Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers kunnen met sealbags ook naar kantoren Travelex

Ondernemers kunnen met sealbags ook naar kantoren Travelex

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers die geld willen storten met een sealbag kunnen dit ook doen bij Travelex dat circa vijftig kantoren heeft in Nederland. Het moederbedrijf van de vroegere Grenswisselkantoren zet de stap nadat bekend werd dat banken alle ruim vijfhonderd geldstortautomaten voor sealbags uitzetten vanwege een nieuwe plofkraakvariant.

Travelex voerde hierover overleg met VTS Waardetransport. Een ondernemer kan de sealbag afgeven op Travelex-kantoren, waarna het geld zal worden afgehaald door waardetransporten. Dat zou ook kosten kunnen besparen voor ondernemers omdat geld in bulk wordt getransporteerd. Volgens de partijen mogen ondernemers in coronatijd niet de dupe worden van de maatregel door de banken die volgt op advies van de politie.

Directeur Ron Mazer van VTS Waardetransport zegt dat alle kantoren van Travelex openstaan voor grote en kleine bedragen van ondernemers. De veiligheid is volgens hem gewaarborgd. Het is wel belangrijk om vooraf contact op te nemen met Travelex over stortingen.

Bij de nieuwe plofkraakvariant kunnen er niet-ontplofte explosieven achterblijven en dat is gevaarlijk voor gebruikers van de apparaten en voorbijgangers. Ondernemers kunnen nog wel naar geldstortautomaten die in bankkantoren zelf staan. Naar schatting zijn het er meer dan duizend. Ze kunnen ook gebruikmaken van de beveiligde afstortservice van een waardetransporteur.

Meer uit Financieel

Eerste omzetgroei voor techconcern Huawei sinds sancties VS

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese techconcern Huawei heeft voor het eerst sinds eind 2020 de omzet in een kwartaal opgevoerd. Toen stelden de Verenigde Staten sancties in tegen het bedrijf, dat daardoor een grote afzetmarkt voor met name zijn mobiele telefoons zag verdwijnen. Ook de apparatuur voor mobiele netwerken van het bedrijf worden in de VS en steeds meer Europese landen geweerd.

21 minuten geleden
Reuters: ING keurt Russische betaling voor oliedoorvoer goed

PRAAG (ANP) - De Slowaakse olieraffinaderij Slovnaft meldt dat een Europese bank een betaling goedkeurt waardoor olietoevoer via de Droezjba-pijpleiding naar Tsjechië kan worden hervat. Een ingewijde laat aan persbureau Reuters weten dat het om ING zou gaan.

1 uur geleden
Grote Chinese staatsbedrijven schrappen beursnoteringen in VS

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Vijf grote Chinese staatsbedrijven hebben aangekondigd hun beursnoteringen op Wall Street te schrappen. De ondernemingen stonden op de lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC van Chinese bedrijven die niet voldoen aan een twee jaar oude wet voor buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

2 uur geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

2 uur geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

2 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

3 uur geleden