Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opkomst Franse betogingen tegen coronabeleid brokkelt af

Opkomst Franse betogingen tegen coronabeleid brokkelt af

PARIJS (ANP/AFP) - Voor de zesde zaterdag op rij is in Frankrijk gedemonstreerd tegen het coronabeleid van de regering, maar de opkomst was lager dan de laatste keren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken telde ruim 175.000 deelnemers. Een week geleden waren het er nog 215.000, ook al minder dan de week daarvoor.

De betogers, van divers pluimage, zijn het niet eens met de invoering van de coronagezondheidspas. Daarmee moet je bewijzen dat je bent gevaccineerd, genezen of negatief getest. De zogenoemde pass sanitaire is nodig als je bijvoorbeeld een bar of restaurant binnen wil, maar ook bij een bezoek aan sportclub, theater of een groot winkelcentrum. Daarnaast is er veel weerstand tegen de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel.

Verspreid over het land waren er ongeveer 220 demonstraties. Omdat de zomervakantie op haar einde loopt, verwachten organisatoren weer een stijging van het aantal deelnemers. Zij willen de druk op de regering opvoeren om een einde te maken aan de coronamaatregelen die zij oneerlijk vinden.

Parijs benadrukte eerder al dat het bij de massa op straat om een minderheid gaat. Ruim zes op de tien inwoners van Frankrijk zijn inmiddels volledig gevaccineerd, volgens het ministerie van Gezondheid.

Meer uit Buitenland

Witte Huis: Iraanse president Raisi had bloed aan zijn handen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De zondag bij een helikoptercrash omgekomen Iraanse president Ebrahim Raisi had "bloed aan zijn handen", omdat hij extremistische groeperingen in de regio steunde. Dat zei de Witte Huis-woordvoerder op het gebied van nationale veiligheid John Kirby.

5 minuten geleden
Iran houdt verkiezingen op 28 juni voor opvolger dode Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran houdt op 28 juni nieuwe presidentsverkiezingen, melden staatsmedia. De verkiezingen zijn noodzakelijk na de dood van president Ebrahim Raisi en zijn gevolg bij een helikoptercrash. "De verkiezingskalender werd goedgekeurd tijdens de bijeenkomst van de hoofden van de rechterlijke macht, de regering en het parlement", aldus de staatstelevisie.

31 minuten geleden
Ex-fixer Cohen bekent in rechtszaal Trump te hebben bestolen

NEW YORK (ANP/RTR) - Donald Trumps voormalige fixer Michael Cohen heeft in de rechtszaal bekend dat hij geld heeft gestolen van het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president. Cohen is een belangrijke getuige van de aanklagers in het zwijggeldproces waarin Trump is verwikkeld.

1 uur geleden
Netanyahu: besluit ICC-aanklager absurd en vorm van antisemitisme

JERUZALEM (ANP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel tegen hem en defensieminister Yoav Gallant te vragen "absurd" en een vorm van "nieuw antisemitisme", zo schrijft de Israëlische krant Haaretz.

1 uur geleden
VS veroordelen 'gelijkstellen' Israël en Hamas door ICC-aanklager

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft het verzoek van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen zowel leiders van Israël als Hamas veroordeeld. Biden noemde de beslissing van Karim Khan "schandalig".

1 uur geleden
VN-baas condoleert Iran voor verlies president

NEW YORK (ANP/DPA/AFP) - VN-secretaris-generaal António Guterres heeft zijn condoleances overgebracht aan de familie van de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi, de regering en de bevolking van Iran. Een woordvoerder zei dat het nieuws over zijn overlijden Guterres "verdrietig" maakte. Raisi kwam om het leven door een helikoptercrash, samen met minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian en zeven anderen.

1 uur geleden
VK: aanvraag voor arrestatiebevel Netanyahu 'helpt niet'

LONDEN (ANP/RTR) - Het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel aan te vragen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu "helpt niet", zei een woordvoerder van de Britse premier Rishi Sunak.

2 uur geleden