Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na vijf keer uitstel opent KunstRAI de deuren voor 36e editie

Na vijf keer uitstel opent KunstRAI de deuren voor 36e editie

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan tachtig galerieën presenteren vanaf woensdag hun kunst op de 36e editie van de KunstRAI in Amsterdam. Het evenement werd vijf keer keer uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu zijn er verschillende maatregelen genomen en kan het wel doorgaan.

Tot en met zondag kunnen liefhebbers in de RAI genieten van schilderijen, beelden, fotografie, design en sieraden. Ook is de jaarlijkse kunstbeurs Art on Paper Amsterdam dit jaar onderdeel van het evenement. Negen galerieën tonen hun collectie kunst van of op papier. Verder hebben influencers Sue Smit en Monica van Dijk een tentoonstelling gemaakt met werk van kunstenaars die zich buiten de gebaande paden waden. Voor jongeren is er op zaterdagavond een speciaal programma, dat in het teken staat van verzamelen.

Op de beurs moeten bezoekers 1,5 meter afstand in acht nemen. Daarvoor zijn de gangpaden verbreed en de horecaterrassen vergroot. Er is een maximale capaciteit van 3000 bezoekers op het 15.000 m2 metende expositieterrein, volgens de regel van één bezoeker per 5 m2 die geldt voor 'doorstroomlocaties'. Om het aantal mensen te kunnen spreiden zijn de openingstijden verruimd ten opzichte van vorige edities en moeten bezoekers zich online registreren, "zodat we weten wie er komt en hoeveel mensen er op enig moment binnen zijn", zegt een woordvoerster. "We hebben er vertrouwen in." Volgens haar is de KunstRAI het eerste evenement in de RAI sinds het begin van corona.

De vorige editie van de KunstRAI trok een kleine 20.000 bezoekers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Kapsalon Theater niet overal toegestaan

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geeft geen toestemming voor het demonstratieve Kapsalon Theater woensdag in culturele instellingen in zijn stad. Alle instellingen die van plan waren iets te organiseren zijn dinsdag door de gemeente gewaarschuwd dat er gehandhaafd gaat worden als zij de deuren openen terwijl dat volgens de coronaregels nog niet mag. Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waarbij 22 gemeenten zijn aangesloten, heeft gewaarschuwd.

3 uur geleden
Rutte over misstanden The Voice: onacceptabel en onbetamelijk

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt misstanden zoals bij tv-programma The Voice of Holland "onacceptabel en onbetamelijk". Tegen de Telegraaf benadrukt hij niet alle feiten te weten, maar wel "heel erg geschrokken" te zijn van de "signalen" die naar buiten zijn gekomen.

4 uur geleden
Commissariaat voor de Media alert op The Voice-ontwikkelingen

AMSTERDAM (ANP) - Het Commissariaat voor de Media houdt de ontwikkelingen rondom grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland "nauwlettend" in de gaten en treedt op mocht dat nodig zijn, laat een woordvoerder weten aan het ANP.

6 uur geleden
Ook Concertgebouw verandert woensdag in een kapsalon

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Concertgebouw en het Concertgebouworkest sluiten zich aan bij de actie Kapsalon Theater om hun onvrede te uiten over het coronabeleid van het kabinet. Dat vertelde directeur Simon Reinink van het Concertgebouw dinsdagochtend in het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4.

10 uur geleden
Jaar lang feest in Amersfoort wegens 150e geboortedag Mondriaan

AMERSFOORT (ANP) - Amersfoort viert een jaar lang feest, omdat het 150 jaar geleden is dat kunstschilder en kunsttheoreticus Piet Mondriaan (1872 - 1944) in die stad werd geboren. Er zijn bijna honderd activiteiten georganiseerd, waaronder verschillende exposities, een liederencyclus en vier andere podiumproducties en een verjaardagsfeest op 7 maart in theater Flint. Mondriaan krijgt ook een herdenkingsmunt en er rollen auto's in Mondriaanstijl van de band.

1 dag geleden
Boekenweek 2022 een maand later vanwege coronasituatie

AMSTERDAM (ANP) - De Boekenweek schuift een maand op en wordt gehouden van zaterdag 9 april tot en met maandag 18 april (tweede paasdag). De organisator, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) doet dat vanwege de "aanhoudende onzekerheid over de coronasituatie", zo meldt ze maandag. De Boekenweek zou eigenlijk van 5 tot en met 13 maart zijn.

1 dag geleden
Anouk weg bij The Voice of Holland na berichten ongewenst gedrag

HILVERSUM (ANP) - Zangeres Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. "Het is gewoon een corrupte bende", zegt de zangeres in een video op haar Instagram-account. "Ik wil niet werken waar jarenlang gewoon een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet."

2 dagen geleden