Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers kunnen met sealbags ook naar kantoren Travelex

Ondernemers kunnen met sealbags ook naar kantoren Travelex

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers die geld willen storten met een sealbag kunnen dit ook doen bij Travelex dat circa vijftig kantoren heeft in Nederland. Het moederbedrijf van de vroegere Grenswisselkantoren zet de stap nadat bekend werd dat banken alle ruim vijfhonderd geldstortautomaten voor sealbags uitzetten vanwege een nieuwe plofkraakvariant.

Travelex voerde hierover overleg met VTS Waardetransport. Een ondernemer kan de sealbag afgeven op Travelex-kantoren, waarna het geld zal worden afgehaald door waardetransporten. Dat zou ook kosten kunnen besparen voor ondernemers omdat geld in bulk wordt getransporteerd. Volgens de partijen mogen ondernemers in coronatijd niet de dupe worden van de maatregel door de banken die volgt op advies van de politie.

Directeur Ron Mazer van VTS Waardetransport zegt dat alle kantoren van Travelex openstaan voor grote en kleine bedragen van ondernemers. De veiligheid is volgens hem gewaarborgd. Het is wel belangrijk om vooraf contact op te nemen met Travelex over stortingen.

Bij de nieuwe plofkraakvariant kunnen er niet-ontplofte explosieven achterblijven en dat is gevaarlijk voor gebruikers van de apparaten en voorbijgangers. Ondernemers kunnen nog wel naar geldstortautomaten die in bankkantoren zelf staan. Naar schatting zijn het er meer dan duizend. Ze kunnen ook gebruikmaken van de beveiligde afstortservice van een waardetransporteur.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

5 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

7 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

7 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

9 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

9 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

9 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

11 uur geleden