Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mick Jagger opent virtueel tentoonstelling Stones in Groningen

Mick Jagger opent virtueel tentoonstelling Stones in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Mick Jagger opent donderdag 19 november digitaal de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum. Dat maakt het museum via het Dagblad van het Noorden op donderdag bekend, een dag voor de oorspronkelijke openingsdatum. Door de verscherpte coronamaatregelen waarbij musea de deuren gesloten moeten houden, moest de opening van de lang verwachte tentoonstelling worden uitgesteld.

De zanger van The Rolling Stones wordt geïnterviewd door popjournalist Leo Blokhuis. Jagger opent daarna de tentoonstelling "via een digitale presentatie op spectaculaire wijze", vertelt een woordvoerder van het museum. Blokhuis interviewt ook Lucy Woesthoff, voormalig pr-manager van de band. "Enorme Stones-fans Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk en Klaas Knot vertellen wat de band voor hen betekent. En we laten natuurlijk een sneakpeak, een inkijkje, zien van de tentoonstelling, door Blokhuis en onze directeur Andreas Bluhm", zegt de woordvoerder over de opening.

Het publiek kan, als de geplande versoepeling van de coronamaatregelen van het kabinet doorgaat, op vrijdag 20 november fysiek een bezoek brengen aan de tentoonstelling. Per kwartier kan het museum twintig mensen naar binnen laten. "Tickets voor dat weekend zijn al uitverkocht", vertelt de woordvoerder.

De digitale opening is 19 november om 17.00 uur te bekijken via het Dagblad van het Noorden. The Rolling Stones - Unzipped is tot en met 28 februari in het Groninger Museum te bewonderen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden