Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland onder landen die meeste Omikron-gevallen tellen

Nederland onder landen die meeste Omikron-gevallen tellen

DEN HAAG (ANP) - Nederland staat in één klap in de top van de lijst met landen waar de meeste coronabesmettingen met de Omikron-variant officieel zijn bevestigd, nu het RIVM bij dertien mensen de nieuwe variant heeft ontdekt. Zuid-Afrika voert de lijst aan.

De Omikron-variant werd halverwege deze week in zuidelijk Afrika voor het eerst ontdekt. Het is onduidelijk hoeveel gevallen van de Omikron-variant daar precies zijn vastgesteld, maar wetenschappers schatten volgens The New York Times het aantal inmiddels op duizenden.

De meeste zijn ontdekt in Zuid-Afrika. De totale besmettingscijfers in het land hebben de afgelopen weken een enorme vlucht genomen. Van een paar honderd nieuwe gevallen per dag eerder deze maand naar 3220 in de afgelopen 24 uur. Zuid-Afrikaanse gezondheidsexperts denken dat de Omikron-variant verantwoordelijk is voor 90 procent van de nieuwe gevallen.

Botswana onder Nederland

In Botswana, waar de Omikron-variant ook als een van de eerste landen werd vastgesteld, stond de teller vrijdagavond op vier bevestigde gevallen. Naar nog eens 11 verdachte besmettingen wordt onderzoek gedaan. Daarmee staat het land op de lijst officieel onder Nederland, al is het daadwerkelijke aantal vermoedelijk veel hoger.

In andere landen gaat het nog om slechts enkele gevallen. In Duitsland zijn tot dusver drie gevallen bekend, in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken twee en in Italië, België en Tsjechië vooralsnog één. Buiten Afrika en Europa zijn in zowel Australië als Hongkong twee besmettingen met de Omikron-variant vastgesteld en in Israël één.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

mscom1 1 maand geleden
@roboehlen & @aceb Ik begrijp dat jullie het niet eens zijn met hoe de huidige regering corona aanpakt. Dat kan natuurlijk, ze hebben ook al veel fouten gemaakt. Maar hoe zouden jullie het dan aan willen pakken?? Of ben je een van die mensen die beweert dat corona helemaal niet bestaat? Feit is dat de ziekenhuizen de zorg niet mee aankunnen door alle corona patiënten. Dat ontkennen is niet alleen dom maar zelfs crimineel. Natuurlijk kun je zeggen dat de capaciteit te laag is: klopt helemaal! Maar dat is niet 1,2,3 opgelost. Dus wat zou jij willen voorstellen om ervoor te zorgen dat b.v. behandelingen tegen kanker, transplantaties, etc. wel door kunnen gaan terwijl toch de mensen die door corona in ademnood komen ook geholpen worden?
roboehlen 1 maand geleden
Mensen, tijd om naar petities.nl te gaan en uw stem achter te laten voor het aftreden van het kabinet. Ook kun je kiezen voor een petitie om Trutje of Tjonge Jonge af te laten treden. Samen sterk en samen hard maken om van dat tuig af te komen!
Egbert1 1 maand geleden
@ Aceb ik begrijp je opmerking niet helemaal... Dat ziekenhuizen er niets aan gedaan hebben? Wat heeft dat er nou mee te maken? Als er iets niets aan kan doen dan zijn het de ziekenhuizen wel! Nee dat eigenwijze volk in dit land zoas @ErikRe ookal zegt die zouden verdomme eens beter hun best moeten doen! Maar nee ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken, dat is de mentaliteit van de meesten hier in dit land!
ErikRe 1 maand geleden
De oorzaak is dat de ONTZETTEND EIGENWIJZE MENSEN toch weer gaan reizen. We leren NIETS van de afgelopen periode. Ik wil ook graag op vakantie en/of familiebezoek maar ik blijf mooi thuis.
Aceb 1 maand geleden
Het wordt duidelijk weer tijd voor leugenaars, om dit te bestrijden
Aceb 1 maand geleden
Hoe bestaat het en dat, zonder dat we er iets voor hoeven te doen, En helaas, dat ziekenhuizen er niets aan gedaan hebben, terwijl het toch al zo voorspelbaar was.

Meer uit Gezond

Van Dissel: omikronvariant heeft deltavariant verdrongen

DEN HAAG (ANP) - De omikronvariant van het coronavirus heeft de deltavariant inmiddels verdrongen volgens het RIVM. Zo'n 95 procent van de nieuwe infecties wordt inmiddels veroorzaakt door omikron, zei topinfectioloog Jaap van Dissel tijdens een briefing in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Meer patiënten op wachtlijst voor nieuw orgaan

LEIDEN (ANP) - De coronapandemie heeft vorig jaar een minder negatief effect gehad op het aantal orgaandonaties dan in 2020, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Het aantal mensen op de wachtlijst voor een orgaan is wel toegenomen.

2 uur geleden
Studies bevestigen: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen

UTRECHT (ANP) - Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zo'n 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. "Dit zijn hele mooie en geruststellende uitkomsten", vindt voorzitter Ton de Boer van het CBG.

22 uur geleden
Commerciële testaanbieders helpen vanaf eind januari GGD'en

LEUSDEN (ANP) - Commerciële testaanbieders gaan naar verwachting vanaf eind januari de GGD'en waar nodig helpen bij het testen op corona. Dat laat een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) weten.

22 uur geleden
Frankrijk rapporteert bijna half miljoen besmettingen in etmaal

PARIJS/MADRID (ANP/RTR) - In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal bijna 465.000 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Op de intensive cares in de ziekenhuizen nam het aantal coronapatiënten evenwel licht af tot circa 3900. Frankrijk heeft inmiddels meer dan 100.000 doden te betreuren als gevolg van het virus. De afgelopen 24 uur kwamen er 288 bij.

1 dag geleden
Wereldgezondheidsorganisatie: booster gezonde kinderen onnodig

GENÈVE/BANGALORE (ANP) - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er momenteel geen bewijs dat gezonde kinderen en adolescenten een booster tegen het coronavirus nodig hebben.

1 dag geleden
Aantal mensen dat boosterprik haalt, daalt snel

BILTHOVEN (ANP) - De piek van de boostervaccinaties tegen het coronavirus is achter de rug. Vorige week hebben iets meer dan 1,1 miljoen mensen een oppepprik gekregen. Een week eerder haalden bijna 1,9 miljoen mensen zo'n inenting, en de week daarvoor ruim 1,6 miljoen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in zijn wekelijkse overzicht.

1 dag geleden