Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Bulgarije beboet voor niet dragen mondkapje in klooster

Premier Bulgarije beboet voor niet dragen mondkapje in klooster

SOFIA (ANP/RTR) - De Bulgaarse premier Boiko Borissov is dinsdag beboet omdat hij geen mondkapje droeg in het Rilaklooster. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Hij moet ongeveer 153 euro betalen.

Gezondheidsminister Kiril Ananiev maakte maandag bekend dat het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes weer verplicht is. De afgelopen week steeg het aantal besmettingen met het coronavirus hard in Bulgarije.

"Alle aanwezigen die geen mondkapje droegen in het klooster tijdens het bezoek van de premier worden beboet", aldus het ministerie in een verklaring. Journalisten, fotografen en een cameraploeg die met Borissov meegingen, droegen ook geen gezichtsmasker en moeten dus ook een boete betalen.

Niet hard getroffen

Bulgarije is in vergelijking met andere Europese landen niet zwaar getroffen door het virus en was al begonnen met het versoepelen van de maatregelen. Vorige week werden 606 besmettingen gemeld, het hoogste wekelijkse aantal tot nu toe. Daarop werd besloten een aantal maatregelen opnieuw in te voeren.

In Bulgarije zijn 3984 besmettingen vastgesteld en 207 doden geregistreerd.

Meer uit Buitenland

Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

8 minuten geleden
Rus die Spelen wilde 'destabiliseren' gelinkt aan FSB-eenheid

PARIJS (ANP) - De in Frankrijk aangehouden Rus die verdacht wordt van het plannen van "destabiliserende" activiteiten rond de Olympische Spelen, werkte aan een "grootschalig project" met "serieuze" gevolgen tijdens de komende weken van de Spelen. De opsporingsdiensten hebben daarvoor bewijs gevonden, melden Franse media.

33 minuten geleden
Europese Commissie vlijmscherp over rechtsstaat Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bijzonder streng over de rechtsstaat in Hongarije in een landenanalyse die de commissie van alle 27 EU-landen heeft gemaakt.

1 uur geleden
Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

1 uur geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

3 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

5 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

7 uur geleden