Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oppenheimer en Poor Things scoren best bij Golden Globes

Oppenheimer en Poor Things scoren best bij Golden Globes

BEVERLY HILLS (ANP/AFP) - De film Oppenheimer viel tijdens de avond van de Golden Globes in Los Angeles het meest in de prijzen. De film gaat over de geestelijk vader van de atoombom. Regisseur Christopher Nolan nam een Golden Globe voor beste regisseur in ontvangst. Hoofdrolspeler Cillian Murphy won een Golden Globe voor de beste mannelijke acteur in een dramafilm en Robert Downey Jr was de beste ondersteunende acteur.

Barbie, net als Oppenheimer als favoriet getipt, moest genoegen nemen met een Golden Globe voor best aan de kassa presterende film. Ook viel de film, van Greta Gerwig, in de prijzen met het beste lied "What Was I Made For?" van Billie Eilish O'Connell en Finneas O'Connell. Maar hoofdrolspeelster Margot Robbie zag de Golden Globe voor beste actrice in een komedie aan zich voorbij gaan. Die ging naar Emma Stone voor haar rol als vrouwelijke Frankenstein in Poor Things van Yorgos Lanthimos. Deze film werd ook gekwalificeerd als de beste in de categorie komedie.

De Franse film Anatomy of a Fall van Justine Triet is uitgeroepen tot de beste niet-Engelstalige film. Regisseur Justine Triet nam ook een prijs vanwege het beste scenario in ontvangst. De film kreeg ook al een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes mei vorig jaar.

Meer uit Buitenland

Republikeinen willen onderzoek naar veiligheid bijeenkomst Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Republikeinse Congresleden gaan onderzoeken instellen naar de veiligheid rondom de campagnebijeenkomst van hun presidentskandidaat Donald Trump. Ze willen weten hoe het komt dat een persoon erin is geslaagd de beveiliging te ontwijken en op een dak te klimmen in de buurt van waar Trump kiezers toesprak.

27 minuten geleden
Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

1 uur geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

1 uur geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

2 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

2 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

4 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

4 uur geleden