Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moslims roepen Talpa op samenwerking met Meiland te verbreken

Moslims roepen Talpa op samenwerking met Meiland te verbreken

HILVERSUM (ANP) - De moslimgemeenschap in Nederland roept Talpa op om de samenwerking met de tv-familie Meiland te verbreken. Een groot aantal moslimorganisaties uit het hele land doet deze oproep nadat er commotie is ontstaan over anti-islamuitspraken die 'moeder' Erica Meiland in haar biografie doet.

Een aantal bedrijven verbrak de afgelopen twee weken de samenwerking met de familie omdat deze geen afstand deed van de uitspraken van Erica. Onder meer Hello Fresh, Milka, Maxi-Cosi, Hallmark, Emma Matras, Nivea en Albelli vonden niet dat de uitlatingen van haar overeenkwamen met de doelstelling van de bedrijven om inclusiviteit en diversiteit te bevorderen.

Talpa bleef tot nu toe achter de familie staan en stelde dat alle uitspraken die de Meilandjes doen buiten de programma's voor hun rekening komen. De Nederlandse moslimgemeenschap dringt er nu in een open brief bij Talpa op aan dat besluit te heroverwegen. "Wij kunnen ons niet anders voorstellen dan dat Talpa pal staat voor de kernwaarden die ons allen bindt", schrijven zij.

Xenofobisch en racistisch

Zij noemen de uitspraken van Meiland "xenofobisch en racistisch. Haar uitspraken getuigen niet alleen van evidente onwetendheid omtrent islam en moslims, maar voeden ook het antimoslimsentiment in dit land. Tevens wordt een grote groep mensen in onze samenleving weggezet en gedemoniseerd".

'Moeder Meiland' vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden. Dochter Maxime heeft na alle commotie gezegd haar moeder te steunen, maar het was "nooit mijn bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen".

Zelf stelde Erica donderdag in een reactie dat haar woorden door de media uit hun context zijn gerukt. Zij stelt met haar uitlatingen op te willen komen voor vrouwen. PVV-leider Geert Wilders noemde Erica "een dappere vrouw die alle steun verdient".

8 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

nieuwbox19 1 maand geleden
Waarschijnlijk zal hij het ook niet voor elkaar krijgen maar laat heel nederland op wilders stemmen want straks worden wij nog verdreven door dat gespuis ze fokken nog als de konijnen ook
nieuwbox19 1 maand geleden
Nederlanders hoe lang pikken we dit nog we moeten opkomen voor ons land en al die lui niet meer binnen laten oprotten met die zooi naar hun eigen land straks worden we onder de voet gelopen door die lui weg ermee
bung 87 1 maand geleden
ik roep die moslims op om zich OF aan te passen aan ONZE normen--waarden en cultuur OF asap naar een moslimland te vertrekken. nederland is GEEN moslim land! accepteer dat op rot op--wij buigen niet voor jullie agressieven arrogante gewelddadige vrouwonvriendelijke ideologie.
nieuwbox19 1 maand geleden
Als moslims zich niet willen aanpassen in dit land rot dan op terug naar je eigenland Moet niet zo zijn dat hun hier de boel gaan regeren dus grenzen dicht genoeg is genoeg er zijn er al te veel Raakt tijd dat iedereen in den haag dat ook eens door heeft of moeten de nederlanders eerst in opstand komen
Braspenning 1 maand geleden
In Nederland bestaat toch een vrije menings uiting dus die moslims moeten niet op hun achterste poten gaan staan ze maken de Nederlandse cultuur al genoeg naar de klote
Garand 1 maand geleden
Hoe kleinzielig maar bovenal hypocriet Nederlanders kunnen zijn. Dit is de zoveelste aanfluiting over die vermaledijde Islam! Een schande van de bovenste orde dit geneuzel over wat deze vrouw in haar boek opgetekend en waar vele (Nederlanders) hetzelfde over denken maar niet durven te uiten aangaande de nog immer oprukkende indoctrinatie van de Islam in het (vrije) Westen. Maar nog veel erger, het politiek correcte geneuzel van de politieke leiders in dit land en de rest van Europa. Als dit niet snel wordt gekeerd heeft onze democratie met onze normen en waarden die wij sinds ‘jaar en dag’ koesteren, geen enkele betekenis meer en zijn we overgeleverd aan wat minderheden aan eisen op tafel leggen. De bedrijven die de samenwerking met deze familie hebben opgezegd zijn zelf de schande voorbij en gaan heel gemakkelijk voorbij aan de vrije meningsuiting van individuele burger. Ik zie diezelfde bedrijven geen spier vertrekken als deze mevrouw iets soortgelijks had geschreven de Joodse gemeenschap in ons land.
Michel de R 1 maand geleden
Weer zo een uitspaak van iemand met het verstand van een mier . Hopelijk is het geen Hollander , want dan zou ik mij diep schamen.
homebase123 1 maand geleden
We zijn NEDERLAND dus rot op met je moslim gezeik doet dat maar bij je moslim land. En als het je niet bevalt rot dan op naar je moslim land. pinguïns Whahaha hij is GOED.

Meer uit Entertainment

Hummie van der Tonnekreek, oud-hoofdredactrice Big Brother, overleden

AMSTERDAM (ANP) - Journalist en eindredacteur Hummie van der Tonnekreek is op 19 januari op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft goede vriend en televisieproducent Gijs van Dam woensdag namens de familie bekendgemaakt. Zij overleed aan de gevolgen van longkanker. Van der Tonnekreek werd vooral bekend bij het grote publiek toen zij in 1999 hoofdredacteur werd van het televisieprogramma Big Brother.

7 uur geleden
Advocatenkantoor: onderzoek The Voice gaat maanden duren

AMSTERDAM (ANP) - Het externe onderzoek naar wangedrag achter de schermen van The Voice of Holland gaat maanden duren. Dat zegt advocatenkantoor Van Doorne, dat door producent ITV gevraagd is een onafhankelijk onderzoek te doen nadat duidelijk was geworden dat het BNNVARA-programma BOOS aandacht zou besteden aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.

8 uur geleden
Uslu: 60 meldingen bij meldpunt Mores sinds BOOS-uitzending

DEN HAAG (ANP) - Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland van afgelopen donderdag, zijn er bij het meldpunt Mores voor de culturele en creatieve sector van grensoverschrijdend gedrag zestig meldingen gekomen. De helft van deze meldingen "kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek", zegt staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media).

8 uur geleden
Tegels en ereplaquette voor Marco Borsato bij GelreDome weg

ARNHEM (ANP) - Stadion GelreDome in Arnhem heeft woensdagochtend tegels met daarop de naam van zanger Marco Borsato en een ereplaquette aan de muur weg laten halen. Dat is volgens een woordvoerster gebeurd omdat Borsato beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige kandidaten van The Voice. Borsato ontkent de beschuldigingen.

8 uur geleden
Ali B legt werk neer gedurende onderzoek misstanden The Voice

ALMERE (ANP) - Ali B legt al zijn werkzaamheden neer gedurende het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland. Op Instagram staat een verklaring van zijn management SPEC. waarin staat dat hij al zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig neerlegt.

10 uur geleden
Eva Jinek bovenaan de Bestseller 60 met Droom groot

DEN HAAG (ANP) - Eva Jinek staat deze week met haar boek Droom groot op de eerste plaats van de Bestseller 60. Dat maakte de Stichting CPNB die de lijst samenstelt woensdag bekend. Vorige week stond de interviewbundel met vrouwen die de presentatrice ziet als voorbeeld niet eens in de top tien, maar op de vijftiende plek.

12 uur geleden
S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

TURIJN (ANP) - Zangeres S10 is ingedeeld in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De loting vond dinsdagmiddag plaats in het Italiaanse Turijn, waar de 66e editie van het muziekevenement dit jaar plaatsheeft.

1 dag geleden