Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook niet via sluiproutes naar België: wegen afgezet met containers

Ook niet via sluiproutes naar België: wegen afgezet met containers

REIMERSWAAL/KAPELLE - België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op 'niet-essentiële verplaatsingen' om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op grote doorgangsroutes controleert de politie, maar bij de sluiproutes is er gekozen voor een andere oplossing. Daar staat grote containers die de weg blokkeren.

Even de grens over naar België gaat sinds dit weekend niet meer zo makkelijk. De Belgische regering heeft reizen die niet als noodzakelijk worden beschouwd voorlopig verboden. Er wordt dan langs de grenzen van het land ook streng gecontroleerd. Bij grote doorgangsroutes vragen politieagenten Nederlanders rechtsomkeert te maken. Wie zich niet houdt aan het verbod op 'niet-essentiële verplaatsingen' riskeert een boete tot 4000 euro of drie maanden gevangenisstraf.

Toch probeerden Brabanders, maar ook Belgen nog over de landsgrenzen heen te gaan via de verschillende sluiproutes. Daar hebben een aantal gemeentes inmiddels ook al een oplossing voor gevonden. Sinds gistermiddag zijn er op diverse sluiproutes dranghekken en containers dwars over de weg gezet . 

Tekst gaat verder na tweets

De politie neemt het (volledig terecht) heel serieus en sluit de grenzen met Nederland af. #blijfinuwkot #blijfinuwland pic.twitter.com/h0rKipKVaQ

— Stationschef (@StationschefBMO) March 21, 2020

Ondertussen aan de Nederlands-Belgische grens ... pic.twitter.com/F7cunCGERq

— Thijs Roelen (@ThijsRoelen) March 21, 2020


De Nederlandse regering heeft vooralsnog geen extra maatregelen over de grenzen bekend gemaakt. Daardoor heeft de Nederlandse politie tot op heden aan de grens geen uitvoerende taak. België kan daarom zijn inwoners niet belemmeren Nederland in te komen. 

Belgie kan zijn inwoners niet belemmeren om uit te reizen naar Nederland, op dit moment is er door de Nederlandse overheid geen mandaat verleend om hier tegen op te treden.

— Politie Breda eo (@Politie_Breda) March 22, 2020         Dit bericht bekijken op Instagram                  

Met collega's @wegpolitie_antwerpen aan de grens bij #Hazeldonk. Inreizen #België zonder noodzaak niet toegestaan. Zij zien toe, controleren en sturen u terug bij overtreding. Ook bekeuren zij: €4000 boete bij overtreding. Wij maakten even een collegiaal praatje en gaven hen wat morele steun in deze lastige tijd. Aan de grens hebben wij als Nederlandse politie tot op heden nog geen uitvoerende taak, omdat er op de Nederlandse grens nog geen extra maatregelen van kracht zijn. Voor meer informatie: https://www.belgium.be ^mb #coronavirus #BelgiumLockdown #Covid_19

Een bericht gedeeld door Politieteam Weerijs (@politieteamweerijs) op 21 Mrt 2020 om 11:47 (PDT)

Meer uit Reimerswaal

Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

18 uur geleden
Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

22 uur geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 dag geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

2 dagen geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

3 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

5 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

5 dagen geleden