Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-topman Van Lanschot volgt rvc-chef Hans Wijers op bij ING

Oud-topman Van Lanschot volgt rvc-chef Hans Wijers op bij ING

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft een opvolger gevonden voor Hans Wijers die vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van de bank. De oud-minister wordt per 1 juli opgevolgd door Karl Guha, een ervaren bankier die jarenlang topman was van de beursgenoteerde vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen.

Vorige maand werd bekend dat de inmiddels 72-jarige Wijers, een bekend gezicht in het Nederlandse bedrijfsleven, zijn taken bij ING later dit jaar "om persoonlijke redenen" wilde overdragen. Wijers was in de jaren 90 minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok en was later onder meer topman van verf- en chemieconcern AkzoNobel. Hij stond bekend om zijn vele commissariaten, vandaar dat hij ook meerdere keren bovenaan eindigde in de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders.

Ook voor Guha is ING straks niet de enige werkgever. Hij is ook niet-uitvoerend bestuurder bij SHV, het bedrijf van zakenfamilie Fentener van Vlissingen, en adviseur bij Goldman Sachs en McKinsey. In het verleden werkte Guha ook voor ABN AMRO en de grote Italiaanse bank UniCredit. Van 2013 tot 2021 had hij de leiding bij Van Lanschot Kempen.

ING laat weten dat de voorgestelde benoeming van Guha tot lid van het toezichtsorgaan van het financiële concern inmiddels is goedgekeurd door de Europese Centrale Bank (ECB). Die voordracht wordt in april ook nog aan de aandeelhouders voorgelegd.

Meer uit Financieel

Qbuzz bestelt 140 Italiaanse elektrische bussen voor regio Leiden

TURIJN (ANP) - Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

2 minuten geleden
Spaans telecomconcern Telefónica wil 5100 banen schrappen

MADRID (ANP/AFP) - Het Spaanse telecombedrijf Telefónica wil tot 2026 bijna 5100 banen schrappen in eigen land, heeft een vakbondsbron gemeld aan persbureau AFP. Dat is ongeveer een derde van de functies in Spanje.

42 minuten geleden
Van Oord rondt werk aan windpark Hollandse Kust Noord af

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener Van Oord heeft alle installatiewerkzaamheden aan het nieuwe offshorewindpark Hollandse Kust Noord afgerond. Hollandse Kust Noord ligt 18,5 kilometer uit de kust ter hoogte van Egmond aan Zee en levert nu voldoende energie om meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien.

2 uur geleden
Roche mengt zich met miljardenovername op markt afslankmiddelen

BASEL (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Farmacieconcern Roche neemt het Amerikaanse Carmot Therapeutics over, een ontwikkelaar van middelen tegen obesitas. Het Zwitserse concern legt daar 2,7 miljard dollar voor neer, omgerekend bijna 2,5 miljard euro. Met die overname mengt Roche zich op de snel groeiende markt voor afslankmiddelen.

2 uur geleden
Passagiersaantallen luchthavens Europa bijna op oude niveau

BRUSSEL (ANP) - De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

3 uur geleden
Duitse export gedaald, ook import afgenomen

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in oktober gedaald onder druk van een lagere uitvoer naar andere landen van de Europese Unie. Ook de import van de grootste economie van Europa en belangrijkste handelspartner van Nederland ging omlaag.

4 uur geleden
Rabobank biedt hypotheekklanten 1000 euro isolatiebudget

UTRECHT (ANP) - Rabobank komt een groep hypotheekklanten tegemoet met een budget van 1000 euro voor de isolatie van hun woning. Het gaat specifiek om eigenaren van woningen met energielabels G of F. De bank, die voor het initiatief 125 miljoen euro uittrekt, wil daarmee naar eigen zeggen "de verduurzaming van de woningmarkt versnellen".

4 uur geleden