Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Metro keert niet meer terug als papieren krant op stations

Metro keert niet meer terug als papieren krant op stations

AMSTERDAM (ANP) - De uitgave Metro stopt definitief als papieren krant. De krant verschijnt momenteel door de coronacrisis alleen maar online, maar de printeditie keert ook in de toekomst niet meer terug op de stations. Een woordvoerder van uitgeverij Mediahuis Nederland bevestigt berichtgeving hierover van De Telegraaf.

De coronacrisis heeft de gratis krant zwaar getroffen, bevestigt de woordvoerder. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer viel drastisch terug, waarop de NS besloot vanaf 21 maart minder treinen in te zetten. Daardoor was het voor Metro niet langer rendabel om een papieren editie te verspreiden. Op vrijdag 20 maart verscheen de laatste Metro op papier. Aanvankelijk meldde de redactie op de website Metronieuws.nl dat dit slechts voor onbepaalde tijd zou zijn.

Metro is volledig afhankelijk van advertentie-inkomsten en de exploitatie was de laatste jaren al nauwelijks kostendekkend, staat in een verklaring aan het personeel van de uitgeverij. "De coronacrisis zal ook de komende periode aanhouden en, ondanks de inzet en betrokkenheid van de medewerkers, zal naar verwachting de omzet van de printuitgave daarna onvoldoende herstellen en dan leiden tot structurele verliezen. Daarom is besloten om definitief te stoppen met de printuitgave en alleen de digitale uitgave Metronieuws.nl voort te zetten om de belangrijke jongerendoelgroep te blijven bedienen." Het besluit kost drie arbeidsplaatsen.

Metro kwam in juni 1999 voor het eerst uit, gelijktijdig met Sp!ts van de Telegraaf Media Groep (TMG). Nederland was na Zweden, Tsjechië en Hongarije het vierde land waar Metro actief werd. Vorig jaar vierde de krant het 20-jarig bestaan. Metro werd van maandag tot en met vrijdag gratis verspreid in het openbaar vervoer. In augustus 2012 kocht TMG de Nederlandse editie van Metro. De kranten gingen direct samenwerken om kosten te sparen en in 2013 werden ook de redacties samengevoegd. In juli 2014 maakte TMG bekend dat Sp!ts zou opgaan in Metro.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden