Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Australische staat

Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Australische staat

SYDNEY (ANP/RTR/DPA) - Ondanks een al weken durende strenge lockdown krijgt de Australische deelstaat New South Wales met miljoenenstad Sydney de corona-uitbraak niet onder controle. De gezondheidsautoriteiten maakten dinsdag bekend dat er een recordaantal van 356 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd. Vier ouderen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, geen van allen was ingeënt.

"We weten dat New South Wales moeilijke tijden doormaakt, maar we weten ook dat vaccinaties een belangrijk hulpmiddel zijn om de verspreiding te verminderen en ziekenhuisopnames te voorkomen", zei de regionale premier Gladys Berejiklian. "Het is zo triest om te horen van sterfgevallen, vooral van oudere mensen, die om welke reden dan ook niet zijn gevaccineerd."

Grote delen van New South Wales, waaronder Sydney, zijn al sinds eind juni in strikte lockdown. De maatregelen duren in ieder geval tot eind augustus.

Australië is met zijn 25 miljoen inwoners al lang zeer succesvol in de strijd tegen de pandemie door extreem strenge regels. Door de verspreiding van de Delta-variant neemt het aantal gevallen nu echter toe. De vaccinatiecampagne vordert langzaam, mede door scepsis onder de bevolking.

Meer uit Buitenland

VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

2 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

2 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

3 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

4 uur geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in negentien steden minstens 128 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

5 uur geleden
Hamas meldt dood van zeven gijzelaars

GAZA (ANP/RTR) - Door Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn daar zeven Israëlische gijzelaars gedood, meldt de gewapende tak van de Palestijnse Hamas-beweging. Het was niet meteen duidelijk wanneer de zeven omkwamen, maar in een verklaring worden wel drie namen genoemd.

5 uur geleden
Paus vindt 'gender-ideologie' grootste gevaar van onze tijd

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus vindt de 'gender-ideologie' het grootste gevaar voor de mensheid van onze tijd. Hij stelt dat daarmee wordt gestreefd de verschillen tussen met name de seksen uit de weg te ruimen en dat is een aanslag op de mens. "Wie alle verschillen uitroeit, schaft de menselijkheid af" volgens de paus. Hij sprak op een tweedaagse conferentie over de rol van de vrouw en van de man in de kerk.

7 uur geleden