Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Medeoprichter Google krijgt verblijfsvergunning in Nieuw-Zeeland

Medeoprichter Google krijgt verblijfsvergunning in Nieuw-Zeeland

WELLINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Larry Page, de medeoprichter van Google en een van de rijkste mensen op aarde, heeft een verblijfsvergunning gekregen in Nieuw-Zeeland. Hij maakte gebruik van een regeling voor vermogende investeerders, bevestigt de immigratiedienst van het land, Immigration New Zealand.

Het investeerdersvisum van Page vereist dat hij in drie jaar tijd minstens 10 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 6 miljoen euro) moet kunnen investeren in het land. Dat zou voor de multimiljardair geen probleem moeten zijn. Page heeft volgens de Bloomberg Billionaires Index een vermogen van omgerekend bijna 104 miljard euro.

De immigratiedienst bevestigt zaterdag dat Page al in november vroeg om een verblijfsvergunning. Hij was toen niet in het land en daardoor kon zijn aanvraag in eerste instantie niet worden verwerkt. Page zou tijdens de pandemie met zijn gezin in de eilandstaat Fiji hebben gezeten. Nieuw-Zeeland kreeg naar verluidt op 11 januari het verzoek om het kind van de multimiljardair toe te laten om een medische behandeling te ondergaan.

Gesloten grenzen

Page en zijn kind arriveerden volgens nieuwssite Stuff een dag later met een luchtambulance in Nieuw-Zeeland. Daar ging de miljardair in quarantaine in een hotel en werd zijn kind opgenomen in het ziekenhuis. Toen de medeoprichter van Google eenmaal in Nieuw-Zeeland was, kon de immigratiedienst alsnog zijn visumaanvraag goedkeuren.

De komst van Page leidde in Nieuw-Zeeland nog tot vragen in het parlement. Parlementariërs wilden weten hoe het mogelijk was dat de miljardair werd toegelaten terwijl de grenzen grotendeels zijn gesloten vanwege de pandemie. Minister van Volksgezondheid Andrew Little zei dat sprake was van een medisch noodgeval en beklemtoonde dat alle regels zijn gevolgd.

Meer uit Buitenland

Helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord, is gevonden. Het hoofd van hulporganisatie de Iraanse Rode Halve Maan maakte dat maandagochtend vroeg bekend, en meldde daarbij dat de situatie "niet goed" is.

8 minuten geleden
Lai Ching-te ingezworen als nieuwe president van Taiwan

TAIPEI (ANP/AFP) - Lai Ching-te is maandag in Taipei ingezworen als de nieuwe president van Taiwan. Ook zijn vice-president Hsiao Bi-khim ving tijdens de ceremonie officieel haar ambtstermijn aan.

54 minuten geleden
Rusland stuurt reddingsteam na helikopterongeluk president Iran

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - Rusland stuurt een team van bijna vijftig gespecialiseerde reddingswerkers naar Iran om mee te helpen zoeken naar de verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

3 uur geleden
Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

TEHERAN (ANP/RTR) - Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder. Eerder meldde de Iraanse staatstelevisie dat ten minste één passagier en één bemanningslid in contact waren geweest met reddingswerkers. Er was ook gemeld dat de helikopter was gevonden, hoewel de Iraanse Rode Halve Maan dit ontkende.

6 uur geleden
Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

TEHERAN (ANP/RTR) - De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

8 uur geleden
Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

ATLANTA (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College. Die universiteit in Atlanta met vooral zwarte mannelijke studenten heeft onder anderen burgerrechtenactivist Martin Luther King als oud-student.

9 uur geleden
Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een "eenzame wolf" was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

11 uur geleden