
Reuters: Twitter met Teslabaas Elon Musk om tafel over bod
SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter is de onderhandelingen gestart met Teslabaas Elon Musk over zijn miljardenbod op het socialemediabedrijf, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Dat er wordt onderhandeld betekent niet meteen dat Twitter ook Musks bod zal accepteren. Volgens de ingewijden toont het wel dat Twitter onderzoekt of verkoop aan Musk kan onder aantrekkelijke voorwaarden.
De afgelopen paar dagen had Musk al ontmoetingen met aandeelhouders van Twitter om steun te vergaren voor zijn bod. Musk heeft er 43 miljard dollar voor over om Twitter van de beurs te halen. Zo kan hij het bedrijf laten groeien en er naar eigen zeggen een platform voor de vrijheid van meningsuiting van maken.
Veel aandeelhouders namen contact op met Twitter nadat Musk zijn plannen voor de overname vorige week ontvouwde, om te benadrukken dat het bedrijf deze kans niet moest laten lopen. Halverwege april maakte Musk bekend Twitter te willen kopen. Twitter steeg daarna bijna 2 miljard dollar in beurswaarde.
Belemmering
Dat Musk zijn bod als "beste en laatste" omschreef kan nog een belemmering vormen in de onderhandelingen, aldus de bronnen. Twitter zou ook proberen om meer informatie in te winnen over of Musk de overname kan betalen en om wellicht betere voorwaarden en een betere prijs te regelen.
Twitter maakt zich onder meer zorgen om lopende onderzoeken van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Musk zou toen hij zich eerder dit jaar in Twitter inkocht de regels van de toezichthouder hebben overtreden bij het tijdig melden hiervan.
In 2018 kreeg Musk de SEC al achter zich aan toen hij tweette dat hij Tesla van de beurs wilde halen. Dat zorgde voor een grote stijging van het aandeel van Tesla. Musk trof erna een schikking met de toezichthouder. Hij beloofde toen al zijn tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden vooraf door juristen te laten controleren.
Meer uit Financieel
NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn hoger gesloten. Grote techbedrijven waren in trek na een goed ontvangen kwartaalbericht van Google-moederbedrijf Alphabet. Tegelijkertijd verwerkten beleggers tegenstrijdige signalen over de vooruitgang in handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en handelspartners.
4 uur geledenBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie onderzoekt of de overname van platenlabel Downtown Music door Universal Music Group (UMG) negatieve gevolgen heeft voor de muziekindustrie. Onafhankelijke labels en artiesten uitten hun zorgen over de deal. Ze zijn bang dat UMG, 's werelds grootste muziekconcern, te machtig wordt in de Europese muziekindustrie met het aanbieden van diensten aan onafhankelijke labels.
6 uur geledenLONDEN (ANP) - De Britse maaltijdbezorger Deliveroo heeft een overnamebod ontvangen van zijn Amerikaanse branchegenoot DoorDash. Dat bedrijf heeft 2,7 miljard pond (3,2 miljard euro) over voor Deliveroo, bevestigt het bedrijf na eerdere mediaberichten.
6 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Staatsbedrijven Gasunie en Energie Beheer Nederland (EBN) nemen de volledige investering in een pijpleiding voor het CO2-opslagproject Aramis op zich. Daarmee trekken twee mede-initiatiefnemers voor het opslagproject, energieconcerns TotalEnergies en Shell, zich grotendeels terug uit het pijpleidingenstelsel.
6 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Landbouworganisatie LTO is blij dat het kabinet kijkt naar de juridische aanpassing van het stikstofbeleid. Minister Femke Wiersma (Landbouw) schreef vrijdag dat het kabinet het vergunningenstelsel rond stikstofuitstoot grondig wil herzien. De belangenorganisatie voor boeren zegt daar lang voor te hebben gepleit.
6 uur geledenZOETERMEER (ANP) - FME, de brancheorganisatie voor de technologische industrie, noemt het klimaatpakket van minister Sophie Hermans "onvoldoende om het concurrentieverschil met onze buurlanden echt te dichten". "Het is tijd om de volgende stap te zetten: met structurele keuzes die langjarige zekerheid bieden", zegt FME in een persbericht.
9 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst de handel uitgegaan. Daarmee was de stemming op het Damrak ingetogener dan op andere Europese beurzen, waar stevigere winsten op de koersenborden stonden. Beleggers verwerkten opnieuw een reeks kwartaalberichten van beursgenoteerde bedrijven. Ook hadden ze te maken met tegenstrijdige signalen over ontwikkelingen in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.
9 uur geleden