnentuin van de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam hadden bezet met een paar tenten, hebben het terrein weer verlaten. Wel kondigden de demonstranten aan later terug te komen. "Dit is nog niet het einde. We komen terug", zei een van de betogers.

2 uur geleden
UvA doet aangifte tegen betogers, spreekt van intimiderende sfeer

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam doet aangifte tegen de demonstranten die vrijdag aan het einde van de middag actie voeren bij de Oudemanhuispoort. Zij hebben zich volgens de universiteit schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en erfvredebreuk.

2 uur geleden
Zes UvA-gebouwen rond Binnengasthuisterrein dicht

AMSTERDAM (ANP) - Zes gebouwen op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijdag aan het einde van de middag gesloten vanwege een nieuw protest in de buurt. Medewerkers zijn naar buiten. Een woordvoerder van de universiteit laat dat weten.

2 uur geleden
Demonstranten zetten tenten op in binnentuin Oudemanhuispoort UvA

AMSTERDAM (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten hebben tenten opgezet in de binnentuin van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan de Oudemanhuispoort. Een verslaggever van het ANP ziet dat er tientallen mensen aanwezig zijn op de binnenplaats. De betogers hebben meerdere tenten neergezet. Ook in het gebouw zit een handjevol demonstranten.

2 uur geleden
Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

DEN HAAG (ANP) - De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

3 uur geleden
Uit voorzorg gesloten UvA-gebouwen weer open

AMSTERDAM (ANP) - Het Bushuis en het Oost-Indisch Huis, gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn vrijdag enige tijd gesloten geweest uit voorzorg, nadat er bepaalde signalen binnenkwamen. Ze zijn inmiddels weer open, aldus een woordvoerder. Wat de signalen waren, daar ging hij niet op in.

3 uur geleden
Niet-gecontracteerde zorg wordt duurder voor patiënt

DEN HAAG (ANP) - De vergoedingen voor diensten van een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, worden verlaagd. Een wetsvoorstel van demissionair zorgminister Conny Helder dat dit moet regelen, is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Met deze maatregel wil de minister verzekerden stimuleren om gebruik te maken van gecontracteerde zorg en zorgaanbieders aanmoedigen om contracten te sluiten met zorgverzekeraars.

4 uur geleden