Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruilwinkel Goes bestaat 15 jaar

Ruilwinkel Goes bestaat 15 jaar

GOES - De Ruilwinkel in Goes bestond donderdag precies 15 jaar. De Goese burgemeester Margo Mulder en wethouder André van der Reest brachten een toast uit op de winkel. Op donderdag 19 mei viert de Ruilwinkel het jubileum uitgebreider met haar bezoekers en vrijwilligers.

De Ruilwinkel is niet alleen bedoeld om spullen in te leveren en te ruilen, maar het is ook een sociale ontmoetingsplek. Dat maakt de Ruilwinkel een bijzondere plek die inmiddels niet meer is weg te denken. “Ik ben heel trots op wat we mogen betekenen voor mensen uit de buurt. Er zijn zelfs een aantal vrijwilligers al 15 jaar werkzaam bij de Ruilwinkel. Dus zij zijn écht vanaf het ‘eerste uur’ betrokken”, vertelt coördinator Nel Bouterse van SMWO.

Deelnemers kunnen in de Ruilwinkel terecht om anderen te ontmoeten, werkervaring op te doen of een betekenisvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Het is een plek waar veel verschillende mensen zich thuis voelen: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, lokale inwoners en immigranten, ze werken er allemaal samen en hebben eigen taken op basis van hun talenten. Van der Reest: “De Ruilwinkel heeft een verbindend element en dat is wat wij graag zien in de wijken. Dat mensen naar elkaar omzien, voor elkaar zorgen en hart voor elkaar hebben.’’
Iedereen is welkom bij de Ruilwinkel in Goes. Kijk voor meer informatie op www.ruilwinkelgoes.nl.

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

1 dag geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

1 dag geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

1 dag geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

2 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

2 dagen geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

2 dagen geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

2 dagen geleden