Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix omhoog op licht lagere beurzen New York

Netflix omhoog op licht lagere beurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen geopend. Het aandeel van videostreamingdienst Netflix ging omhoog na het nieuws dat het bedrijf een voormalige bestuurder van Facebook heeft aangetrokken om zijn divisie voor videogames te gaan leiden. Verder ging de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar kwartaalresultaten van onder meer zakenbank Morgan Stanley en nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Netflix steeg 0,9 procent. Het bedrijf heeft Mike Verdu benoemd tot topman van de games-tak. Eerder werkte hij bij computerspelletjesmaker Electronic Arts (EA) en was hij verantwoordelijk voor videospellen bij Facebook. Netflix zou vanaf volgend jaar videogames willen gaan aanbieden via zijn streamingdienst.

Morgan Stanley zakte 0,3 procent ondanks beter dan verwachte resultaten. Ook de banken Bank of New York Mellon, Truist Financial en US Bancorp openden de boeken en lieten een wisselend beeld zien. Zorgverzekeraar UnitedHealth ging 0,9 procent omlaag na publicatie van cijfers.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 0,3 procent op 34.846 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 4359 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 14.589 punten.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten ging vorige week met 26.000 omlaag tot 360.000. Economen hadden op 350.000 aanvragen gerekend. Het is het laagste aantal nieuwe WW-aanvragen sinds het uitbreken van de coronapandemie in de VS.

American International Group (AIG)

Verzekeraar American International Group (AIG) werd 2,7 procent hoger gezet. AIG verkoopt voor 2,2 miljard dollar een belang van bijna 10 procent in zijn divisie voor levensverzekeringen en pensioenen aan investeerder Blackstone.

Verder bogen beleggers zich over nieuwe informatie over de industriële productie in de VS. Die nam in juni verder toe, maar wel minder sterk dan een maand eerder. De Amerikaanse industrie heeft te kampen met de wereldwijde chiptekorten, met name in de autosector. Bij de productie van auto's was een daling te zien.

Meer uit Financieel

Brand afvalverwerker AVR raakt warmtelevering Eneco en Vattenfall

ROTTERDAM (ANP) - De grote brand bij afvalverwerker AVR in Rotterdam heeft de levering van warmte aan duizenden woningen geraakt. Energiebedrijven Vattenfall en Eneco gebruiken normaal gesproken de restwarmte die vrijkomt bij de afvalinstallatie voor hun warmtenetten in de stad, maar door de brand is dat nu gestopt. Ze zijn daarom overgestapt op een noodoplossing, laten woordvoerders van de bedrijven weten.

1 uur geleden
Onderzoek: Philips verzweeg duizenden klachten slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft sinds 2010 duizenden klachten van patiënten over defecte slaapapneu-apparaten achtergehouden voor de Amerikaanse toezichthouder FDA. Ook heeft het medisch-technologisch concern nagelaten sterfgevallen te onderzoeken van mensen die gebruikmaakten van de apparaten. Dat meldt NRC op basis van data-onderzoek, dat de krant uitvoerde met onderzoekscollectief ProPublica, de Amerikaanse krant de Pittsburgh Post-Gazette en studenten van de Northwestern University in Chicago.

1 uur geleden
Ook ASR geraakt door uitspraken gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - ASR heeft woensdagochtend zo'n 7 procent aan beurswaarde verloren na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. De precieze inhoud van die uitspraak is onbekend. Maar de verzekeraar schrijft op zijn website dat het de zaak betreft van vereniging Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam.

1 uur geleden
Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

2 uur geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

3 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

4 uur geleden
Aandacht voor NN en Onward Medical op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN en medisch-technologisch bedrijf Onward Medical weten woensdag de aandacht op zich gericht bij het begin van de handel op de aandelenbeurs in Amsterdam. NN kreeg een tegenvaller te verwerken bij het gerechtshof Den Haag, dat oordeelde dat de verzekeraar jarenlang te veel kosten in rekening heeft gebracht bij klanten met een beleggingsverzekering. Onward Medical meldde juist een succes bij de ontwikkeling van zijn technologie om mensen met een dwarslaesie te helpen.

4 uur geleden