Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Bevelands Belang blijft grootste in voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Noord-Bevelands Belang blijft grootste in voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen

WISSENKERKE - Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Noord-Beveland lijkt Noord-Bevelands Belang (NBB) wederom als winnaar uit de bus te komen. In de peilingen blijven de lokalen met vier zetels de grootste partij.

VVD, SGP en Partij van de Arbeid/GroenLinks staan op ieder twee zetels. Voor die laatste partij betekent dat een zetel winst, ten koste van het CDA. Die partij daalt naar één zetel. D66 en BEtrokken Noord-Beveland (BEN) hadden ieder een zetel en dat aantal blijft hetzelfde.

In de gemeente Noord-Beveland zijn de afgelopen dagen 58,5 procent van de stemgerechtigde inwoners naar de stembus gegaan. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, was dit percentage 63,2. Dit keer kreeg de NBB 32,5 procent van de stemmen, de VVD 16,2 procent, de SGP 13,8 procent, PvdA/GroenLinks 11,2 procent, CDA 10 procent, D66 9 procent en BEN 7 procent van de stemmen.

Meer uit Beveland

Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

8 uur geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

8 uur geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

13 uur geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

14 uur geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

15 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

1 dag geleden