Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe stek voor kringloopwinkel Leger des Heils

Nieuwe stek voor kringloopwinkel Leger des Heils

HEINKENSZAND - De kringloopwinkel van het Leger des Heils in Heinkenszand is verhuisd van de Dorpsstraat naar de Barbesteinkerk aan Clara’s Pad. Daar is meer ruimte en de voorzieningen zijn beter.

De nieuwe eigenaren van de Barbesteinkerk wonen in het pand ernaast en verhuren een deel van de kerk aan het Leger des Heils. De vrijwilligers hebben hard gewerkt om alles op tijd in orde te krijgen.

Contacten

Vorige week dinsdag was de nieuwe winkel voor het eerst open. Alles is wat ruimer en er zijn goede voorzieningen. Een clubje vaste bezoekers uit de zaak is neergestreken in de koffiehoek. “De sociale contacten zijn belangrijk”, zegt Rien Heijboer van het Leger des Heils. “De bereikbaarheid van de nieuwe winkel en de parkeergelegenheid in de nabije omgeving zijn zonder meer pluspunten. Klanten komen niet alleen uit gemeenten op de Bevelanden, maar ook van Walcheren.”

Teamleiders

Hennie de Groot beaamt dat. “Soms stuurt de winkel van het Leger des Heils in Vlissingen mensen door naar onze winkel”, zegt ze. De Groot is één van de drie teamleiders van de winkel in Heinkenszand.

Meubelhal

Meubels staan er niet. Daarvoor moeten klanten bij de meubelhal aan de Leliestraat in Goes zijn. Wel hangt er volop dames-, heren- en kinderkleding en is er een snuffelhoek vol keukenspullen en kleine huishoudelijke artikelen en speelgoed. De spullen en kleding verkeren over het algemeen in goede staat. Alles wordt uitgezocht door de vrijwilligers. “Vooral de tweedehands kleding vindt veel aftrek”, zegt Heijboer. “Niet alleen omdat er veel mensen zijn die weinig te besteden hebben. Het past ook in de kringloopgedachte. Veel mensen kopen nu alleen nog tweedehands. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Hergebruik is daarom een duurzame en voordelige keuze.”

Begeleiding

De winkel is drie dagen per week en elke eerste zaterdag van de maand geopend en wordt gedraaid door vrijwilligers. “Een hele prettige groep”, zegt De Groot. “Als er een vrijwilliger bij is die wat meer begeleiding nodig heeft kan dat. Het is echt en club.”

Gezinnen en alleenstaanden met een inkomen onder het sociaal minimum mogen twee maal per jaar voor respectievelijk 45 en 25 euro kleding uit komen zoeken. “Met onze kringloopprijzen heb je dan al een aardige stapel kleding in handen”, aldus Heijboer.

Meer uit Beveland

Zeeland Nazomerfestival presenteert 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland

KAMPERLAND - Theaterproductiehuis Zeeland (TPZ) heeft de programmering voor de nieuwe editie van het Zeeland Nazomerfestival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 31 augustus, bekendgemaakt. Dit jaar zijn er diverse bijzondere locaties en voorstellingen te bezoeken, waaronder 'Op hoop van zegen' in de haven van Yerseke en 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland.

56 minuten geleden
Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

11 uur geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

19 uur geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

21 uur geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

23 uur geleden
Goes beleeft topavond met 'Muziekfeest op het Plein' op bomvolle Grote Markt

GOES - Een bomvolle Grote Markt in Goes heeft woensdagavond genoten van het 'Muziekfeest op het Plein'. Artiesten als Jan Smit, 3JS, André Hazes en Frans Bauer bezorgden het publiek, jong en oud, een feestelijke avond vol meezingers. 

1 dag geleden
Volle Grote Markt in Goes geniet van 'Muziekfeest op het Plein'

GOES - De Grote Markt in Goes is woensdag volgestroomd voor het 'Muziekfeest op het Plein'. Nog de hele avond geniet het publiek van een keur aan bekende Nederlandse artiesten. 

1 dag geleden