Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mexico stuurt marineschepen met voedsel en medicijnen naar Cuba

Mexico stuurt marineschepen met voedsel en medicijnen naar Cuba

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - Mexico stuurt twee marineschepen met voedsel en medische benodigdheden naar Cuba, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. De schepen varen zondag de haven van Veracruz in de Golf van Mexico uit, met aan boord spuiten, zuurstoftanks en maskers, evenals melk, blikjes tonijn, bonen, meel, bakolie en benzine.

De aangekondigde zendingen passen in Mexico's beleid van "internationale solidariteit", zei het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat tevens beloofde Latijns-Amerikaanse en Caribische landen te blijven helpen bij de aanpak van de Covid-19-pandemie.

De bekendmaking van de Mexicaanse missie kwam op dezelfde dag dat de Amerikaanse regering sancties aankondigde tegen de Cubaanse minister van Veiligheid en een speciale eenheid wegens hun vermeende rol bij het neerslaan van de antiregeringsprotesten die deze maand begonnen.

Latijns-Amerikaanse regeringen zijn langs ideologische lijnen verdeeld over de protesten in Cuba. Mexico, geleid door de linkse Andrés Manuel López Obrador, heeft de kant van de Cubaanse regering gekozen. Zo stelde López Obrador dat Amerikaanse economische sancties de belangrijkste oorzaak zijn van de onvrede onder de Cubaanse bevolking. Chili en Peru, landen met rechtse regeringen, hebben de Cubaanse regering juist opgeroepen om prodemocratische protesten toe te staan.

Meer uit Buitenland

CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

50 minuten geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

4 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armenië gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

5 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

6 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiële overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

6 uur geleden
British Museum vraagt hulp publiek bij zoektocht gestolen stukken

LONDEN (ANP/AFP) - The British Museum schakelt de hulp van het Britse publiek in bij het terugvinden van een groot aantal gestolen items. Het museum lanceerde dinsdag een website waar beschrijvingen staan van de vermiste items en foto's van stukken die nog wel in de collectie aanwezig zijn en lijken op de verdwenen kostbaarheden. In augustus maakte de Londense trekpleister bekend dat er zo'n 2000 stukken waren verdwenen door diefstallen van een medewerker.

7 uur geleden
Russische rechtbank verwerpt hoger beroep Kremlincriticus Navalni

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni heeft zijn hoger beroep verloren tegen een veroordeling voor extremisme. Hij kreeg daar eerder negentien jaar cel voor opgelegd. Journalisten waren ondanks protesten van Navalni en zijn advocaten niet welkom tijdens het grootste deel van de beroepszaak. Ze mochten alleen de uitspraak bijwonen.

7 uur geleden