Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rijk investeert 2,5 miljoen euro in veiligere zeehavens

Rijk investeert 2,5 miljoen euro in veiligere zeehavens

VLISSINGEN-OOST - Het ministerie van Justitie en Veiligheid trekt eenmalig 2,5 miljoen euro uit om de zeehavens van Moerdijk, Terneuzen en Vlissingen/Borsele veiliger te maken. “Het geld wordt ingezet om vooral de fysieke veiligheid van de terreinen te verbeteren”, laat de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis, voorzitter van de Havendriehoek Zeeland/West-Brabant, weten. 

Partijen die al langer samenwerken aan veiligere zeehavens in onder meer Vlissingen-Oost, zoals de gemeenten Borsele en Vlissingen, politie en douane, dienden een aanvraag voor de rijksbijdrage in. Met dit geld kunnen de partijen de zeehavens weerbaarder maken tegen ondermijnende criminaliteit.  

Barrières

Medio 2021 maakte toenmalig minister Grapperhaus bekend dat logistieke knooppunten weerbaarder moeten worden gemaakt tegen criminelen die met malafide praktijken misbruik maken van de goede economische infrastructuur. Die aanpak benadrukte hij ook tijdens zijn bezoek aan de Zeeuwse zeehavens in september. Naast de grote knooppunten, de havens van Rotterdam en Schiphol, kwam er ook geld beschikbaar voor andere knooppunten, zoals het Zeeuwse havengebied. “Het gaat nu om eenmalige investeringen die vooral nodig zijn om de terreinen in de havens veiliger te maken. Denk aan het vernieuwen en uitbreiden van camera’s, en het inzetten van beveiligingssystemen met betere camera’s en slimmere toegangscontrole via biometrie.” Deze incidentele middelen zijn voorbereidend op een breder, landelijk plan met structurele middelen dat in de maak is.

“Samen met ondernemers in de haven werken we al langere tijd aan het terugdringen van criminaliteit. Hiervoor ligt er een uitgebreide wensenlijst om betere barrières op te werpen. Met deze bijdrage kunnen we eindelijk uitvoering geven aan de eerste wensen. Het is een mooi signaal naar de ondernemers die al langer hopen op meer actie vanuit de overheid. En het is ook een duidelijke boodschap richting criminelen: wij maken een vuist tegen criminele activiteiten.”

Binnen het programma Veilige Zeehavens werken allerlei partners samen om criminaliteit in de havens te voorkomen, herkennen en melden. Deelnemers zijn bijvoorbeeld havenbedrijf North Sea Port, gemeenten Borsele en Vlissingen, douane, openbaar ministerie, politie en Koninklijke Marechaussee. Meer informatie over het programma is te vinden op www.veiligezeehavens.nl.

Meer uit Beveland

Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

2 uur geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

21 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

23 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 dag geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

2 dagen geleden