Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

AMSTERDAM (ANP) - Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.

Een woordvoerder van Longfonds laat weten vertrouwen te hebben in de zorg die de deelnemers kregen. "We hebben alle vertrouwen in het uitgebreide en professionele medische team dat alle deelnemers voor, tijdens en na het evenement begeleidt. We hebben van hen begrepen dat de gezondheid van de deelnemers geen moment in gevaar is geweest", staat in een schriftelijke reactie.

"Als psychiatrisch verpleegkundige ben ik misschien de zeur, maar naast dat de hartslagmeters etc. bijgehouden worden maak ik mij toch echt druk om hoe sommige dansers erbij staan. Neigt naar onder andere psychotische trekken door ernstige vermoeidheid", schreef iemand op Twitter. Een ander: "Er staan mensen dansend in slaap te vallen, mensen dansen huilend, dansen dwars door blessures heen, iemand is net omgevallen. Dit is toch niet verantwoord? Ik vind dit echt heftig om te zien."

Een woordvoerster van Talpa liet zaterdag weten dat alle deelnemers in de gaten worden gehouden door artsen. "Er staat constant een team van dokters, fysiotherapeuten en EHBO'ers paraat om ervoor te zorgen dat de danskoppels op een veilige manier kunnen dansen", aldus de zegsvrouw tijdens de marathon. De deelnemende duo's werden onder meer in de gaten gehouden door middel van hartslagmeters die zij om hun pols droegen. Zondag liet Talpa weten met een goed gevoel terug te kijken op De Dansmarathon, maar de woordvoerster wilde niet specifiek ingaan op de kritiek omtrent de fysieke toestand van de deelnemers.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Porjus 1 maand geleden
Dansen?????? Het leek wel een stel gestoord bewegende poppen, echt heel misschien ergens ver weg iet van dansen in te zien, maar als ze zouden zeggen het zijn motorisch gestoorde geloof ik het direct. SBS had veel beter de kosten van het programma direct naar het longfonds over kunnen maken, had veel meer opgeleverd.

Meer uit Entertainment

Bon Bini Holland 3 en Soof 3 komen later uit

DEN HAAG (ANP) - Twee nieuwe Nederlandse films komen later uit vanwege de coronamaatregelen waardoor de bioscopen om 17.00 uur moeten sluiten en minder bezoekers mogen ontvangen. De release van Bon Bini Holland 3 en Soof 3 is voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo laten distributeurs WW Entertainment en Dutch FilmWorks weten.

4 uur geleden
Ahoy zet opnieuw streep door kerstcircus

ROTTERDAM (ANP) - Het Kerstcircus Ahoy gaat ook dit jaar niet door. Vanwege de verscherpte maatregelen rond het coronavirus heeft Rotterdam Ahoy de show geannuleerd.

11 uur geleden
Pinkpop boekt songfestivalwinnaar Måneskin

LANDGRAAF (ANP) - Songfestivalwinnaar Måneskin treedt volgend jaar op tijdens Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag de komst aan van de Italiaanse rockband, die afgelopen mei in Rotterdam de winst in het Songfestival opeiste.

13 uur geleden
Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh (41) overleden aan kanker

NEW YORK (ANP) - Virgil Abloh, creative director van de mannenlijn van modehuis Louis Vuitton, is zondag op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laten zijn nabestaanden weten op Instagram.

1 dag geleden
Popsector baalt van sluiting, wil heldere regels voor steun

AMSTERDAM (ANP) - De popsector verwacht dat veel podia de komende tijd de deuren sluiten omdat het met de nieuw aangekondigde maatregelen bijna niet mogelijk is concerten te organiseren. De sector vraagt om heldere regels met betrekking tot de aangekondigde steunpakketten.

3 dagen geleden
Politie op zoek naar twee verdachten van overval Ali B

ALMERE (ANP) - De politie van Almere is op zoek naar twee mannen die worden verdacht van de gewapende overval op Ali B en zijn chauffeur. De politie roept getuigen van het incident van donderdagavond op zich te melden.

3 dagen geleden
BN'ers overvallen door vliegverbod zuidelijk Afrika

DEN HAAG (ANP) - Diverse bekende Nederlanders zijn vrijdag overvallen door het nieuws dat vluchten uit zuidelijk Afrika zijn verboden in verband met de nieuwe, vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. Onder anderen presentator Renze Klamer en bioloog/presentator Freek Vonk laten via sociale media weten dat ze in Afrika zitten.

3 dagen geleden