Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: Biden blijft winnaar in Georgia na tweede hertelling

Minister: Biden blijft winnaar in Georgia na tweede hertelling

ATLANTA (ANP/RTR) - De tweede hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Georgia zal de uitslag niet veranderen. Alles wijst erop dat de Democraat Joe Biden de meerderheid behoudt, zei de minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, Brad Raffensperger, woensdag.

De Republikein verwierp claims dat er zou zijn gefraudeerd bij de verkiezingen van vorige maand, zoals president Trump beweert. Hij noemde Biden "onze gekozen president".

De autoriteiten in Georgia hadden eerder al de stemmen opnieuw geteld omdat Biden in Georgia een voorsprong haalde van slechts zo'n 14.000 stemmen. Na zes dagen hertellen was Bidens voorsprong geslonken naar 12.670 stemmen.

Trumps advocaten vroegen een nieuwe handmatige hertelling aan zodat "elke wettelijke stem eerlijk wordt geteld". Dat kon omdat het verschil tussen de kandidaten minder dan 0,5 procentpunt was. Maar er kwamen geen substantiële verschillen aan het licht, aldus Raffensperger. De officiële uitslag van de telling volgt later op de dag.

Meer uit Buitenland

Politie New York arresteert pro-Palestijnse Columbia-studenten

NEW YORK (ANP) - Honderden gehelmde politieagenten zijn dinsdag de campus van Columbia University in het hart van New York binnen gemarcheerd om een ​​gebouw te ontruimen dat werd bezet door pro-Palestijnse studentendemonstranten. Dat melden diverse Amerikaanse media.

31 minuten geleden
Ecuador roept noodtoestand uit in vijf kustprovincies

QUITO (ANP/RTR) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft dinsdag de noodtoestand afgekondigd in vijf kustprovincies vanwege een "intern gewapend conflict". Het is al de tweede keer dat de pas in november aangetreden Noboa een dergelijke maatregel afkondigt.

2 uur geleden
Humanitaire VN-chef: grondoffensief in Rafah zou 'tragedie' zijn

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP) - Een grondoperatie door Israëlische troepen in de stad Rafah in het zuiden van Gaza zou een "onbeschrijfelijke tragedie" zijn, waartegen "geen enkel humanitair plan is opgewassen". Dat zei de humanitaire chef van de VN, Martin Griffiths, dinsdag in een verklaring.

5 uur geleden
VK stuurt eerste asielzoeker naar Rwanda

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk heeft voor het eerst sinds de aanname van het 'Rwanda-plan' een asielzoeker naar Rwanda gestuurd. Dat meldt de Britse krant The Sun.

6 uur geleden
VS gaan cannabis als softdrugs beschouwen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid gaat cannabis als minder gevaarlijk beschouwen dan bijvoorbeeld LSD of heroïne. De drugswaakhond DEA is van plan marihuana in te schalen als een drug met een lager risico, melden Amerikaanse media.

9 uur geleden
EU-landen vieren uitbreiding van EU en denken na over vetorecht

BRUSSEL (ANP) - Discussies over het gebruik van het vetorecht binnen de EU zijn onvermijdelijk bij een toekomstige EU-uitbreiding. Dat zei Eurocommissaris Vera Jourova (justitie) na een vergadering van de ministers van Europese Zaken van de huidige 27 EU-landen en de tien eventuele nieuwe lidstaten. De vergadering was er speciaal om te vieren dat het woensdag twintig jaar geleden is dat de Europese Unie in één klap uitbreidde van vijftien tot 25 landen.

11 uur geleden
Amerikanen verhogen druk op Hamas

AMMAN (ANP/RTR/AFP) - De Amerikanen verhogen de druk op de Palestijnse Hamas om een deal met Israël over de Gazastrook te sluiten. De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken roept de beweging op de voorstellen "zonder verder uitstel" te accepteren.

12 uur geleden