Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek ervaart voorstelling Guido Weijers 'als vanouds'

Publiek ervaart voorstelling Guido Weijers 'als vanouds'

UTRECHT (ANP) - De sfeer in het Beatrix Theater was tijdens de voorstelling van Guido Weijers bijna als vanouds. Het publiek was vooral blij dat er weer een evenement is, maar de maatregelen zorgden bij sommige bezoekers vooraf wel voor wat stress.

"Ik zou er de volgende keer wel twee keer over nadenken voordat ik een kaartje koop. Nu was het best impulsief. Ik dacht: 'ik doe die test wel even', maar dat viel vies tegen", vertelt Bente van der Ende. Zelf is ze niet per se groot fan van Weijers, maar ze wilde gewoon heel graag weer eens iets leuks doen. Ze heeft voor de voorstelling van de cabaretier een flink uur in de auto gezeten voor de coronatest. "Het is een superleuke ervaring en ik ben blij dat ik gegaan ben, maar de maatregelen vooraf zijn wel vrij heftig."

Ook Anouk Hagenaars en Ingeborg Zimmer besloten samen naar de voorstelling van Weijers te gaan. Voor hen waren de maatregelen minder ingrijpend. "Ik steek hiervoor graag zo'n ding in mijn neus", grapt Hagenaars, verwijzend naar de coronatest. Volgens de dames is het weer net als vanouds. "De eerste tien minuten dacht ik even: wow, dit is bizar", vertelt Zimmer. "Maar nu is het alweer zo gewoon. Het is echt heel leuk, we hebben een hele fijne middag." De sfeer is dan ook heel ongedwongen, volgens beide dames. "Soms loopt iemand dicht langs je en dan heb je wel de neiging om opzij te gaan", vertelt Hagenaars. "Maar het is ook weer heel snel heel normaal."

Tweede proefevenement

De voorstelling van Guido Weijers was het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke- als de publieks-evenementensector en de overheid. Het publiek werd opgedeeld in groepen van 250, 200 en 50. Elke 'bubbel' had een eigen ingang en toiletruimte en eigen regels: zo moesten sommigen mondkapjes dragen en zitten anderen achter een spatscherm. Alle bezoekers zijn van tevoren getest en dragen tijdens het evenement een bewegingssensor zodat achteraf te zien is hoeveel contact ze onderling hebben gehad en waar ze allemaal zijn geweest. Over een aantal dagen worden ze opnieuw getest. Eerder deze week werd met een zakelijk congres in het Beatrix Theater afgetrapt.

Dat het publiek er zin in had, bleek al vrij snel. De vijfhonderd gelukkigen in de zaal ontvingen Weijers met open armen. Toen de cabaretier onder de klanken van The Show Must Go On van Queen het podium opkwam werd hij direct met een staande ovatie begroet.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Hinkepink 6 dagen geleden
Nou dan heeft die schele mazzel

Meer uit Entertainment

Verkiezingsavond bij RTL onder leiding van Jinek en Lambie

HILVERSUM (ANP) - RTL Nieuws verslaat de verkiezingsavond met een uitzending van het programma Jinek, dat wordt geleid door Eva Jinek en Fons Lambie. De gebeurtenissen worden geduid door de politieke verslaggevers van RTL en de vaste commentatoren die vaker aanschuiven bij Jinek.

1 dag geleden
Songfestival kleurt Rotterdamse straten

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam heeft donderdag de kunstenaars gepresenteerd die de stad de komende maanden onderdompelen in songfestivalsferen. De artistieke aankleding wordt verzorgd door Studio VollaersZwart, Mothership, Arttenders, Stichting Hip Hop In Je Smoel en Flowerdales Agency, zo heeft de Rotterdamse songfestivalorganisatie bekendgemaakt.

1 dag geleden
100.000 mensen in wachtrij voor kaartverkoop proefevenementen

AMSTERDAM (ANP) - Maar liefst 100.000 mensen hebben donderdag in de digitale wachtrij gestaan voor een kaartje voor een van de proefevenementen van ID&T en MOJO.

1 dag geleden
De Vooravond komt met alternatief voor Boekenbal

AMSTERDAM (ANP) - Het tv-programma De Vooravond komt met een alternatief voor het Boekenbal, dat niet kan doorgaan vanwege de coronacrisis. In een speciale uitzending presenteren Fidan Ekiz en Renze Klamer op 5 maart vanuit de Stadsschouwburg (ITA) in Amsterdam met een reeks bekende schrijvers dat alternatieve boekenbal, meldt BNNVARA donderdag.

1 dag geleden
Fieldlab waarschuwt voor doorverkoop kaarten

AMSTERDAM (ANP) - Fieldlab Evenementen waarschuwt voor de doorverkoop van de kaarten voor de Back to Live-evenementen. Dat laat de organisatie weten. Op Marktplaats.nl verschenen donderdagmiddag al de eerste popfestivalkaarten, vanaf zo'n 300 euro per stuk. "Het zou zonde zijn als je die koopt, want het heeft geen nut. Alle kaarten staan op naam." Op het festival moeten de bezoekers namelijk onder meer een negatieve coronatest overleggen, die gekoppeld is aan hun BSN-nummer en naam. "En dat gaan we checken."

1 dag geleden
Nieuw boek Adriaan van Dis is bestseller

DEN HAAG (ANP) - Klifi, de nieuwe roman van Adriaan van Dis, doet het goed. Het boek staat op de tweede plaats van de Bestseller 60 en is daarmee de hoogste nieuwkomer in de wekelijkse boekenlijst.

2 dagen geleden
Stones-expo nogmaals verlengd in hoop op heropening

GRONINGEN (ANP) - Het Groninger Museum verlengt de expositie The Rolling Stones - Unzipped tot en met 18 april. De tentoonstelling, waar meteen na de opening eind vorig jaar grote belangstelling voor was, moest sluiten wegens de coronacrisis. Geen museum mocht meer open blijven.

2 dagen geleden