Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzet luxemerk Hermès terug naar precoronatijd

Omzet luxemerk Hermès terug naar precoronatijd

HAMBURG (ANP/BLOOMBERG) - De omzet van het Franse luxemerk Hermès International is meer dan verdubbeld en daarmee terug op het niveau van voor de coronacrisis. De omzet steeg in het tweede kwartaal met 127 procent, als het effect van wisselkoersen niet wordt meegerekend.

De omzet was zelfs 33 procent hoger dan in dezelfde periode in 2019, zei Hermès vrijdag. Vooral de verkoop van lederwaren en prêt-à-porter zorgden voor de omzetgroei. In Frankrijk steeg de verkoop minder hard, omdat daar de afhankelijkheid van toeristen groot is en die aantallen nog niet terug zijn op het niveau van voor corona. De omzet van de horlogetak van Hermès steeg met 151 procent. Dat komt voor een deel door de introductie van een sportief herenhorloge van 5700 dollar in april.

Ook andere luxemerken publiceerden eerder deze week hun sterk gestegen verkoopcijfers. Zo steeg de nettowinst van LVMH, bekend van onder meer Louis Vuitton en Dior, in het eerste halfjaar van 2021 met ruim 60 procent in vergelijking met het eerste halfjaar van 2019. De omzet van het Italiaanse modehuis Prada steeg in het eerste halfjaar met 60 procent, tot 1,5 miljard euro, in vergelijking met 2020. Ook de verkopen van luxemerk Gucci zijn teruggekeerd op het niveau van voor de coronapandemie en hebben daarmee de omzet van concern Kering, het moederbedrijf van Gucci, verder omhoog gestuwd.

Nu de winkels weer geopend zijn, geven over de hele wereld mensen weer veel geld uit aan luxe handtassen, sieraden en mode van het spaargeld dat ze tijdens de strikte lockdowns van vorig jaar opgespaard hebben, concluderen analisten.

Meer uit Financieel

Duitsland wekt minder stroom op door economische vertraging

WIESBADEN (ANP) - Duitsland heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 20 procent minder stroom opgewekt en aan het net geleverd. Dat is vermoedelijk het gevolg van de economische vertraging in het land. Daardoor verbruikten energie-intensieve industrieën minder elektriciteit. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis werd er afgelopen kwartaal ook meer elektriciteit uit het buitenland ingevoerd.

19 minuten geleden
Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van het Chinese moederbedrijf ByteDance van de populaire filmpjesapp TikTok bedraagt nu ongeveer 268 miljard dollar, omgerekend bijna 250 miljard euro. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van een terugkoop van aandelen door ByteDance.

48 minuten geleden
Amsterdamse AEX-index opent hoger, ASMI koploper

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van een dag eerder. Chiptoeleverancier ASMI was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na bekendmaking van een grote investering om de Amerikaanse activiteiten uit te breiden.

1 uur geleden
Wereldbank wil 100 miljoen Afrikanen van stroom voorzien

ZANZIBAR (ANP/BLOOMBERG) - De Wereldbank streeft ernaar om 100 miljoen mensen in Afrika tegen 2030 van elektriciteit te voorzien. Daarvoor is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking van plan 5 miljard dollar (omgerekend zo'n 4,6 miljard euro) uit te trekken, zegt Wereldbank-voorzitter Ajay Banga.

2 uur geleden
Orders voor Duitse fabrieken onverwacht gedaald

WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - Fabrieken in Duitsland hebben in oktober onverwacht minder orders gekregen. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis gingen de orders met 3,7 procent omlaag in vergelijking met de voorgaande maand. Economen hadden in doorsnee op een lichte plus van 0,2 procent gerekend.

2 uur geleden
Reisconcern TUI heeft recordjaar achter de rug

HANNOVER (ANP) - Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

2 uur geleden
Hogere opening in de maak voor beurzen Europa

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lijken woensdag hoger te gaan beginnen. De aandacht van beleggers zal onder meer zijn gericht op de cijfers van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat ADP-cijfer loopt vooruit op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag naar buiten komt.

2 uur geleden