Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Bulgarije beboet voor niet dragen mondkapje in klooster

Premier Bulgarije beboet voor niet dragen mondkapje in klooster

SOFIA (ANP/RTR) - De Bulgaarse premier Boiko Borissov is dinsdag beboet omdat hij geen mondkapje droeg in het Rilaklooster. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Hij moet ongeveer 153 euro betalen.

Gezondheidsminister Kiril Ananiev maakte maandag bekend dat het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes weer verplicht is. De afgelopen week steeg het aantal besmettingen met het coronavirus hard in Bulgarije.

"Alle aanwezigen die geen mondkapje droegen in het klooster tijdens het bezoek van de premier worden beboet", aldus het ministerie in een verklaring. Journalisten, fotografen en een cameraploeg die met Borissov meegingen, droegen ook geen gezichtsmasker en moeten dus ook een boete betalen.

Niet hard getroffen

Bulgarije is in vergelijking met andere Europese landen niet zwaar getroffen door het virus en was al begonnen met het versoepelen van de maatregelen. Vorige week werden 606 besmettingen gemeld, het hoogste wekelijkse aantal tot nu toe. Daarop werd besloten een aantal maatregelen opnieuw in te voeren.

In Bulgarije zijn 3984 besmettingen vastgesteld en 207 doden geregistreerd.

Meer uit Buitenland

Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

33 minuten geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

50 minuten geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

1 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

1 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

3 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

3 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

4 uur geleden