Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek ervaart voorstelling Guido Weijers 'als vanouds'

Publiek ervaart voorstelling Guido Weijers 'als vanouds'

UTRECHT (ANP) - De sfeer in het Beatrix Theater was tijdens de voorstelling van Guido Weijers bijna als vanouds. Het publiek was vooral blij dat er weer een evenement is, maar de maatregelen zorgden bij sommige bezoekers vooraf wel voor wat stress.

"Ik zou er de volgende keer wel twee keer over nadenken voordat ik een kaartje koop. Nu was het best impulsief. Ik dacht: 'ik doe die test wel even', maar dat viel vies tegen", vertelt Bente van der Ende. Zelf is ze niet per se groot fan van Weijers, maar ze wilde gewoon heel graag weer eens iets leuks doen. Ze heeft voor de voorstelling van de cabaretier een flink uur in de auto gezeten voor de coronatest. "Het is een superleuke ervaring en ik ben blij dat ik gegaan ben, maar de maatregelen vooraf zijn wel vrij heftig."

Ook Anouk Hagenaars en Ingeborg Zimmer besloten samen naar de voorstelling van Weijers te gaan. Voor hen waren de maatregelen minder ingrijpend. "Ik steek hiervoor graag zo'n ding in mijn neus", grapt Hagenaars, verwijzend naar de coronatest. Volgens de dames is het weer net als vanouds. "De eerste tien minuten dacht ik even: wow, dit is bizar", vertelt Zimmer. "Maar nu is het alweer zo gewoon. Het is echt heel leuk, we hebben een hele fijne middag." De sfeer is dan ook heel ongedwongen, volgens beide dames. "Soms loopt iemand dicht langs je en dan heb je wel de neiging om opzij te gaan", vertelt Hagenaars. "Maar het is ook weer heel snel heel normaal."

Tweede proefevenement

De voorstelling van Guido Weijers was het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke- als de publieks-evenementensector en de overheid. Het publiek werd opgedeeld in groepen van 250, 200 en 50. Elke 'bubbel' had een eigen ingang en toiletruimte en eigen regels: zo moesten sommigen mondkapjes dragen en zitten anderen achter een spatscherm. Alle bezoekers zijn van tevoren getest en dragen tijdens het evenement een bewegingssensor zodat achteraf te zien is hoeveel contact ze onderling hebben gehad en waar ze allemaal zijn geweest. Over een aantal dagen worden ze opnieuw getest. Eerder deze week werd met een zakelijk congres in het Beatrix Theater afgetrapt.

Dat het publiek er zin in had, bleek al vrij snel. De vijfhonderd gelukkigen in de zaal ontvingen Weijers met open armen. Toen de cabaretier onder de klanken van The Show Must Go On van Queen het podium opkwam werd hij direct met een staande ovatie begroet.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden