Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merken breken met tv-familie Meiland na anti-islamquotes Erica

Merken breken met tv-familie Meiland na anti-islamquotes Erica

HILVERSUM (ANP) - Meerdere bedrijven hebben de afgelopen dagen de samenwerking opgezegd met de tv-familie Meiland. Aanleiding voor de breuk zijn de anti-islamuitspraken die Erica Meiland onlangs deed in haar biografie.

Dinsdag liet NIVEA, een van de grootste producenten van huidverzorgingsproducten, weten niet meer te willen werken met tv-familie. "Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, omarmt inclusiviteit en diversiteit op alle gebieden. We zetten ons in voor acceptatie en gelijkheid en zijn tegen elke vorm van discriminatie", meldt het bedrijf. "Door een samenwerking met dochter Maxime zou het voelen alsof we ons verbinden aan een gedachtegoed dat niet bij ons past. NIVEA is er namelijk voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, geslacht, seksuele geaardheid en leeftijd."

Twee grote partners, kaartenbedrijf Hallmark en matrassenmerk Emma, verbraken eerder al vanwege de anti-islamuitspraken het contact met de 'Meilandjes'. Meerdere grote bedrijven die een commerciële samenwerking aangegaan zijn met de tv-familie willen zich dinsdag nog niet uitspreken over een voortzetting van de samenwerking.

Pinguïns

Erica vergelijkt in haar gelijknamige boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden. Hallmark en Emma stelden allebei dat deze uitspraken niet overeenkomen met hun waarden en hun streven een divers bedrijf te zijn.

PVV-leider Geert Wilders heeft dinsdag laten weten wel achter Erica Meiland te staan. Hij noemt haar "een dappere vrouw" en stelt dat alle bedrijven die nu de banden met de tv-familie verbreken "zelf een boycot verdienen".

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Garand 1 maand geleden
Hoe kleinzielig maar bovenal hypocriet Nederlanders kunnen zijn. Dit is de zoveelste aanfluiting over die vermaledijde Islam! Een schande van de bovenste orde dit geneuzel over wat deze vrouw in haar boek opgetekend en waar vele (Nederlanders) hetzelfde over denken maar niet durven te uiten aangaande de nog immer oprukkende indoctrinatie van de Islam in het (vrije) Westen. Maar nog veel erger, het politiek correcte geneuzel van de politieke leiders in dit land en de rest van Europa. Als dit niet snel wordt gekeerd heeft onze democratie met onze normen en waarden die wij sinds ‘jaar en dag’ koesteren, geen enkele betekenis meer en zijn we overgeleverd aan wat minderheden aan eisen op tafel leggen. De bedrijven die de samenwerking met deze familie hebben opgezegd zijn zelf de schande voorbij en gaan heel gemakkelijk voorbij aan de vrije meningsuiting van individuele burger. Ik zie diezelfde bedrijven geen spier vertrekken als deze mevrouw iets soortgelijks had geschreven over de Joodse gemeenschap in ons land.
bung 87 1 maand geleden
bedrijven breken met meiland?? reden voor mij om van meiland artikelen te kopen. is enige vorm van kritiek op de islam verboden? door wie dan? ik ben geen voorstander van de islam. ik zie ze het liefst asap verdwijnen uit mijn land en west europa.
piggel 1 maand geleden
dat mens verdiend een lintje omdat zij die vuile gore islamratten op zijn plaats zet gewoon goor tuig van de richel
a rensink 1 maand geleden
En dan laat ik toch gewoon die veel te dure hallmark-kaarten in de schappen staan en nadat ik een half jaar op "EMMA"heb moeten wachten, heb ik die ook maar geannuleerd!
a rensink 1 maand geleden
Omdat je bekend bent mag je opeens niet meer voor je mening uitkomen??? Erica DURFT, en lef heeft niet iedereen
netel 1 maand geleden
ja ja ben je bekend krijg je praatjes, ga maar lekker bij Geert op schoot zitten, of bij boudet

Meer uit Entertainment

Tv-persoonlijkheid Willibrord Frequin: heb nog maar kort te leven

LAREN (ANP) - Oud-tv-presentator Willibrord Frequin is ernstig ziek en heeft naar eigen zeggen niet lang meer te leven. In een interview met De Telegraaf meldt de 80-jarige Frequin dat vorig jaar bij hem een vorm van Parkinson (vasculair parkinsonisme) is vastgesteld.

5 uur geleden
Directeur LINDA.: beschuldigingen tegen Ali B waren vertrouwelijk

HILVERSUM (ANP) - Jildou van der Bijl, de creatief directeur van het maandblad LINDA. blijft erbij dat Linda de Mol haar broer John de Mol niet heeft ingelicht over het vermeende seksueel grensoverschrijdende gedrag van The Voice-coach Ali B. Dat vertelde ze vrijdagavond bij Op1 naar aanleiding van het nieuws dat de redactie van LINDA. daar al sinds 2020 van op de hoogte was, maar het verhaal niet rond kreeg voor een artikel.

7 uur geleden
Aangifte tegen regisseur The Voice of Holland vanwege aanranding

HILVERSUM (ANP) - Een oud-deelnemer van The Voice of Holland heeft vrijdag aangifte van aanranding gedaan tegen de regisseur van het RTL-programma. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving hierover van het AD. Het is de eerste aangifte tegen de regisseur in de zaak rond vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice.

10 uur geleden
Theaters open, maar met minder voorstellingen en publiek

UTRECHT (ANP) - Theaters zijn weer open, maar met minder voorstellingen en publiek. Dat komt naar voren uit een rondgang van het ANP onder theaters in Zeeland, Utrecht, Groningen en Limburg. Theaters mogen sinds woensdag weer open, maar wel maar tot 22.00 uur. Daarnaast moet publiek op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Theaters moeten hierdoor veel voorstellingen verplaatsen of annuleren, publiek afzeggen en krijgen bovendien te maken met artiesten die niet onder de huidige maatregelen kunnen of willen optreden.

18 uur geleden
OM eist werkstraf tegen Lil Kleine vanwege mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist tegen rapper Lil Kleine een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken wegens mishandeling. De 27-jarige rapper wordt ervan beschuldigd op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een andere man te hebben mishandeld in een nachtclub in Amsterdam.

20 uur geleden
LINDA. wist langer van mogelijk wangedrag Ali B

NAARDEN (ANP) - Het blad LINDA. kreeg in juni 2020 al signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door rapper Ali B. Dat bevestigt een woordvoerster van het blad na berichtgeving van de Volkskrant hierover. LINDA. sprak in 2020 met twee vrouwen die hier naar eigen zeggen mee te maken hadden gehad, schrijft de krant. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice, zei door Ali B te zijn verkracht.

22 uur geleden
Ochtendshow Mattie & Marieke wint Gouden RadioRing

HILVERSUM (ANP) - De ochtendshow Mattie & Marieke (Qmusic), van Mattie Valk en Marieke Elsinga, is de winnaar van de prestigieuze Gouden RadioRing. Het duo nam de prijs voor het beste radioprogramma in ontvangst tijdens het zestiende Gouden RadioRing Gala in Hilversum. Vanwege het coronavirus was er geen publiek bij de uitreiking aanwezig.

1 dag geleden