Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer zitplaatsen voor Passiespelen door herberekenen coronaregels

Meer zitplaatsen voor Passiespelen door herberekenen coronaregels

TEGELEN (ANP) - Door een herberekening van de coronaregels kunnen bij de Passiespelen in het Limburgse Tegelen (gemeente Venlo) meer bezoekers komen. Op basis van die herberekening kunnen er per voorstelling 125 mensen extra naar binnen, maakte de organisatie vrijdag bekend. "Een uitbreiding van de capaciteit met ruim 125 plaatsen van 580 naar iets meer dan 700, exclusief rolstoelplaatsen", aldus een woordvoerder van de organisatie vrijdag.

"Een welkome uitbreiding, vooral voor de zondagmatinees", aldus de organisatie. "De druk op de kaartverkoop neemt toe en de zondagmatinees zijn nagenoeg uitverkocht." Tot en met 5 september zijn er nog twintig voorstellingen. De spelen gaan over het lijden en de kruisiging van Jezus en worden eens in de vijf jaar gehouden. De Passiespelen in het openluchttheater De Doolhof in Tegelen trekken vele duizenden toeschouwers.

"Vóór aanvang van de Passiespelen is een berekening van de capaciteit gemaakt op basis van ‘gemiddeld’ twee personen per ‘coronaveilige’ groep", zegt de woordvoerder van de Passiespelen. "In de praktijk blijkt die berekening te voorzichtig te zijn geweest. Daarnaast blijkt het benodigde aantal rolstoelplaatsen beduidend lager dan voorzien. Vanuit die kennis is een herberekening gemaakt."

Daarom wordt het aantal zitplaatsen met ingang van 7 augustus uitgebreid. "Coronaproof uiteraard en met inachtneming van alle regels", benadrukt de woordvoerder.

De Passiespelen worden onder normale omstandigheden rond Pasen opgevoerd. Eigenlijk hadden de vijfjaarlijkse spelen vorig jaar moeten plaatsvinden, maar ze werden in verband met corona een jaar verschoven. Dit voorjaar werden ze opnieuw verschoven, totdat de coronamaatregelen de opvoeringen toestonden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Theater Haarlem laat tweede show Maassen met volle zaal doorgaan

HAARLEM (ANP) - Theo Maassen staat ook vrijdagavond voor een volle theaterzaal. Theater De Liefde in Haarlem heeft, ondanks de donderdag opgelegde dwangsom van 2500 euro, besloten de tweede voorstelling met volledige zaalcapaciteit door te zetten.

1 dag geleden
André Hazes neemt rust vanwege burn-out

ROTTERDAM (ANP) - André Hazes heeft een burn-out en neemt daarom de komende tijd rust. De zanger heeft tijd nodig "om weer op krachten te komen", zo laat zijn management vrijdag weten.

1 dag geleden
André Hazes in Ahoy vanwege coronaregels verplaatst naar 2022

ROTTERDAM (ANP) - De concerten die André Hazes op 15 en 16 oktober in Ahoy zou geven, zijn een jaar uitgesteld, heeft producent Medialane donderdag gemeld. Met de huidige coronaregels, die bij concerten slechts een bezetting van 75 procent toestaan, is het niet mogelijk de shows op een financieel verantwoorde manier te laten doorgaan.

2 dagen geleden
Winnaars PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs bekend

DEN HAAG (ANP) - Financieel journalist Hans de Geus heeft donderdag de PrinsjesBoekenprijs gewonnen en politiek journalisten Joost Vullings en Xander van der Wulp de PrinsjesPodcastprijs. Dit zijn prijzen voor het beste politieke boek en de beste politieke podcast van het afgelopen parlementaire jaar. De uitreiking is gehouden in de plenaire zaal van de Eerste Kamer in Den Haag.

2 dagen geleden
Festivalorganisator ID&T komt in Britse handen

AMSTERDAM (ANP) - Festivalorganisator ID&T is verkocht aan de Britse branchegenoot Superstruct Entertainment. "Met deze deal hebben we het bedrijf in veilige haven geloodst", zegt topman Ritty van Straalen over de overname. ID&T is bekend van festivals als Awakenings, Mysteryland, Thunderdome en Amsterdam Open Air. Superstruct organiseert onder meer grote festivals zoals de Zwarte Cross en Sziget in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

2 dagen geleden
Bart Maat wint PrinsjesFotoprijs voor foto van notities Ollongren

DEN HAAG (ANP) - Freelance ANP-fotograaf Bart Maat heeft donderdag de PrinsjesFotoprijs gewonnen voor de beste politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar. Maat kreeg de prijs in de plenaire zaal van de Eerste Kamer overhandigd voor het beeld dat hij schoot van de leesbare notities van oud-verkenner Kajsa Ollongren.

2 dagen geleden
Nieuwe voorstudie ontdekt van Vincent van Gogh

AMSTERDAM (ANP) - Onderzoek heeft aangetoond dat een nieuw werk kan worden toegeschreven aan Vincent van Gogh (1853-1890). Het gaat om een voorstudie voor de tekening Worn Out die de kunstschilder maakte in 1882. De tekening, die volgens het Van Gogh Museum niet minder indrukwekkend is dan het uiteindelijke werk, is vanaf vrijdag te zien in het Amsterdamse museum.

2 dagen geleden