Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Insulcon: ‘In ‘t atelier maken we veel specials’

Op de werkvloer bij Insulcon: ‘In ‘t atelier maken we veel specials’

In een atelier aan de Lancasterstraat in Steenbergen treffen we vier dames die allen zeer vaardig zijn met industriële naaimachines. Hier worden Insulcon Wearflex® weefselcompensatoren gemaakt volgens de specificaties van de klant. Dit zijn flexibele verbindingen in lucht- en rookgaskanalen. Ze worden samengesteld uit speciaal geselecteerde hittebestendige weefsels, al dan niet in combinatie met andere isolatiematerialen.

“Wij fabriceren o.a. weefselcompensatoren volgens klantspecifieke eisen samengesteld en geproduceerd. Hierbij houden we rekening met diverse parameters als thermische en chemische resistentie, de samenstelling van het materiaal of medium, de in- en uitwendige druk, etc.”, legt Jaco Wessels, (productiemanager) uit. 

Irene Bogers (53) werkt hier al 24 jaar en heeft al alle soorten stoffen in haar handen gehad: “Het werken met deze materialen is heel bijzonder. Zelf heb ik de modevakschool gedaan en zit ik al 40 jaar achter een naaimachine, het is een ècht ambacht. Maar als je gevoel hebt voor een naaimachine, ben je hier van harte welkom, want je kunt alles leren. Het is de bedoeling dat je na een tijdje alle vaardigheden onder de knie hebt, maar natuurlijk ligt het ene werk je meer dan het andere. Daar houdt de planner ook wel rekening mee. We maken boilerhoezen, verbindingsstukken tussen leidingen, bekleding van aluminium gootstukken, noem maar op. Van een eenlaags weefsel, tot meerdere lagen, aangevuld met isolatiemateriaal, er zijn talrijke combinaties mogelijk voor onze weefselcompensatoren. Ja, ja, wij zijn de meisjes van het Wearflex® atelier,” grapt Irene. 

Uitdagende opdrachten

Annet Neele (50) werkt nu 3½ jaar bij de afdeling en ze heeft het er volop naar haar zin: “We maken hier echt hele mooie en bijzondere dingen, maar ook na 3½ jaar moet ik nog gewoon regelmatig vragen hoe het werkt. Iedere klant heeft andere wensen, andere stiknaden. Sommige doeken zijn heel stug, anderen rafelen snel. En de weefsels zijn kostbaar, dus je moet goed weten wat je doet en op tijd om advies vragen! Zelf ben ik er erg trots op, dat mij toevertrouwd wordt om keer-op-keer zo’n hittebestendig product te maken. Ik werk netjes en dat is belangrijk, zeker omdat ik ervaar dat mijn manier van werken wordt gewaardeerd, en iedereen houdt van een complimentje op z’n tijd, ” lacht ze.

Divers werk

Met de sfeer op de afdeling zit het wel goed. Dat vindt ook Cynthia Boer (46), die hier nu alweer 9 jaar werkt. “We zijn met in totaal 16 collega’s en de samenwerking is heel fijn. Als we iets niet weten, dan vragen we Irene”, lacht ze. “Het is echt onvoorstelbaar wat we hier maken. Mijn voorkeur ligt bij het vervaardigen van specials: stikken en kitten, alles wat erbij hoort. Ik houd niet zo van seriematig werk. Voorheen heb ik in een atelier gewerkt, waar we lederwaren maakten. Daar luisterde alles heel erg nauw. Hier is de functionaliteit vaak leidend. Annet vult aan: “We werken hier soms een order van A tot Z af, dat betekent heel veel verschillende handelingen naast het naaien, denk aan gaten boren, puntlassen en haakjes schieten. Als er tijd is, doen we het zelf en vragen we niet de mannen.” 

Collegiale sfeer

Ook Hartleen Vaissaire (51) is flink geroutineerd met haar 11 jaar ervaring bij het bedrijf en trots op wat ze maakt. “Daarnaast zijn de collega’s echt heel erg fijn. Velen werken er al jarenlang en het is dan ook een hecht team. We helpen elkaar als we moeilijke opdrachten hebben. Het is ook wel hard doorwerken, maar daar staat tegenover dat onze werkgever ook flexibel is, als we bijvoorbeeld op zeer korte termijn vrij vragen. 

Irene vult aan: “We hebben echt een fijne groep mensen, het is hier geen duiventil. En ja, soms is het werk zwaar, of zelfs wat vies en er zijn dagen dan lukt er niets, maar dan is er altijd wel een collega die je wil en kan helpen. En je moet écht aan het materiaal wennen, dus daar moet je even doorheen bijten. Maar als je je dan realiseert wat voor speciale producten dat je maakt en met welke toepassingen voor de industrie, dan kun je echt heel trots zijn op jezelf!”

Meer uit Beveland

Noodmaatregel in verdroogd natuurgebied De Poel

SINOUTSKERKE - Natuurmonumenten pompt water in natuurgebied De Poel bij Sinoutskerke. Deze noodmaatregel is hard nodig nu de aanhoudende droogte gevolgen heeft voor de bodem, de planten én de weidevogels in het ganzengebied. Ecoloog Wouter Stempher van Natuurmonumenten luidt daarom de noodklok.

3 uur geleden
Ziekenhuis Adrz beoordeelt röntgenfoto’s botbreuken met kunstmatige intelligentie

GOES - De afdeling radiologie van ziekenhuis Adrz in Goes maakt sinds eind april gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om röntgenfoto's te beoordelen op botbreuken. 'Het gaat om een proef in de weekeinden', laat het ziekenhuis in een persbericht weten.

6 uur geleden
Heel veel waterplezier in haven Kortgene

KORTGENE - Op 10 mei houden Delta Marine en partners een gratis toegankelijke Sail-INN rond de haven te Kortgene. Het thema is "Veiligheid op en aan het water". Dit thema is gekozen omdat het steeds drukker wordt op en aan het water en omdat niet iedere waterrecreant zich bewust is van de veiligheid.

7 uur geleden
Mevrouw Steijn-Vermue krijgt burgemeester op bezoek voor honderdste verjaardag

's-GRAVENPOLDER -  Mevrouw Steijn-Vermue uit 's-Gravenpolder is honderd jaar geworden. 

1 dag geleden
Fonds voor Borselse initiatieven leefbaarheid

HEINKENSZAND - Lokaal Impact Fonds Borsele houdt op dinsdag 20 mei een bijeenkomst voor alle verenigingen en stichtingen in De Stenge in Heinkenszand. Het fonds is bedoeld om lokale initiatieven in de gemeente Borsele financieel te steunen. Het gaat om initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid, duurzaamheid en sociale samenhang in de dorpen van Borsele.  

1 dag geleden
Botsing tussen auto en e-step in Goes

GOES - Op de kruising van de Wijngaardstraat en de Kolveniershof in Goes zijn gisteravond rond 22.30 uur een auto en een elektrische step met elkaar in botsing gekomen.

1 dag geleden
Trouwkosten Goes behoren tot duurste van Zeeland

GOES -  De gemeente Goes behoort tot de duurste gemeenten in Zeeland om te trouwen op vrijdagmiddag. Een bruidspaar betaalt 503 euro voor een vrijdagmiddagceremonie. Daarmee staat Goes op de vijfde plek qua kosten. Middelburg is met 730 euro de duurste gemeente. 

1 dag geleden