Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NLdoet op zo’n 5500 locaties

NLdoet op zo’n 5500 locaties

GOES - Op zo’n 5500 plekken in Nederland doen vrijwilligers vrijdag en zaterdag mee aan de 18e editie van NLdoet. 

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar deze grootste vrijwilligersactie van Nederland, zodat iedereen kan ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te betekenen. De activiteiten zijn ook dit jaar heel divers. Er worden high tea’s georganiseerd voor kwetsbare doelgroepen, uitstapjes ondernomen met mensen met een beperking, dorpshuizen opgeknapt, buurttuinen lenteklaar gemaakt en taallessen gegeven aan nieuwkomers. En dit zijn maar slechts een aantal van de vele activiteiten waaruit deelnemers kunnen kiezen. Een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: wat je ook doet, je doet het voor een ander. En dat is nu juist wat NLdoet zo waardevol maakt, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten: “NLdoet draait om klaarstaan voor elkaar. Deze twee dagen geven iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. De talloze activiteiten laten zien dat vrijwilligerswerk veel verschillende vormen kent. Of je het nu leuk vindt om contact te leggen met mensen of juist om de handen uit de mouwen wilt steken, er is voor ieder wat wils. We hopen dat iedereen die meedoet ontdekt hoe fijn het is om ertoe te doen voor een ander. En dat ze daardoor vaker aan de slag gaan als vrijwilliger. Want al die organisaties in ons land die afhankelijk zijn van vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen kan meedoen in de samenleving en dat niemand er alleen voor hoeft te staan.”

Aanmelden

Aangemeld voor een NLdoet-activiteit kan tot op het laatste moment. Via NLdoet.nl zijn alle activiteiten en contactgegevens van organisatoren te vinden.

Meer uit Beveland

Najaarsnota Provincie Zeeland: extra geld voor erfgoed, mobiliteit, landelijk gebied en innovatie

MIDDELBURG - Twee miljoen euro extra voor de instandhouding van Zeeuws erfgoed, ruim een miljoen voor de uitvoering van milieutaken, een kleine miljoen euro extra voor een uitvoeringsorganisatie voor het landelijk gebied en veel geld naar innovatie op het gebied van onder meer economie en landbouw. Dat is in een notendop de najaarsnota van de Provincie Zeeland, waarbij Zeeland nadrukkelijk naar het Rijk kijkt om zaken voor elkaar te krijgen.

16 uur geleden
Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

1 dag geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

1 dag geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

1 dag geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

2 dagen geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

2 dagen geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

2 dagen geleden