Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omroepen gooien programmering om wegens overlijden Haitink

Omroepen gooien programmering om wegens overlijden Haitink

HILVERSUM (ANP) - Omroepen gooien hun programma's om naar aanleiding van het overlijden van topdirigent Bernard Haitink. NPO 2 herhaalt vrijdagavond vanaf 22.18 uur nu de tv-documentaire Het Uur van de Wolf: Bernard Haitink - De mysterieuze Maestro. Vanaf 23.57 uur wordt een registratie uitgezonden van een door Haitink geleide uitvoering van Bruckner 7. Het eerder geprogrammeerde How To Be Young wordt een week later uitgezonden, net als een aflevering van Poldark. The Duchess vervalt.

Zaterdag is vanaf 10.35 uur op NPO 2 de documentaire Het komt op mijn pad: Portret van een dirigent van de NTR te zien. Hans Haffmans bezocht de kunstenaar en zijn echtgenote Patricia in Frankrijk.

NPO Radio 4 past de programmering eveneens aan. "Het overlijden van Bernard Haitink valt ons zwaar. Maar wat blijft is de herinnering aan een groot musicus, een innemende man die van onschatbare betekenis was en zal blijven voor de klassieke muziek, in Nederland en ver over onze grenzen heen", verklaart Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4.

Concerten

Deze avond is vanaf 20.00 uur het Avondconcert gewijd aan een In Memoriam voor Bernard Haitink. Dirigent Ed Spanjaard en hoboïst Werner Herbers vertellen over Haitinks bijdrage aan de Nederlandse muziek, zijn periode bij het Engelse operahuis Covent Garden en zijn betekenis voor de internationale muziekwereld.

Een Goedemorgen met Bernard Haitink, waarin de maestro in september 2013 twee uur lang zijn persoonlijk muziekkeuze toelichtte, wordt zaterdag herhaald tussen 10.00 en 12.00 uur. Het Zondagmiddagconcert staat komende zondag in het teken van Haitink en zijn opnames met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Op www.nporadio4.nl zijn het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Haitink te beluisteren, Kerstmatinees uit het Concertgebouw en Haitinks afscheidsconcert.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Amalia houdt Kemps en Van Nieuwkerk van koppositie Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het boek Amalia van Claudia de Breij staat voor de tweede achtereenvolgende week op nummer 1 in de Bestseller 60, maakte Stichting CPNB woensdag bekend. De biografie over de prinses, die volgende week 18 wordt, houdt daarmee nieuwkomer Chansons! van Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk van de koppositie.

11 uur geleden
Merken breken met tv-familie Meiland na anti-islamquotes Erica

HILVERSUM (ANP) - Meerdere bedrijven hebben de afgelopen dagen de samenwerking opgezegd met de tv-familie Meiland. Aanleiding voor de breuk zijn de anti-islamuitspraken die Erica Meiland onlangs deed in haar biografie.

1 dag geleden
Bon Bini Holland 3 en Soof 3 komen later uit

DEN HAAG (ANP) - Twee nieuwe Nederlandse films komen later uit vanwege de coronamaatregelen waardoor de bioscopen om 17.00 uur moeten sluiten en minder bezoekers mogen ontvangen. De release van Bon Bini Holland 3 en Soof 3 is voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo laten distributeurs WW Entertainment en Dutch FilmWorks weten.

2 dagen geleden
Ahoy zet opnieuw streep door kerstcircus

ROTTERDAM (ANP) - Het Kerstcircus Ahoy gaat ook dit jaar niet door. Vanwege de verscherpte maatregelen rond het coronavirus heeft Rotterdam Ahoy de show geannuleerd.

2 dagen geleden
Pinkpop boekt songfestivalwinnaar Måneskin

LANDGRAAF (ANP) - Songfestivalwinnaar Måneskin treedt volgend jaar op tijdens Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag de komst aan van de Italiaanse rockband, die afgelopen mei in Rotterdam de winst in het Songfestival opeiste.

2 dagen geleden
Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh (41) overleden aan kanker

NEW YORK (ANP) - Virgil Abloh, creative director van de mannenlijn van modehuis Louis Vuitton, is zondag op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laten zijn nabestaanden weten op Instagram.

3 dagen geleden
Popsector baalt van sluiting, wil heldere regels voor steun

AMSTERDAM (ANP) - De popsector verwacht dat veel podia de komende tijd de deuren sluiten omdat het met de nieuw aangekondigde maatregelen bijna niet mogelijk is concerten te organiseren. De sector vraagt om heldere regels met betrekking tot de aangekondigde steunpakketten.

5 dagen geleden