Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Rechtszaak tegen prins Andrew vanwege misbruik minderjarige'

'Rechtszaak tegen prins Andrew vanwege misbruik minderjarige'

NEW YORK (ANP) - Een vermeend slachtoffer van Jeffrey Epstein heeft maandag een rechtszaak aangespannen tegen de Britse prins Andrew, meldt ABC News. Virginia Roberts Giuffre beschuldigt hem ervan haar te hebben misbruikt in Epsteins huis in New York en op andere plekken toen ze jonger was dan achttien jaar, zo zou volgens de Amerikaanse nieuwszender blijken uit rechtbankdocumenten.

Het slachtoffer spande de zaak aan bij een rechtbank in New York, bijna twee jaar nadat de Amerikaanse financier Epstein in afwachting van zijn proces zelfmoord pleegde in zijn cel. Ze koos ervoor de kwestie nu aanhangig te maken, omdat over enkele dagen een wet in New York vervalt die het slachtoffers van kindermisbruik mogelijk maakt een civiele zaak aan te spannen, ondanks dat de verjaringstermijn is verstreken.

"Als ze het nu niet doet, zou ze hem toestaan ​​te ontsnappen aan elke verantwoordelijkheid voor zijn daden", vertelde Giuffre's advocaat, David Boies, aan ABC News. "En Virginia zet zich in om situaties te vermijden waarin rijke en machtige mensen aan elke verantwoordelijkheid voor hun daden ontsnappen."

Ter verantwoording geroepen

Het misbruik zou ongeveer twintig jaar geleden hebben plaatsgevonden. "Twintig jaar geleden stelden prins Andrews rijkdom, macht, positie en connecties hem in staat een bang, kwetsbaar kind te misbruiken zonder dat er iemand was om haar te beschermen. Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen", staat volgens de nieuwszender in de rechtbankstukken.

Een woordvoerder van prins Andrew wilde geen commentaar geven op de rechtszaak.

Meer uit Buitenland

Hamas meldt 16 doden in Rafah afgelopen nacht

RAFAH (ANP/RTR) - In Rafah zijn afgelopen nacht zestien Palestijnen gedood, meldt Hamas. Ondanks vele internationale oproepen om het offensief in de stad te staken, heeft Israël daar in de nacht en ochtend verdere lucht- en tankaanvallen uitgevoerd.

1 uur geleden
UNRWA: ongeveer miljoen mensen ontvluchtten Rafah

RAFAH (ANP) - De afgelopen drie weken zijn ongeveer 1 miljoen mensen Rafah ontvlucht, meldt de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). De maanden daarvoor waren juist veel Palestijnen gevlucht naar die stad in het zuiden van de Gazastrook. Begin mei riep Israël op om delen van Rafah te evacueren, omdat het een offensief op de stad begon.

2 uur geleden
België levert komende jaren 30 F-16's aan Oekraïne

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België gaat de komende jaren dertig F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne, meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib. De eerste toestellen moeten dit jaar nog aankomen, de rest uiterlijk in 2028.

3 uur geleden
EU-ministers van Defensie bijeen over Oekraïne

BRUSSEL (ANP/DPA) - De ministers van Defensie van de Europese Unie komen dinsdag bijeen in Brussel om over militaire hulp aan Oekraïne te praten en over pogingen om de Europese defensie-industrie te versterken.

5 uur geleden
7900 mensen in Papoea-Nieuw-Guinea uit voorzorg geëvacueerd

PORT MORESBY (ANP/AFP) - Papoea-Nieuw-Guinea evacueert zo'n 7900 mensen van een regio waar vrijdag een grote aardverschuiving is geweest, zei de regionale functionaris Sandis Tsaka dinsdag tegen het persbureau AFP. Er wordt gevreesd voor nieuwe aardverschuivingen.

6 uur geleden
Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen officieel Palestijnse staat

JERUZALEM (ANP) - Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen vanaf dinsdag officieel de Palestijnse staat. De drie landen kondigden afgelopen week aan die stap te gaan zetten, tot woede van Israël.

8 uur geleden
Argentijnse regering moet voedselhulp toestaan

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De regering Milei van Argentinië moet van de rechter tonnen voedsel aan de armen vrijgeven. Het voedsel werd vastgehouden in afwachting van een screening van het sociale hulpverleningssysteem.

8 uur geleden