Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwbouw in Noord-Beveland zit flink in de lift

Nieuwbouw in Noord-Beveland zit flink in de lift

WISSENKERKE - Het aantal vergunningen dat de gemeente Noord-Beveland vorig jaar heeft verleend voor nieuwbouwwoningen is gestegen.

Dat staat in een evaluatie over het bouwen en wonen. 

In 2019 werden er 78 afgegeven ten opzichte van 61 een jaar eerder. De meeste nieuwe huizen staan in de Stadspolder in Kortgene, maar ook in Kamperland (langs de Dijkdreef en aan de Felixkade), Colijnsplaat, Geersdijk en Wissenkerke is gebouwd.

Het aantal verleende omgevingsvergunningen was vorig jaar 181, veel meer dan 156 in 2018. In de crisisjaren lag dit aantal steeds tussen de 80 en 100.

Opmerkelijk 

Het college van burgemeester en wethouders in Noord-Beveland vindt de stijging opmerkelijk, zeker in het licht van het aantal activiteiten dat de laatste jaren vergunningsvrij is geworden.

Duurzaam

Noord-Beveland heeft een populaire subsidieregeling duurzaam bouwen. Vorig jaar kwamen er 169 aanvragen binnen voor een bedrag van in totaal 85.406 euro. In 2018 waren dat er 158. Er is in 2019 voor 66.457 euro uitgekeerd aan subsidies, vooral voor het leggen van zonnepanelen. Er staan nog enkele tientallen aanvragen open.

Meer uit Beveland

Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

1 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

7 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

2 dagen geleden