Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM Suriname wijst verzoek vonnis Bouterse niet uit te voeren af

OM Suriname wijst verzoek vonnis Bouterse niet uit te voeren af

PARAMARIBO (ANP) - Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft een verzoekschrift van het nieuwe advocatenteam van Desi Bouterse om het vonnis van de oud-president niet uit te voeren afgewezen, meldt Starnieuws. Bouterse en vier anderen werden in december schuldig bevonden aan de Decembermoorden van 1982. Bouterse kreeg een gevangenisstraf van 20 jaar.

Volgens Starnieuws gaf het OM geen informatie over de beweegredenen om het verzoekschrift af te wijzen. Het advocatenteam van Bouterse heeft het verzoekschrift ook ingediend bij het Hof van Justitie. Van het hof verwachten de advocaten nog antwoord. Volgens de advocaten van Bouterse is het vonnis niet geldig vanwege een omstreden amnestiewet.

Bouterse kwam in 1980 aan de macht na een staatsgreep. Onder het militaire bewind van Bouterse werden vijftien politieke tegenstanders vermoord in de nacht van 7 op 8 december. De vier andere veroordeelden kregen een gevangenisstraf van 15 jaar.

Meer uit Buitenland

FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

50 minuten geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

2 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

2 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

3 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

3 uur geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

3 uur geleden
Trump reist volgens plan naar partijconventie in Wisconsin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump reist naar eigen zeggen zondag nog naar de staat Wisconsin, waar de Republikeinen hem deze week tot hun presidentskandidaat zullen benoemen. Dat meldde Trump, die zaterdag een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde, op Truth Social.

3 uur geleden