Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Concertgebouw verandert woensdag in een kapsalon

Ook Concertgebouw verandert woensdag in een kapsalon

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Concertgebouw en het Concertgebouworkest sluiten zich aan bij de actie Kapsalon Theater om hun onvrede te uiten over het coronabeleid van het kabinet. Dat vertelde directeur Simon Reinink van het Concertgebouw dinsdagochtend in het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4.

Reinink en het orkest willen, net als andere artiesten en theaters, aandacht vragen voor de ongelijke behandeling van de cultuursector in het coronabeleid. "Wij pleiten samen met alle cultuurinstellingen die meedoen voor een eerlijk perspectief", aldus de directeur. "Want keer op keer de afgelopen jaren moesten we vaststellen dat als er sectoren open konden, wij achteraan moesten sluiten in de rij. Terwijl daar naar onze mening geen of nauwelijks reden toe is. Want we hebben steeds laten zien dat het in onze sector veilig is in de zalen of doorstroomlocaties zoals musea."

Tientallen theaters in Nederland worden woensdag omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon. Bezoekers kunnen hun haar laten knippen en tijdens die knipbeurt treden onder anderen ook cabaretiers op. Volgens de cultuursector hebben theaters bewezen veilig open te kunnen, omdat bezoekers afstand kunnen houden, mondkapjes dragen en met een QR-code worden binnengelaten.

Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Steeds meer cabaretiers en theaters sluiten zich erbij aan. Ook grote namen als Youp van 't Hek, Jochem Myjer en Freek de Jonge doen mee. Zij staan woensdag in elk geval in Theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Ook Yentl & De Boer, Henry van Loon en Brigitte Kaandorp doen mee.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Motervrienden 4 maanden geleden
waar je een qr code nodig heb kom ik nooit weer discriminatie ze verdienen nooit niets meer aan me moet je es kijken hoe het carona onder de gefacineerde mensen tekleer ga ze moeten zich schamen om zo om te gaan met niet gefacineerde

Meer uit Entertainment

Eerste hemelvaarteditie van The Passion te zien

HILVERSUM (ANP) - Voor het eerst is dit jaar een tweede editie van The Passion. Donderdag wordt een hemelvaarteditie van het jaarlijkse muzikale evenement uitgezonden op NPO 1. Organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker zo kennis laten maken met het verhaal van "een van de minst bekende feestdagen", zo legde Peter Kuipers, directievoorzitter bij de omroep, eerder uit.

14 uur geleden
Ontwerpers 'maken het verschil' met duurzaam design in Stedelijk

AMSTERDAM (ANP) - Het gebruik van duurzame materialen kan een groot verschil maken in de klimaatcrisis. Dat tonen ontwerpers en bedrijven vanuit de hele wereld in tachtig projecten in de nieuwe expositie 'It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures' die donderdag opent in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het gaat daarbij zowel om heel experimentele ontwerpen die nog toekomstmuziek zijn, maar ook om voorwerpen die nu al in de winkels liggen.

1 dag geleden
Bruce Springsteen komt met Europese tour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Bruce Springsteen en The E Street Band hebben een Europese tour voor volgend jaar aangekondigd, waarbij de Born In The U.S.A.-zanger ook naar Nederland komt. Springsteen treedt 25 mei op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en op 11 juni in Landgraaf.

2 dagen geleden
Pussy Riot treedt met Maria Aljotsjina op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

4 dagen geleden
Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

1 week geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

1 week geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

1 week geleden