Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oorlogsmonument in duinen bij Dishoek

Oorlogsmonument in duinen bij Dishoek

DISHOEK - In de duinen bij Dishoek wordt zaterdag een oorlogsmonument onthuld. Het is een zuil van graniet met een plaquette met de namen van de gevallenen van het 47 Royal Marine Commando in de Tweede Wereldoorlog en een kaart van Walcheren.

De dorpsraad van Koudekerke nam het initiatief voor het monument, dat in het kader van de 75-jarige herdenking van de bevrijding wordt geplaatst. De Britse Royal Marines onthullen het herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de militaire gevallenen van het 47 Royal Marine Commando. 

Ceremonie

De ceremonie begint om 11.00 uur met een welkomstwoord van burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere en een toespraak van John Wasley, aalmoezenier Royal Naval Reserve, op het plein in Dishoek. Na de toespraken en het blazen van de Last Post volgt er een minuut stilte.

Om 11.45 uur loopt het gezelschap naar het monument bovenaan de duin, bij de duinovergang ter hoogte van strandpaviljoen Kaapduin. Bij het monument volgen er verschillende gebeden en dankwoorden door generaal-majoor Stickland, familie van de gevallenen en de voorzitter van de 47 Royal Marine Commando Association. Tot slot leggen onder andere basisschoolleerlingen uit Koudekerke een krans.

Het monument is tot stand gekomen met bijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de 47 Royal Marine Commando Association en de gemeente Veere. 'Het is een blijvende herinnering aan de oorlogsgeschiedenis', aldus de gemeente Veere.

Meer uit Middelburg

26-jarige man uit Middelburg aangehouden op verdenking van mishandeling

OOST-SOUBURG - Politieagenten hielden gisteravond een 26-jarige man uit Middelburg aan op verdenking van mishandeling. Aan de mishandeling zou een verkeersruzie vooraf zijn gegaan. Een 45-jarige inwoner van Oost-Souburg raakte hierbij gewond.

7 minuten geleden
Stichting Ruilwinkel op Walcheren start tekenwedstrijd in zoektocht naar een locatie

MIDDELBURG - Stichting Ruilwinkel op Walcheren is op zoek naar een geschikte locatie in Middelburg om de activiteiten van de organisatie verder uit te bouwen. De stichting is in dat kader een actie gestart in samenwerking met de zelfstandig adviseur van de RegioBank in Middelburg, Corstanje Assurantiën.

1 dag geleden
Bomont wint titel beste leerbedrijf 2023 in de sector handel

MIDDELBURG - Bomont Middelburg is dé winnaar uit een selectie van 169 genomineerde leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector handel, dit maakt SBB 31-3-2023 bekend. Tijdens het Ambassadeursgala van SBB op 15 mei wordt bekend gemaakt welke sectorwinnaar zich de allerbeste van Nederland kan noemen.

1 dag geleden
Omstanders redden fietser uit gracht in Middelburg

MIDDELBURG - Alerte omstanders hebben zaterdagnacht een persoon gered uit het water bij de Langevielebuitenbrug in Middelburg. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel onderzocht.

1 dag geleden
Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

2 dagen geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

2 dagen geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

2 dagen geleden