Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie ‘genuanceerd tevreden’ over inbraakdaling

Politie ‘genuanceerd tevreden’ over inbraakdaling

MIDDELBURG - In Zeeland zijn vorige maand 25 woninginbraken gepleegd, tegenover zestig in januari 2018. Deze daling stemt de politie tevreden, al nuanceert districtschef Ronald Weydema dit wel. “We kijken ook naar de verschuiving van criminaliteit en zien dat cybercrime toeneemt.”

Vanwege de impact van inbraken, overvallen en straatroven brengt de politie regelmatig cijfers hierover naar buiten. In januari hebben zich geen overvallen voorgedaan, en in januari 2018 ook niet. Het aantal straatroven is voor beide maanden ook gelijk; één vorige maand en één in januari 2018. “In 2017 waren het er nog vijf”, vertelt officier van justitie Marco van Leeuwen.

Cyberteam

Distritschef Weydema is blij dat het aantal woninginbraken daalt. “We hebben ooit op 159 gezeten.” Wel baart bijvoorbeeld de toenemende criminaliteit op internet hem zorgen. “We hebben een Zeeuws cyberteam opgericht, omdat de veranderingen zó snel gaan dat we goede kennis nodig hebben."

Afpakken

Politie en justitie zijn erop gebrand om crimineel geld af te pakken. “Waar we vroeger vaker het brondelict achterhaalden is het soms beter om achter crimineel vermogen aan te gaan”, legt Van Leeuwen uit. “Dat vraagt wel om een andere aanpak." Dit speurwerk vindt ook steeds meer plaats op internet. "We zien bijvoorbeeld dat criminelen drugsgelden steeds vaker omzetten in bitcoins.”

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden