Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek: uitstoot China 8 procent gedaald door coronalockdowns

Onderzoek: uitstoot China 8 procent gedaald door coronalockdowns

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De uitstoot van CO2 door China is in de periode van maart tot en met mei met bijna 8 procent gedaald door de strikte lockdowns in China tegen uitbraken van het coronavirus. Dat meldden onderzoekers van Carbon Monitor. Door die lockdowns werd de Chinese industrie geraakt, waardoor er bijvoorbeeld minder vraag naar energie was. Ook de afkoeling van de Chinese vastgoedmarkt zorgde voor een lagere uitstoot, omdat er minder vraag was naar cement, staal en beton. Voor de productie van die bouwmaterialen is veel energie nodig.

China is 's werelds grootste uitstoter van CO2. Door de gedaalde uitstoot van het land ging ook de wereldwijde CO2-emissie licht omlaag in die periode, aldus het onderzoeksbureau. Beijing heeft beloofd dat de Chinese uitstoot in 2030 zal pieken en daarna zal dalen. Uiterlijk 2060 wil de tweede economie van de wereld klimaatneutraal zijn.

In de eerste twee maanden van dit jaar steeg de Chinese uitstoot nog met 2 procent. Vanaf maart gingen grote steden als bijvoorbeeld Shanghai in lockdown vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. Inmiddels zijn die lockdowns weer grotendeels opgeheven.

Meer uit Financieel

CPB komt met prognose economie waar politiek Den Haag op wacht

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Planbureau (CPB) komt met zijn augustusraming waarin het aangeeft hoe de Nederlandse economie zich dit jaar en volgend jaar zal ontwikkelen. De ramingen zijn belangrijk voor de kabinetsplannen in de aanloop naar Prinsjesdag.

45 minuten geleden
Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

6 uur geleden
Autoshow Genève gaat voor vierde jaar op rij niet door

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de vierde keer op rij niet door. De organisatie annuleerde de vorige drie edities vanwege de coronapandemie. Nu zouden autofabrikanten door veel onzekerheid op het vlak van "economie en geopolitiek" niet durven te beloven naar de Zwitserse stad af te reizen. Ook blijft het risico van een opleving van het coronavirus groot.

7 uur geleden
Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

AUSTIN (ANP) - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

7 uur geleden
Prijs voor gas in Europa breekt weer record

AMSTERDAM (ANP) - De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.

9 uur geleden
Shell verlaagt productie Duitse raffinaderij om lage waterstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Olie- en gasconcern Shell heeft de productie van zijn Rheinland-raffinaderij bij Keulen moeten terugschroeven vanwege de lage waterstand van de Rijn. De Duitse raffinaderij maakt brandstoffen, stookolie en petrochemicaliën.

10 uur geleden
OPEC houdt vast aan oliebondgenoot Rusland

WENEN (ANP) - Het verbond van olieproducerende landen OPEC is niet van plan de samenwerking met Rusland op te zeggen, ondanks de inval in Oekraïne. De onlangs aangetreden secretaris-generaal Haitham Al Ghais noemt het "moeilijk voor te stellen" dat de deal van OPEC-landen met Rusland en andere niet-leden na dit jaar eindigt.

11 uur geleden