Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: Biden blijft winnaar in Georgia na tweede hertelling

Minister: Biden blijft winnaar in Georgia na tweede hertelling

ATLANTA (ANP/RTR) - De tweede hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Georgia zal de uitslag niet veranderen. Alles wijst erop dat de Democraat Joe Biden de meerderheid behoudt, zei de minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, Brad Raffensperger, woensdag.

De Republikein verwierp claims dat er zou zijn gefraudeerd bij de verkiezingen van vorige maand, zoals president Trump beweert. Hij noemde Biden "onze gekozen president".

De autoriteiten in Georgia hadden eerder al de stemmen opnieuw geteld omdat Biden in Georgia een voorsprong haalde van slechts zo'n 14.000 stemmen. Na zes dagen hertellen was Bidens voorsprong geslonken naar 12.670 stemmen.

Trumps advocaten vroegen een nieuwe handmatige hertelling aan zodat "elke wettelijke stem eerlijk wordt geteld". Dat kon omdat het verschil tussen de kandidaten minder dan 0,5 procentpunt was. Maar er kwamen geen substantiële verschillen aan het licht, aldus Raffensperger. De officiële uitslag van de telling volgt later op de dag.

Meer uit Buitenland

Vietnamese leider Nguyen Phu Trong (80) gestorven

HANOI (ANP/RTR) - De Vietnamese leider Nguyen Phu Trong is op 80-jarige leeftijd overleden, melden staatsmedia vrijdag. Als voorzitter van de Vietnamese Communistische Partij bekleedde hij het machtigste ambt in Vietnam meer dan tien jaar.

36 minuten geleden
Russische militaire delegatie in Noord-Korea voor gesprekken

PYONGYANG (ANP/RTR) - Een Russische militaire delegatie is in Noord-Korea om te werken aan de overeenkomsten die Moskou en Pyongyang eerder met elkaar aangingen, meldt het Kremlin vrijdag. Een delegatie onder leiding van de Russische onderminister van Defensie Aleksej Krivoroetsjko voerde volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

46 minuten geleden
Paus spreekt bij bezoek België met slachtoffers seksueel misbruik

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Paus Franciscus zal bij zijn bezoek aan België over twee maanden ook spreken met slachtoffers van seksueel misbruik. Het programma van de reis tussen 26 en 29 september is vrijdag bekendgemaakt en daarin staat dat de gesprekken "in alle discretie" zullen plaatsvinden.

1 uur geleden
Vrouw van Spaanse premier zwijgt voor rechter

MADRID (ANP) - De vrouw van de sociaaldemocratische Spaanse premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez, heeft geen verklaringen afgelegd toen ze in Madrid moest verschijnen voor een onderzoeksrechter. Er loopt een vooronderzoek tegen haar omdat ze zich mogelijk rond 2020 schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ze zou haar invloedrijke positie als echtgenote van de premier hebben misbruikt voor zakelijke belangen. Sánchez is sinds 2018 premier.

1 uur geleden
Britse regering van Keir Starmer hervat financiële hulp aan UNRWA

LONDEN (ANP/RTR) - De nieuwe Britse regering van Labourpremier Keir Starmer hervat de financiële hulp aan de VN-organisatie die sinds 1949 Palestijnse vluchtelingen bijstaat, de UNRWA. De stap betekent dat de UNRWA op bijna 25 miljoen euro Britse hulp kan rekenen.

1 uur geleden
Lange rijen op internationale vliegvelden

BERLIJN (ANP) - De grote wereldwijde computerstoring heeft voor lange rijen gezorgd op internationale luchthavens. Onder meer in Seoul, Hamburg en Sydney moeten mensen lang wachten omdat veel vluchten vertraagd zijn.

1 uur geleden
Ziekenhuizen in België getroffen door storing

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België zijn twee ziekenhuizen getroffen door de wereldwijde computerstoring, meldt de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. De overheidsdienst zegt niet om welke ziekenhuizen het gaat. De zorgverlening is niet getroffen.

1 uur geleden