Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie geeft update over Eurovisiesongfestival

Organisatie geeft update over Eurovisiesongfestival

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van het Eurovisiesongfestival komt woensdagmiddag met een update over hoe het evenement, dat Nederland dit jaar mag organiseren, eruit gaat zien. Naar verwachting wordt bekendgemaakt of de deelnemende landen naar Rotterdam kunnen afreizen en of er publiek bij kan zijn.

In september werd duidelijk dat de organisatie werkt aan vier scenario's. In het beste geval gaat het songfestival door in normale omstandigheden met een volle zaal, veel pers en uitgebreide delegaties. Het zwartste scenario is een songfestival waarbij alle kandidaten vanuit hun eigen land optreden en er ook geen publiek is. In dit geval zijn er ook geen extra activiteiten in en rond Rotterdam.

Uitvoerend producent Sietse Bakker liet eerder aan het ANP weten dat over de beslissing "zorgvuldig en realistisch" moet worden nagedacht, zeker omdat hij niet meteen de deur voor alles wil sluiten. "Zolang er hoop is, al is het weinig, blijven we die omarmen", zei hij. "Het gevoel dat nu overheerst is dat het slechtste scenario niet het scenario zonder publiek is maar dat we straks in Ahoy staan en het gevoel hebben dat we te voorzichtig zijn geweest of dat we kansen hebben laten liggen en dat we denken: eigenlijk had er meer gekund nu."

Het Eurovisiesongfestival werd een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. De komende editie, die plaatsheeft van 18 tot 22 mei, gaat hoe dan ook door.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden