Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruilwinkel Goes bestaat 15 jaar

Ruilwinkel Goes bestaat 15 jaar

GOES - De Ruilwinkel in Goes bestond donderdag precies 15 jaar. De Goese burgemeester Margo Mulder en wethouder André van der Reest brachten een toast uit op de winkel. Op donderdag 19 mei viert de Ruilwinkel het jubileum uitgebreider met haar bezoekers en vrijwilligers.

De Ruilwinkel is niet alleen bedoeld om spullen in te leveren en te ruilen, maar het is ook een sociale ontmoetingsplek. Dat maakt de Ruilwinkel een bijzondere plek die inmiddels niet meer is weg te denken. “Ik ben heel trots op wat we mogen betekenen voor mensen uit de buurt. Er zijn zelfs een aantal vrijwilligers al 15 jaar werkzaam bij de Ruilwinkel. Dus zij zijn écht vanaf het ‘eerste uur’ betrokken”, vertelt coördinator Nel Bouterse van SMWO.

Deelnemers kunnen in de Ruilwinkel terecht om anderen te ontmoeten, werkervaring op te doen of een betekenisvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Het is een plek waar veel verschillende mensen zich thuis voelen: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, lokale inwoners en immigranten, ze werken er allemaal samen en hebben eigen taken op basis van hun talenten. Van der Reest: “De Ruilwinkel heeft een verbindend element en dat is wat wij graag zien in de wijken. Dat mensen naar elkaar omzien, voor elkaar zorgen en hart voor elkaar hebben.’’
Iedereen is welkom bij de Ruilwinkel in Goes. Kijk voor meer informatie op www.ruilwinkelgoes.nl.

Meer uit Beveland

Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

7 uur geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

12 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

13 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

20 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

1 dag geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden