Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nadal zegt Roland Garros af en zinspeelt op einde carrière in 202

Nadal zegt Roland Garros af en zinspeelt op einde carrière in 202

MANACOR (ANP) - Rafael Nadal doet definitief niet mee aan Roland Garros. De 36-jarige Spaanse tennisser meldde tijdens een persbijeenkomst in zijn eigen tennisschool in Manacor dat hij niet voldoende is hersteld van de heupblessure, die hem al sinds januari aan de kant houdt. Nadal is recordwinnaar van het Franse open. Hij schreef het grandslamtoernooi in Parijs veertien keer op zijn naam.

Nadal zei dat hij de komende maanden niet van plan is toernooien te spelen. Het betekent dat hij ook Wimbledon mist. "Ik stel geen datum voor mijn terugkeer. Ik moet bekijken hoe mijn lichaam reageert. Ik zal proberen 100 procent klaar te zijn voor volgend jaar, en dat zal wel het laatste jaar in mijn carrière worden", aldus de Spaanse gravelspecialist, die voorzichtig openhield dat hij aan het einde van het jaar wellicht meedoet in de Daviscup.

Nadal meldde zich de afgelopen weken al af voor de graveltoernooien in Barcelona, Madrid en Rome. Ook deed hij niet mee aan de hardcourttoernooien Indian Wells en Miami. Hij kwam voor de laatste keer in actie op de Australian Open, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

Doelen bijstellen

"De blessure die ik in Australië heb opgelopen, heeft zich niet hersteld zoals ik het wilde", zei Nadal. "Ik heb onderweg mijn doelen steeds moeten bijstellen. Roland Garros betekent heel veel voor mij, dus je kunt je voorstellen hoe moeilijk het is om af te zeggen. Als ik nu zou gaan spelen, dan denk ik niet dat ik volgend jaar bij de toernooien kan zijn die ik wil spelen om afscheid te nemen van degenen die me al die jaren gesteund hebben."

Nadal won Roland Garros bij zijn debuut in 2005 voor het eerst. Vorig jaar pakte hij zijn veertiende titel door in de finale de Noor Casper Ruud te verslaan. Hij veroverde toen zijn 22e grandslamtitel en is samen met de Serviër Novak Djokovic recordhouder. Het is ook voor het eerst dat hij het toernooi in Parijs overslaat.

Meer uit Sport

Pogacar verlengt contract bij UAE Team Emirates tot en met 2030

DUBAI (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft zijn contract bij UAE Team Emirates verlengd tot en met 2030. De Sloveense wereldkampioen had nog een contract tot 2027, maar blijft dus drie jaar langer.

2 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp strijdend ten onder tegen Tsitsipas

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi in het Zwitserse Basel. De Nederlander ging strijdend ten onder in twee sets tegen de Griekse topspeler Stefanos Tsitsipas: 6-7 (3) 5-7.

3 uur geleden
Korstanje zwemt weer Nederlands record op 100 meter vlinderslag

INCHEON (ANP) - Nyls Korstanje heeft bij wereldbekerwedstrijden kortebaan in het Zuid-Koreaanse Incheon zijn eigen Nederlandse record op de 100 meter vlinderslag verbeterd. De 25-jarige zwemmer zwom met 48,99 seconden voor het eerst onder de 49 seconden en greep daarmee zilver. Het goud was voor de Zwitser Noè Ponti, die tot 48,81 kwam.

4 uur geleden
Van Empel verdedigt titel EK veldrijden op 'atypisch parcours'

PONTEVEDRA (ANP) - Fem van Empel verdedigt zondag 3 november in het Spaanse Pontevedra haar Europese titel in het veldrijden. De wereldkampioene voert de zevenkoppige selectie aan, met daarin ook de vrouw in vorm Ceylin del Carmen Alvarado. Puck Pieterse, die begin september de wereldtitel mountainbiken veroverde, is er niet bij. Zij zit nog in een rustperiode.

9 uur geleden
Antonelli neemt Mercedes van Hamilton over in training Mexico

MEXICO-STAD (ANP) - Mercedes geeft Andrea Kimi Antonelli vrijdag een nieuwe kans om vast te wennen aan de Formule 1. De jonge Italiaan rijdt dan op het hooggelegen Autódromo Hermanos Rodríguez de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Mexico. Hij stapt dan in de auto van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

11 uur geleden
Topskiër Kilde kan door nieuwe operatie seizoen vergeten

OSLO (ANP/BELGA) - Topskiër Aleksander Aamodt Kilde komt het hele nieuwe seizoen niet in actie. De 32-jarige Noor, die in januari zwaar ten val kwam, moet opnieuw een operatie ondergaan.

1 dag geleden
Atletiekunie benadrukt belang 'veilige sportomgeving'

ARNHEM (ANP) - Een dag nadat atlete Zoë Sedney op Instagram schreef dat ze meerdere keren met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft gehad, heeft de Atletiekunie het belang van "een veilige sportomgeving" benadrukt. "Het is niet aan de Atletiekunie om inhoudelijk te reageren op persoonlijke berichten van personen en we betreuren het ten zeerste als atleten een onveilige situatie hebben ervaren of zich niet gehoord voelen", schreef de Atletiekunie op de website, zonder de naam van Sedney te noemen.

1 dag geleden