Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omroep ON! krijgt komend voorjaar middagprogramma bij NPO

Omroep ON! krijgt komend voorjaar middagprogramma bij NPO

HILVERSUM (ANP) - Omroep Ongehoord Nederland (ON!) van Arnold Karskens gaat vanaf het voorjaar van 2022 twee dagen per week een middagprogramma maken voor NPO 1. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) na berichtgeving daarover in Trouw.

Eerder was het nog onduidelijk of en wanneer de aspirant-omroep van Karskens kon beginnen met uitzenden. De onderhandelingen tussen de omroep en de NPO verliepen volgens beide partijen moeizaam. Als een van de redenen daarvoor noemde NPO-directeur Frans Klein begin november dat het voorgestelde middagprogramma van ON! te duur zou worden. ON!-voorzitter Karskens ontkende dat. Inmiddels lijkt er dan toch overeenstemming bereikt.

Omroep ON! stelt zich al sinds de oprichting op als een omroep die "een kritisch geluid laat horen over onder meer het klimaat, de EU en immigratie". In het nieuwe middagprogramma schuiven volgens Karskens straks "politici en commentatoren aan die elders niet of nauwelijks aan bod komen".

In Trouw zegt ook scheidend NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman woensdag dat ON! een doelgroep wil vertegenwoordigen die zich niet gehoord voelt. "Ze praten bijvoorbeeld met ongevaccineerden, want zij vinden dat daar te weinig aandacht voor is. Dat die mensen worden geboycot. Volgens mij is dat totaal niet aan de orde, maar zij vinden van wel", aldus Rijxman. "Dus nu zitten ze vanaf januari in het bestel, maar ze moeten zich, net als alle andere omroepen, wel houden aan de journalistieke codes."

Ongehoord Nederland kreeg afgelopen zomer, net als Omroep ZWART, officieel de status van aspirant-omroep. Dat betekent dat ze de komende vijf jaar programma's mogen maken voor de NPO.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 dag geleden
nog meer bagger waar bijna niemand op zit te wachten. tv is al een puinhoop--nu ook dit er nog bij.
Braspenning 3 dagen geleden
Weer afval op de TV, stop ermee dit soort onzin moeten we niet accepteren

Meer uit Entertainment

Pinkpop boekt songfestivalwinnaar Måneskin

LANDGRAAF (ANP) - Songfestivalwinnaar Måneskin treedt volgend jaar op tijdens Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag de komst aan van de Italiaanse rockband, die afgelopen mei in Rotterdam de winst in het Songfestival opeiste.

9 minuten geleden
Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh (41) overleden aan kanker

NEW YORK (ANP) - Virgil Abloh, creative director van de mannenlijn van modehuis Louis Vuitton, is zondag op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laten zijn nabestaanden weten op Instagram.

12 uur geleden
Popsector baalt van sluiting, wil heldere regels voor steun

AMSTERDAM (ANP) - De popsector verwacht dat veel podia de komende tijd de deuren sluiten omdat het met de nieuw aangekondigde maatregelen bijna niet mogelijk is concerten te organiseren. De sector vraagt om heldere regels met betrekking tot de aangekondigde steunpakketten.

2 dagen geleden
Politie op zoek naar twee verdachten van overval Ali B

ALMERE (ANP) - De politie van Almere is op zoek naar twee mannen die worden verdacht van de gewapende overval op Ali B en zijn chauffeur. De politie roept getuigen van het incident van donderdagavond op zich te melden.

2 dagen geleden
BN'ers overvallen door vliegverbod zuidelijk Afrika

DEN HAAG (ANP) - Diverse bekende Nederlanders zijn vrijdag overvallen door het nieuws dat vluchten uit zuidelijk Afrika zijn verboden in verband met de nieuwe, vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. Onder anderen presentator Renze Klamer en bioloog/presentator Freek Vonk laten via sociale media weten dat ze in Afrika zitten.

2 dagen geleden
Ali B van zijn horloge beroofd bij zijn woning in Almere

ALMERE (ANP) - Rapper Ali B is donderdagavond van zijn horloge beroofd voor zijn huis in Almere. Samen met zijn chauffeur werd hij door meerdere daders overvallen. Volgens de politie is daarbij gedreigd met mogelijke vuurwapens.

3 dagen geleden
Schrijfster Inez van Dullemen overleden

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster Inez van Dullemen is woensdag overleden, 96 jaar oud. Dat meldt uitgeverij De Bezige Bij. In 1949 debuteerde zij met de novelle Ontmoeting met de andere. Haar laatste boek, Een schip vol meloenen, verscheen in 2017.

3 dagen geleden