Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New Yorkse Tefaf dit keer online

New Yorkse Tefaf dit keer online

NEW YORK/MAASTRICHT (ANP) - De European Fine Art Foundation (TEFAF) houdt haar jaarlijkse herfstkunstbeurs, normaliter in New York, deze keer online wegens het coronavirus. En intussen heeft de organisatie de bekende kunst- en antiekbeurs in Maastricht, die in maart van dit jaar wegens het virus halverwege werd afgebroken, voor 2021 al naar een later tijdstip geschoven.

De Tefaf Maastricht hoopt nu een van 31 mei tot en met 6 juni 2021 een aangepaste beurs te openen in Limburg. "Door Tefaf Maastricht naar het voorjaar te verschuiven verwachten we een beurs te kunnen organiseren waar exposanten en bezoekers elkaar op een veilige en comfortabele manier, in levenden lijve kunnen ontmoeten", aldus Tefaf-bestuursvoorzitter Hidde van Seggelen eerder. De beurs zal onder meer bredere paden krijgen.

Aan de New Yorkse aflevering, begin november en nu dus geheel online, nemen bijna driehonderd handelaren uit de hele wereld deel. Hun is gevraagd om voor deze beurs een enkel werk uit hun collectie te kiezen en te belichten. "De deelnemers worden hierdoor uitgedaagd om een meesterwerk te selecteren dat de breedte en diepgang van hun expertise optimaal representeert", zegt Tefaf.

De virtuele beurs is van zondag tot en met woensdag. Een van de duurste stukken van de herfstbeurs is gemaakt door de kunstenares Tarsila do Amaral (1886-1973), afkomstig uit de Amerikaanse latino-gemeenschap. De vraagprijs is 7 miljoen dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Humberto Tan keert volgend jaar terug op de late avond

AMSTERDAM (ANP) - Humberto Tan keert vanaf het nieuwe jaar terug op de late avond. De presentator is vanaf dan elke zondag te zien in het praatprogramma Humberto, maakte RTL vrijdag bekend. De exacte startdatum is nog niet bekendgemaakt.

7 uur geleden
BNNVARA: Oudejaarsconference is speciaal nationaal evenement

HILVERSUM (ANP) - De jaarlijkse Oudejaarsconference is volgens BNNVARA een "speciaal nationaal evenement". Om die reden vragen de NPO, BNNVARA, Koninklijk Theater Carré en productiehuis Hekwerk de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een uitzondering te maken en meer dan dertig man publiek toe te laten bij de opname van de eindejaarsshow van Youp van 't Hek in Carré.

8 uur geleden
Ex-verloofde bezig met juridische stappen tegen Johnny de Mol

AMSTERDAM (ANP) - De ex-verloofde van presentator Johnny de Mol, Shima Kaes, zegt in drie landen juridische stappen te ondernemen tegen De Mol. Dat heeft haar juridisch adviseur Karim Aachboun bevestigd. Over de inhoud van deze stappen kan hij nog niets zeggen. "We willen dit graag zorgvuldig voorbereiden."

8 uur geleden
Twee IDFA-awards voor Radiograph of a Family

AMSTERDAM (ANP) - De documentaire Radiograph of a Family heeft twee awards in de wacht gesleept op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De winnaars van het competitieprogramma werden donderdag bekendgemaakt tijdens de Awards Ceremony in de Brakke Grond in Amsterdam. De uitreiking was vanwege de coronamaatregelen wereldwijd online te volgen.

1 dag geleden
Zangeres Liselore Gerritsen (83) overleden

DEN HAAG (ANP) - Zangeres en schrijfster Liselore Gerritsen is woensdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de familie donderdag bekend. Gerritsen was een tijd getrouwd met cabaretier Paul van Vliet.

1 dag geleden
Miljoenentwist tussen Ogilvie en RTL nog niet voorbij

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep over de miljoenenvete tussen medium Derek Ogilvie en RTL Nederland is nog niet toe aan een uitspraak. Ogilvie overweegt na een vierde getuigenverhoor op donderdag nog een vijfde.

1 dag geleden
Martijn Lakemeier en Sallie Harmsen te zien in spin-off Penoza

AMSTERDAM (ANP) - Gouden Kalf-winnaars Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier en Jonas Smulders gaan, naast acteur Raymond Thiry, de hoofdrollen spelen in Doodstil, de spin-off van hitserie Penoza. Ook acteurs Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie zullen in de vierdelige miniserie te zien zijn.

1 dag geleden