Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oorlogsmonument in duinen bij Dishoek

Oorlogsmonument in duinen bij Dishoek

DISHOEK - In de duinen bij Dishoek wordt zaterdag een oorlogsmonument onthuld. Het is een zuil van graniet met een plaquette met de namen van de gevallenen van het 47 Royal Marine Commando in de Tweede Wereldoorlog en een kaart van Walcheren.

De dorpsraad van Koudekerke nam het initiatief voor het monument, dat in het kader van de 75-jarige herdenking van de bevrijding wordt geplaatst. De Britse Royal Marines onthullen het herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de militaire gevallenen van het 47 Royal Marine Commando. 

Ceremonie

De ceremonie begint om 11.00 uur met een welkomstwoord van burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere en een toespraak van John Wasley, aalmoezenier Royal Naval Reserve, op het plein in Dishoek. Na de toespraken en het blazen van de Last Post volgt er een minuut stilte.

Om 11.45 uur loopt het gezelschap naar het monument bovenaan de duin, bij de duinovergang ter hoogte van strandpaviljoen Kaapduin. Bij het monument volgen er verschillende gebeden en dankwoorden door generaal-majoor Stickland, familie van de gevallenen en de voorzitter van de 47 Royal Marine Commando Association. Tot slot leggen onder andere basisschoolleerlingen uit Koudekerke een krans.

Het monument is tot stand gekomen met bijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de 47 Royal Marine Commando Association en de gemeente Veere. 'Het is een blijvende herinnering aan de oorlogsgeschiedenis', aldus de gemeente Veere.

Meer uit Middelburg

Zaterdag 25 mei de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag, 25 mei om 14.00 uur is het zover! Dan stroomt het Abdijplein in Middelburg vol voor de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars. Loop ook mee voor de Zeeuwse natuur en tegen de wereldwijde klimaatverandering.  Aansluitend op de mars kun je in de Klimaatcafé Special van ZB en ZMf duiken. Centrale vraag daarin is: 'wat doet het klimaat met jou?'

18 uur geleden
Minder afval in de afvalbak tijdens de Week zonder Afval

REDACTIE - In de Week Zonder Afval van 25 t/m 31 mei staat afvalpreventie centraal. Hoe kunnen consumenten ervoor zorgen dat ze minder afval produceren? Een week lang organiseert Zero Waste Nederland in samenwerking met tientallen partners, workshops, lezingen, evenementen en acties om de consument te helpen bewuster boodschappen te doen, zuiniger met spullen om te gaan, te delen, ruilen of lenen en minder snel weg te gooien. Consumenten kunnen zo op allerlei manieren ontdekken wat ze zelf kunnen doen.

20 uur geleden
Auto belandt op akker bij Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De bestuurder van een personenauto is vrijdagmorgen met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval op de Van Cittersweg bij Arnemuiden. Zijn auto kwam op een akker tot stilstand.

23 uur geleden
Boekpresentatie 'Middelburg, van laag tot hoog' vanmiddag in De Drvkkery Middelburg

MIDDELBURG -  Voor een stad in laag-Nederland vertoont Middelburg opmerkelijk veel hoogteverschillen -misschien niet spectaculair, maar wel heel kenmerkend. Wie bijvoorbeeld fietsend of lopend de 'klim' maakt van de Balans naar de Groenmarkt, ervaart het hoogteverschil van om en nabij vijfmeter (!) aan den lijve. En zo kent de binnenstad heel veel meer saillante hoogteverschillen. 

1 dag geleden
Tot en met zaterdagmiddag lokaal meer dan 50 mm regen mogelijk

REDACTIE - Vrijdag trekken weer stevige onweersbuien over het land. Tot en met zaterdagmiddag is het op veel plekken nat. Er is ook kans op onweer en lokaal kunnen ook windstoten en hagel voorkomen. Tot en met zaterdagmiddag kan lokaal ruim 50 mm regen vallen.

1 dag geleden
Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

1 dag geleden
Bunkers kijken op Bunkerdag

MIDDELBURG - Zaterdag 25 mei wordt van 10 tot 17 uur de landelijke Bunkerdag gehouden. Ook in Vlissingen, Dishoek, Zoutelande en Middelburg kunnen bunkers worden bezichtigd.

1 dag geleden