Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parlement Zuid-Korea verbiedt handel in hondenvlees

Parlement Zuid-Korea verbiedt handel in hondenvlees

SEOUL (ANP/RTR) - Het Zuid-Koreaanse parlement heeft ingestemd met een verbod op het fokken, slachten en verkopen van honden voor consumptie vanaf 2027. Het eten van hondenvlees maakt al eeuwen deel uit van de Zuid-Koreaanse keuken, maar verliest al decennialang aan populariteit.

De consumptie van hondenvlees is volgens dierenactivisten reden voor internationale schaamte. Voornamelijk jongeren en inwoners van stedelijke gebieden eten het niet, omdat ze honden als familiedieren beschouwen en door kritiek op de wijze waarop honden worden geslacht. Het zijn vooral ouderen die nog hondenvlees eten.

Zuid-Korea telt volgens overheidscijfers ruim 1100 boerderijen waar honden worden gefokt voor consumptie en zo'n 1600 restaurants waar het vlees wordt geserveerd. Overtredingen kunnen worden bestraft met een celstraf van maximaal drie jaar of boetes tot 30 miljoen won (ruim 20.800 euro).

De wet was voorgesteld door de regeringspartij en werd gesteund door de belangrijkste oppositiepartij. De steun voor het verbod groeide onder Yoon Suk-yeol, die in mei 2022 aantrad. Hij is een uitgesproken tegenstander van de consumptie van hondenvlees. Yoon en zijn vrouw hebben thuis zes honden en acht katten.

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

1 dag geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

1 dag geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

1 dag geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

1 dag geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

1 dag geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

1 dag geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden