Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijke verzekeraarsfusie zorgt voor beroering op Wall Street

Mogelijke verzekeraarsfusie zorgt voor beroering op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Een mogelijke grote verzekeraarsfusie heeft woensdag voor beroering gezorgd op Wall Street. De grote Amerikaanse zorgverzekeraars Cigna en Humana zijn volgens verschillende Amerikaanse media namelijk in gesprek over een samensmelting. Beleggers denken dat dit slecht is voor de waardering van hun aandelen en zetten beide concerns behoorlijk lager. Cigna leverde ruim 8 procent aan beurswaarde in en Humana meer dan 5 procent.

Beleggers verwerkten daarnaast het zogeheten Beige Book, waarin de Federal Reserve een overzicht gaf van de staat van de Amerikaanse economie. Volgens de Amerikaanse centrale bank is de economische activiteit in de Verenigde Staten recent verder afgezwakt omdat consumenten hun geld minder laten rollen op het gebied van bijvoorbeeld meubels.

Maar woensdag werd ook bekendgemaakt dat de grootste economie ter wereld in het derde kwartaal omgerekend met zo'n 1,3 procent is gegroeid. Dat wijst juist op een verbetering ten opzichte van wat eerder werd gedacht. In een eerdere raming was namelijk nog sprake van 1,2 procent groei. Ook kauwden beleggers nog op de uitlatingen van Fed-bestuurders.

Amazon

De belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen met kleine uitslagen de handel uit. De Dow-Jonesindex eindigde een fractie hoger op 35.430,42 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,1 procent tot 4550,58 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 14.258,49 punten.

Verder viel op dat beleggers weinig enthousiasme toonden voor het aandeel Amazon. Dit ondanks dat het webwinkelconcern een AI-tool presenteerde waarmee bedrijven afbeeldingen kunnen maken. Amazon kwam deze week al met meerdere aankondigingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf eindigde woensdag met een koersverlies van 0,5 procent.

General Motors (plus 9,4 procent) behoorde wel tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De autofabrikant kondigde aan meer dividend te zullen uitkeren en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen om aandeelhouders te belonen. Foot Locker ging daarnaast ruim 16 procent vooruit. De sportschoenenketen zag de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk dalen dan gevreesd. Ook werd het bedrijf positiever over de verkopen in het hele jaar dankzij sterke resultaten tijdens de koopjesperiode rond Thanksgiving.

Meer uit Financieel

Huizen aanpassen aan klimaatverandering maakt wonen veel duurder

DEN HAAG (ANP) - Wonen in Nederland wordt de komende jaren veel duurder omdat huizen moeten worden aangepast aan klimaatverandering, melden de hoofdeconomen van ABN AMRO, ING en Rabobank in een rapport. Zonder ingrijpen van vooral de overheid worden de verschillen tussen arme en rijke mensen nog groter. Een deel van de huiseigenaren heeft volgens hen dan ook hulp nodig om hun huis klimaatbestendig te kunnen maken.

3 uur geleden
Huizen aanpassen aan klimaatverandering maakt wonen veel duurder

DEN HAAG (ANP) - Wonen in Nederland wordt de komende jaren veel duurder omdat huizen moeten worden aangepast aan klimaatverandering, melden de hoofdeconomen van ABN AMRO, ING en Rabobank in een rapport. Zonder ingrijpen van vooral de overheid worden de verschillen tussen arme en rijke mensen nog groter. Een deel van de huiseigenaren heeft volgens hen dan ook hulp nodig om hun huis klimaatbestendig te kunnen maken.

3 uur geleden
Nvidia in de verkoop op negatief Wall Street, Walmart wel omhoog

NEW YORK (ANP) - Aandelen Nvidia werden dinsdag 4,4 procent lager gezet op Wall Street, na een maandenlange aandelenrally van de Amerikaanse beurslieveling. Het concern, de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), maakt woensdag na het slot van de beurs in New York zijn kwartaalresultaten bekend. De verwachtingen zijn hooggespannen.

4 uur geleden
Google naar Duitse rechter om bedrijfsgeheimen te beschermen

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Google is naar de rechter gestapt in Duitsland in een poging om zijn bedrijfsgeheimen te beschermen. Dat deed het techbedrijf nadat een Duitse kartelwaakhond had gezegd dat Google zijn bedrijfsvoering bekend moet maken aan twee concurrenten, navigatiespecialist TomTom en spraakassistent Cerence.

6 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX opnieuw in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven ASML, Besi en ASMI gingen dinsdag voor de tweede dag op rij stevig omlaag op het Damrak. Beleggers verzilverden een deel van hun winsten in aanloop naar de resultaten van Nvidia die woensdag op het programma staan. Dat Amerikaanse bedrijf is momenteel de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI).

8 uur geleden
Supermarktconcern Walmart koopt Amerikaanse maker van smart-tv's

BENTONVILLE (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart neemt de maker van smart-tv's Vizio over voor 2,3 miljard dollar, omgerekend meer dan 2,1 miljard euro. Daarmee versterkt de retailgigant de reclame- en media-activiteiten van het bedrijf.

10 uur geleden
Walmart stijgt op Wall Street na cijfers en overname

NEW YORK (ANP) - Walmart behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De grootste supermarktketen van de Verenigde Staten boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige boekjaar vielen beter uit dan voorzien. Walmart kondigde daarnaast aan de maker van smart-tv's Vizio te kopen voor 2,3 miljard dollar. Het concern verkoopt al jaren tv's van dat merk.

11 uur geleden