Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moslims roepen Talpa op samenwerking met Meiland te verbreken

Moslims roepen Talpa op samenwerking met Meiland te verbreken

HILVERSUM (ANP) - De moslimgemeenschap in Nederland roept Talpa op om de samenwerking met de tv-familie Meiland te verbreken. Een groot aantal moslimorganisaties uit het hele land doet deze oproep nadat er commotie is ontstaan over anti-islamuitspraken die 'moeder' Erica Meiland in haar biografie doet.

Een aantal bedrijven verbrak de afgelopen twee weken de samenwerking met de familie omdat deze geen afstand deed van de uitspraken van Erica. Onder meer Hello Fresh, Milka, Maxi-Cosi, Hallmark, Emma Matras, Nivea en Albelli vonden niet dat de uitlatingen van haar overeenkwamen met de doelstelling van de bedrijven om inclusiviteit en diversiteit te bevorderen.

Talpa bleef tot nu toe achter de familie staan en stelde dat alle uitspraken die de Meilandjes doen buiten de programma's voor hun rekening komen. De Nederlandse moslimgemeenschap dringt er nu in een open brief bij Talpa op aan dat besluit te heroverwegen. "Wij kunnen ons niet anders voorstellen dan dat Talpa pal staat voor de kernwaarden die ons allen bindt", schrijven zij.

Xenofobisch en racistisch

Zij noemen de uitspraken van Meiland "xenofobisch en racistisch. Haar uitspraken getuigen niet alleen van evidente onwetendheid omtrent islam en moslims, maar voeden ook het antimoslimsentiment in dit land. Tevens wordt een grote groep mensen in onze samenleving weggezet en gedemoniseerd".

'Moeder Meiland' vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden. Dochter Maxime heeft na alle commotie gezegd haar moeder te steunen, maar het was "nooit mijn bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen".

Zelf stelde Erica donderdag in een reactie dat haar woorden door de media uit hun context zijn gerukt. Zij stelt met haar uitlatingen op te willen komen voor vrouwen. PVV-leider Geert Wilders noemde Erica "een dappere vrouw die alle steun verdient".

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden