
Nieuwe stek voor kringloopwinkel Leger des Heils
HEINKENSZAND - De kringloopwinkel van het Leger des Heils in Heinkenszand is verhuisd van de Dorpsstraat naar de Barbesteinkerk aan Clara’s Pad. Daar is meer ruimte en de voorzieningen zijn beter.
De nieuwe eigenaren van de Barbesteinkerk wonen in het pand ernaast en verhuren een deel van de kerk aan het Leger des Heils. De vrijwilligers hebben hard gewerkt om alles op tijd in orde te krijgen.
Contacten
Vorige week dinsdag was de nieuwe winkel voor het eerst open. Alles is wat ruimer en er zijn goede voorzieningen. Een clubje vaste bezoekers uit de zaak is neergestreken in de koffiehoek. “De sociale contacten zijn belangrijk”, zegt Rien Heijboer van het Leger des Heils. “De bereikbaarheid van de nieuwe winkel en de parkeergelegenheid in de nabije omgeving zijn zonder meer pluspunten. Klanten komen niet alleen uit gemeenten op de Bevelanden, maar ook van Walcheren.”
Teamleiders
Hennie de Groot beaamt dat. “Soms stuurt de winkel van het Leger des Heils in Vlissingen mensen door naar onze winkel”, zegt ze. De Groot is één van de drie teamleiders van de winkel in Heinkenszand.
Meubelhal
Meubels staan er niet. Daarvoor moeten klanten bij de meubelhal aan de Leliestraat in Goes zijn. Wel hangt er volop dames-, heren- en kinderkleding en is er een snuffelhoek vol keukenspullen en kleine huishoudelijke artikelen en speelgoed. De spullen en kleding verkeren over het algemeen in goede staat. Alles wordt uitgezocht door de vrijwilligers. “Vooral de tweedehands kleding vindt veel aftrek”, zegt Heijboer. “Niet alleen omdat er veel mensen zijn die weinig te besteden hebben. Het past ook in de kringloopgedachte. Veel mensen kopen nu alleen nog tweedehands. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Hergebruik is daarom een duurzame en voordelige keuze.”
Begeleiding
De winkel is drie dagen per week en elke eerste zaterdag van de maand geopend en wordt gedraaid door vrijwilligers. “Een hele prettige groep”, zegt De Groot. “Als er een vrijwilliger bij is die wat meer begeleiding nodig heeft kan dat. Het is echt en club.”
Gezinnen en alleenstaanden met een inkomen onder het sociaal minimum mogen twee maal per jaar voor respectievelijk 45 en 25 euro kleding uit komen zoeken. “Met onze kringloopprijzen heb je dan al een aardige stapel kleding in handen”, aldus Heijboer.
Meer uit Beveland
GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.
14 uur geledenGOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’
18 uur geledenVLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.
19 uur geleden‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.
20 uur geledenDRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja.
1 dag geledenGOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure.
1 dag geledenGOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”
2 dagen geleden