
Omzet luxemerk Hermès terug naar precoronatijd
HAMBURG (ANP/BLOOMBERG) - De omzet van het Franse luxemerk Hermès International is meer dan verdubbeld en daarmee terug op het niveau van voor de coronacrisis. De omzet steeg in het tweede kwartaal met 127 procent, als het effect van wisselkoersen niet wordt meegerekend.
De omzet was zelfs 33 procent hoger dan in dezelfde periode in 2019, zei Hermès vrijdag. Vooral de verkoop van lederwaren en prêt-à-porter zorgden voor de omzetgroei. In Frankrijk steeg de verkoop minder hard, omdat daar de afhankelijkheid van toeristen groot is en die aantallen nog niet terug zijn op het niveau van voor corona. De omzet van de horlogetak van Hermès steeg met 151 procent. Dat komt voor een deel door de introductie van een sportief herenhorloge van 5700 dollar in april.
Ook andere luxemerken publiceerden eerder deze week hun sterk gestegen verkoopcijfers. Zo steeg de nettowinst van LVMH, bekend van onder meer Louis Vuitton en Dior, in het eerste halfjaar van 2021 met ruim 60 procent in vergelijking met het eerste halfjaar van 2019. De omzet van het Italiaanse modehuis Prada steeg in het eerste halfjaar met 60 procent, tot 1,5 miljard euro, in vergelijking met 2020. Ook de verkopen van luxemerk Gucci zijn teruggekeerd op het niveau van voor de coronapandemie en hebben daarmee de omzet van concern Kering, het moederbedrijf van Gucci, verder omhoog gestuwd.
Nu de winkels weer geopend zijn, geven over de hele wereld mensen weer veel geld uit aan luxe handtassen, sieraden en mode van het spaargeld dat ze tijdens de strikte lockdowns van vorig jaar opgespaard hebben, concluderen analisten.
Meer uit Financieel
AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal ruim 13 procent minder auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Onder andere in Europa verloor de door Elon Musk geleide fabrikant van elektrische auto's de afgelopen maanden fors terrein.
10 minuten geledenREDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat ongeveer 9000 werknemers ontslaan. Dit is de tweede grote ontslagronde dit jaar bij het Amerikaanse softwareconcern. Het bedrijf probeert zo de kosten in het gareel te houden nu het steeds meer geld uitgeeft aan kunstmatige intelligentie (AI). In mei werden 6000 arbeidsplaatsen geschrapt.
13 minuten geledenSCHIPHOL (ANP) - Schiphol gaat het aantal beveiligingsbedrijven op de luchthaven terugbrengen van vijf naar drie. De luchthaven heeft de bedrijven I-Sec, Securitas en Trigion gekozen om nieuwe beveiligingscontracten mee te sluiten, maakte Schiphol woensdag bekend.
1 uur geledenSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse regering heeft een streep gezet door een belasting op vliegen. Ze wil daarmee de verzwakte luchtvaartsector ondersteunen. De vliegtaks werd in 2018 ingevoerd, hetzelfde jaar waarin de Zweedse activist Greta Thunberg haar eerste klimaatprotest hield.
1 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Recyclingbedrijven zijn niet gered met vrijwillige afspraken, vindt de Koninklijke Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsdiensten (NVRD). Een woordvoerder noemt de afspraak van een reeks bedrijven om jaarlijks 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen "een mooie geste" die de recyclers niet genoeg zekerheid geeft om investeringen te doen.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Een groep bedrijven heeft afgesproken om jaarlijks minstens 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen. Dat is de belangrijkste uitkomst van de 'plastictafel' waaraan brancheorganisaties, enkele natuurorganisaties en drie ministeries de afgelopen weken overlegden over de kringloopeconomie. Onder meer Coca-Cola, Unilever, Kraft Heinz en Nestlé staan op de lijst met bedrijven.
3 uur geledenBOXTEL (ANP) - Vleesverwerker Vion heeft vorig jaar opnieuw afgesloten met een verlies. Het bedrijf uit Boxtel maakte veel kosten voor een reorganisatie waarbij het zich voor een groot deel terugtrekt uit Duitsland. Daarnaast kampten de slachthuizen van Vion met hogere inkoopprijzen voor dieren, terwijl de concurrentie toenam vanuit landen waar goedkoper gewerkt kan worden.
3 uur geleden