Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musical Spring Awakening komt terug, veel rollen voor jong talent

Musical Spring Awakening komt terug, veel rollen voor jong talent

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse musical Spring Awakening komt terug naar Nederland. Producent Opus One gaat de voorstelling komend voorjaar opvoeren in theater DeLaMar West, een nieuw podium in Amsterdam waar jong talent centraal komt te staan.

De voorstelling wordt opgezet in DeLaMar West en moet het seizoen daarna op tournee door het land gaan. Het stuk was ruim tien jaar geleden voor het laatst in Nederland te zien.

Spring Awakening is een van oorsprong Amerikaanse musical uit 2006, gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen dat in 1891 werd geschreven door Frank Wedekind. Het toneelstuk was destijds controversieel door uitgesproken thema’s als (homo)seksualiteit en zelfmoord. Die thematiek sluit volgens producent Maarten Voogel naadloos aan bij de problemen die jongeren nu in coronatijd ervaren en waarin uitzichtloosheid en gebrek aan perspectief leiden tot een ongekend hoog aantal burn-outs bij jongvolwassenen.

Jong talent

Volgens de producent is een gezond perspectief op een kansrijke start voor net afgestudeerde musicalacteurs na bijna een jaar van coronacrisis 'verdampt'. "Ik zie in mijn directe omgeving dat musicalproducties die het lopende seizoen zouden spelen, zijn doorgeschoven naar een later seizoen of zijn afgelast. Een lichting van aankomende musicalacteurs dreigt volledig tussen wal en schip te raken en stageplaatsen zijn er nu nauwelijks."

Met Spring Awakening wil de producent tien jonge talenten een kans bieden op podiumervaring. OpusOne en DeLaMar West volgen nauwgezet de ontwikkelingen rondom Covid-19 en de routekaart voor heropening van culturele instellingen en zullen zodra er zicht is op een reële speelkans de data van de voorstellingen aankondigen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden