Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na vijf keer uitstel opent KunstRAI de deuren voor 36e editie

Na vijf keer uitstel opent KunstRAI de deuren voor 36e editie

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan tachtig galerieën presenteren vanaf woensdag hun kunst op de 36e editie van de KunstRAI in Amsterdam. Het evenement werd vijf keer keer uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu zijn er verschillende maatregelen genomen en kan het wel doorgaan.

Tot en met zondag kunnen liefhebbers in de RAI genieten van schilderijen, beelden, fotografie, design en sieraden. Ook is de jaarlijkse kunstbeurs Art on Paper Amsterdam dit jaar onderdeel van het evenement. Negen galerieën tonen hun collectie kunst van of op papier. Verder hebben influencers Sue Smit en Monica van Dijk een tentoonstelling gemaakt met werk van kunstenaars die zich buiten de gebaande paden waden. Voor jongeren is er op zaterdagavond een speciaal programma, dat in het teken staat van verzamelen.

Op de beurs moeten bezoekers 1,5 meter afstand in acht nemen. Daarvoor zijn de gangpaden verbreed en de horecaterrassen vergroot. Er is een maximale capaciteit van 3000 bezoekers op het 15.000 m2 metende expositieterrein, volgens de regel van één bezoeker per 5 m2 die geldt voor 'doorstroomlocaties'. Om het aantal mensen te kunnen spreiden zijn de openingstijden verruimd ten opzichte van vorige edities en moeten bezoekers zich online registreren, "zodat we weten wie er komt en hoeveel mensen er op enig moment binnen zijn", zegt een woordvoerster. "We hebben er vertrouwen in." Volgens haar is de KunstRAI het eerste evenement in de RAI sinds het begin van corona.

De vorige editie van de KunstRAI trok een kleine 20.000 bezoekers.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

7 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

7 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

7 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

7 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

7 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

7 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

7 maanden geleden