Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musea trekken samen op tegen voortdurende sluiting

Musea trekken samen op tegen voortdurende sluiting

GORSSEL (ANP) - Diverse musea hebben de handen ineengeslagen tegen het gesloten blijven van hun publieksruimten. "Musea moeten morgen open kunnen, vinden wij, de Museumvereniging en tientallen musea", aldus de oproep van de instellingen die wordt verspreid door museum MORE in Gorssel.

Onder meer de namen van het Groninger Museum, het Frans Hals Museum, het Mauritshuis, het Drents Museum, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Dordrechts Museum, het Kunstmuseum Den Haag, het Van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Van Abbe staan onder de smeekbede aan het kabinet. De Museumvereniging deed donderdag al een soortgelijke oproep.

"Nederlandse musea horen bij de veiligste bezoeklocaties tijdens deze coronacrisis. Mede daarom vinden wij dat musea, net als commerciƫle doorstroomlocaties, ook weer bezoek moeten mogen verwelkomen. In geen enkel museum - ook niet in het buitenland - is de afgelopen twee jaar een besmettingshaard geconstateerd", staat in het epistel dat vrijdag enkele uren voor de coronapersconferentie van het kabinet werd verspreid.

Daarin wordt het "onbegrijpelijk" genoemd als de musea niet ook vanaf zaterdag weer bezoekers mogen ontvangen. "En steeds hebben musea zich trouw en verstandig gehouden aan opeenvolgende brancheprotocollen om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

havma 1 week geleden
Onbegrijpelijk dat je niet met reservering en tijdslot naar een museum mag, in de supermarkt lopen veel meer mensen tegelijk en dichter op elkaar

Meer uit Entertainment

DI-RECT wint Popprijs 2021 op Eurosonic Noorderslag

DEN HAAG (ANP) - De Haagse band DI-RECT heeft de Popprijs 2021 gewonnen. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt tijdens de digitale editie van festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

22 uur geleden
'Don't mention the war' uit Fawlty Towers komt in de Van Dale

UTRECHT (ANP) - De wereldberoemde quote Don't mention the war uit de omstreden aflevering van de Britse hitkomedie Fawlty Towers krijgt een plekje in de Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon van het woordenboek bekendgemaakt in het radioprogramma Volgspot.

1 dag geleden
Jan Rot feliciteert Jacob Derwig met winst De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Jan Rot heeft Jacob Derwig gefeliciteerd met zijn zege in het negentiende seizoen van De Slimste Mens. Derwig won vrijdagavond de finale. Jan Rot, die voor de tweede maal in zijn leven meedeed aan het programma, viel eerder in de finaleweek af.

1 dag geleden
Aangifte tegen Rijksmuseum om gebruik term 'bersiap'

HEEMSKERK (ANP) - De stichting KUKB, die volgens haar website opkomt voor slachtoffers van Nederlands kolonialisme, doet aangifte van discriminatie en groepsbelediging tegen het Rijksmuseum in Amsterdam, museumdirecteur Taco Dibbits en curator Harm Stevens. Aanleiding is het gebruik van de term 'bersiap' in de tentoonstelling 'Revolusi!' over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Volgens de stichting is deze term racistisch en stigmatiserend.

2 dagen geleden
Borsato en Ali B ook niet meer bij Talpa-radiozenders te horen

HILVERSUM (ANP) - In navolging van de radiozenders van de NPO, Qmusic en 100% NL hebben ook de zenders van Talpa besloten om voorlopig geen muziek meer te draaien van Marco Borsato en Ali B.

2 dagen geleden
Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

HILVERSUM (ANP) - Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

2 dagen geleden
Dijkgraaf over uitlating De Mol: schijn van 'victim blaming'

DEN HAAG (ANP) - John de Mols uitspraken over de slachtoffers van misstanden bij The Voice of Holland, die volgens hem eerder "aan de bel" hadden kunnen trekken, hebben volgens minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) "de schijn van 'victim blaming'". Hij spoort mensen zoals De Mol aan om in hun organisatie voor een veilige werkcultuur te zorgen.

2 dagen geleden