Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prijsvergelijker Pricewise: energietarieven stijgen flink

Prijsvergelijker Pricewise: energietarieven stijgen flink

AMSTERDAM (ANP) - De energietarieven lopen flink op doordat de vraag naar gas groter is dan het aanbod. Ook de opwekking van elektriciteit is erg duur omdat er relatief weinig zon en wind waren, concludeert vergelijkingssite Pricewise na eigen onderzoek.

De vaste tarieven voor één en drie jaar zijn flink gestegen, met gemiddeld 10 procent ten opzichte van vorige maand. Dit komt bovenop de gestegen variabele tarieven per 1 juli. De vaste gastarieven liggen momenteel op het hoogste niveau sinds 2015, constateert Pricewise.

Hoewel de inkoop van energie met directe levering momenteel erg duur is, kost de inkoop van energie met levering over een jaar veel minder. Daardoor lijken energieleveranciers in te kopen voor de langere termijn, wat ervoor zorgt dat meerjarige contracten relatief goedkoper worden. Voor het eerst in ruim tien jaar lijkt het voordeliger om in plaats van een looptijd van één jaar, te kiezen voor een driejarig energiecontract.

Volgens Pricewise zullen de hoge energietarieven van dit moment nog een aantal maanden aanhouden. "Wat daarna gebeurt, hangt af van het energie-aanbod", aldus de woordvoerder. "Meer zon en wind kan ervoor zorgen dat de prijs voor elektriciteit gedrukt wordt. En een groter aanbod van gas stabiliseert de prijs van gas."

Door de hoge tarieven oriënteren steeds meer mensen zich op een nieuw energiecontract, maar tegelijkertijd vinden consumenten het ook lastig om zich voor drie jaar vast te leggen. "Het voordeel van een eenjarig contract blijft de flexibiliteit waardoor je van eventuele dalende prijzen kunt profiteren", aldus Pricewise.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

1 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

5 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

15 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

16 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

17 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

18 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

20 uur geleden