Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

AMSTERDAM (ANP) - Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.

Een woordvoerder van Longfonds laat weten vertrouwen te hebben in de zorg die de deelnemers kregen. "We hebben alle vertrouwen in het uitgebreide en professionele medische team dat alle deelnemers voor, tijdens en na het evenement begeleidt. We hebben van hen begrepen dat de gezondheid van de deelnemers geen moment in gevaar is geweest", staat in een schriftelijke reactie.

"Als psychiatrisch verpleegkundige ben ik misschien de zeur, maar naast dat de hartslagmeters etc. bijgehouden worden maak ik mij toch echt druk om hoe sommige dansers erbij staan. Neigt naar onder andere psychotische trekken door ernstige vermoeidheid", schreef iemand op Twitter. Een ander: "Er staan mensen dansend in slaap te vallen, mensen dansen huilend, dansen dwars door blessures heen, iemand is net omgevallen. Dit is toch niet verantwoord? Ik vind dit echt heftig om te zien."

Een woordvoerster van Talpa liet zaterdag weten dat alle deelnemers in de gaten worden gehouden door artsen. "Er staat constant een team van dokters, fysiotherapeuten en EHBO'ers paraat om ervoor te zorgen dat de danskoppels op een veilige manier kunnen dansen", aldus de zegsvrouw tijdens de marathon. De deelnemende duo's werden onder meer in de gaten gehouden door middel van hartslagmeters die zij om hun pols droegen. Zondag liet Talpa weten met een goed gevoel terug te kijken op De Dansmarathon, maar de woordvoerster wilde niet specifiek ingaan op de kritiek omtrent de fysieke toestand van de deelnemers.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden