Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NPO 3FM maakt zaterdag speciale Unmute Us-uitzending

NPO 3FM maakt zaterdag speciale Unmute Us-uitzending

HILVERSUM (ANP) - NPO 3FM maakt zaterdag, wanneer er verspreid over het hele land diverse protestmarsen worden gelopen om aandacht te vragen voor de Unmute Us-actie, een speciale radio-uitzending. Volgens de zender staat deze in het teken van de actie waarbij de entertainmentindustrie vraagt om weer op volle sterkte te mogen draaien.

Dj's Olivier Bakker en Luc Sarneel maken van 14.00 tot 17.00 uur in de studio in Hilversum een speciale uitzending waarbij ze schakelen met hun 3FM-collega's die verslag doen vanuit de steden waar gedemonstreerd wordt. Onder anderen Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende en Mark van der Molen lopen mee in respectievelijk Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Tijdens de uitzending wordt alleen muziek van Nederlandse artiesten gedraaid om de muzikanten van eigen bodem en de cultuursector te steunen. Al sinds de start van de coronacrisis geeft de zender extra aandacht aan de branche door bijvoorbeeld livemuziek te laten horen vanuit de studio. Tijdens de uitzending komen luisteraars aan het woord en wordt gepraat over evenementen die in landen rondom Nederland worden gehouden.

Belangrijk

"We zitten met 3FM dicht op de popcultuur en zien de wanhoop bij alle harde werkers in de evenementensector. Daarnaast zien we dat veel jongeren momenteel psychische problemen ervaren, onder andere omdat ze zich niet kunnen ontladen bij een goed concert of een nacht kunnen losgaan in de club", zegt NPO 3FM-zendermanager Sharid Alles in een verklaring.

"We willen met z’n allen heel graag dat alles weer veilig open gaat: dat we weer kunnen dansen, lachen en genieten van livemuziek", zegt ze. "En daarom vinden we het zo belangrijk om hier verslag van te doen."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 4 maanden geleden
Okee mensen, ga er tegen aan. Wel 3 dagen 70.000 man op Zandvoort, vanaf aankomend weekend de fans van de tegenstander ook weer welkom in de stadions. En de evenementen en aanverwante sectoren die kunnen op een houtje bijten. Maar volgens de Jonge wordt er niet met twee maten gemeten en verdomme hij heeft nog gelijk ook, er wordt met zeker 5 maten gemeten.

Meer uit Entertainment

S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

TURIJN (ANP) - Zangeres S10 is ingedeeld in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De loting vond dinsdagmiddag plaats in het Italiaanse Turijn, waar de 66e editie van het muziekevenement dit jaar plaatsheeft.

16 uur geleden
Na auteursrechten verkoopt Bob Dylan ook publicatierechten songs

LOS ANGELES (ANP) - Bob Dylan heeft de masteropnamen van zijn hele back-catalogus verkocht aan Sony Music. Dat melden verschillende media, waaronder muziekvakblad Billboard Magazine. Volgens het blad heeft het werk van de singer/songwriter een waarde van zo’n 175 miljoen euro. Daarbij wordt uitgegaan van een jaarlijkse omzet van ruim 14 miljoen euro.

1 dag geleden
Cultuursector pleit voor latere sluitingstijden

DEN HAAG (ANP) - De cultuursector is blij waarschijnlijk weer open te mogen, maar pleit voor latere sluitingstijden dan het tijdstip van 22.00 uur dat in de uitgelekte plannen voor het versoepelen van de coronaregels wordt genoemd. Dat is om pieken in vervoers- en bezoekersstromen te vermijden, aldus Jan Zoet, voorzitter van de Taskforce cultuursector. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim vierhonderd organisaties en makers uit de creatieve en culturele sector.

1 dag geleden
Efteling wil 'grafzerk' van Kate Bush aan museum schenken

KAATSHEUVEL (ANP) - De Efteling gaat op zoek naar een speciale bestemming voor de 'grafzerk' van zangeres Kate Bush die in de tuin van het Spookslot staat. Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten. "We denken nu aan bijvoorbeeld een museum of een andere bijzondere plek waar de zerk tot zijn recht komt", stelt hij.

1 dag geleden
Uslu praat woensdag met John De Mol over misstanden The Voice

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) praat aanstaande woensdag met Talpabaas John de Mol over de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland, bevestigt haar woordvoerder. Waar het gesprek plaatsvindt, is nog niet bekend. De Mol zei afgelopen vrijdag al in te gaan op de uitnodiging van Uslu om te praten over de kwestie.

1 dag geleden
Loeki krijgt speciale gouden munt ter ere van 50e verjaardag

HOUTEN (ANP) - Ter ere van de 50e verjaardag van Loeki de Leeuw dit jaar heeft de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een zeer gelimiteerde oplage van munten geslagen met daarop een beeltenis van het bekende reclameleeuwtje.

1 dag geleden
DI-RECT wint Popprijs 2021 op Eurosonic Noorderslag

DEN HAAG (ANP) - De Haagse band DI-RECT heeft de Popprijs 2021 gewonnen. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt tijdens de digitale editie van festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

3 dagen geleden