Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lockdown in Australische stad Brisbane tot zeker zondag verlengd

Lockdown in Australische stad Brisbane tot zeker zondag verlengd

BRISBANE (ANP) - De lockdown in de Australische stad Brisbane en enkele omliggende regio's in de deelstaat Queensland wordt tot zeker zondag verlengd. De lokale autoriteiten zeggen meer tijd nodig te hebben om een uitbraak van de Delta-variant van het coronavirus onder controle te krijgen. Maandag werden in Queensland dertien lokaal opgelopen besmettingen geregistreerd.

Oorspronkelijk zou de lockdown in de derde stad van Australië maar drie dagen duren, tot dinsdagavond. Door de verlenging blijven de maatregelen nu tot in ieder geval zondag van kracht.

Ook in veel andere Australische regio's geldt momenteel een strenge lockdown. De miljoenenstad Sydney zit inmiddels al bijna zes weken op slot. Vorige week werd de lockdown er nog uitgebreid met extra maatregelen. Mensen hadden al een geldige reden nodig om hun huis te verlaten en moeten nu ook altijd een mondkapje dragen als ze de deur uitgaan. Ook moeten ze in principe binnen 5 kilometer van hun woning blijven. De regering heeft militairen ingezet om te controleren of inwoners van Sydney die positief zijn getest op Covid-19 zich aan de verplichte thuisisolatie houden.

Het 25 miljoen inwoners tellende Australië wist het coronavirus vorig jaar nog grotendeels buiten de deur te houden, onder meer door de grens bijna volledig te sluiten. De bestrijding van de Delta-uitbraak wordt nu echter gehinderd doordat het vaccineren er traag op gang komt.

Meer uit Buitenland

Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

1 uur geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

2 uur geleden
Amerikaanse Senaat keurt wet goed, shutdown voorkomen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de wetgeving waardoor de federale overheid geld kan blijven uitgeven. Het Huis van Afgevaardigden had eerder op donderdag al voor gestemd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Joe Biden die het moet ondertekenen.

2 uur geleden
Guterres: dodelijk geweld bij voedselhulp Gaza vereist onderzoek

NEW YORK (ANP) - Secretaris-generaal António Guterres van de VN wil een onafhankelijk onderzoek naar het doden van meer dan honderd mensen die humanitaire hulp zochten bij een konvooi met hulpgoederen in Gaza. Guterres zei donderdag "geschokt" te zijn door deze gebeurtenis.

2 uur geleden
Frankrijk: schieten bij voedselhulp is niet te rechtvaardigen

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft donderdag de dodelijke gebeurtenissen tijdens distributie van voedselhulp in Gaza veroordeeld. "Het schieten door Israëlische soldaten op burgers die voedsel proberen te bemachtigen is niet te rechtvaardigen", aldus een persbericht van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

4 uur geleden
Spanje veroordeelt dodelijk geweld bij uitdelen voedselhulp Gaza

MADRID (ANP) - De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft donderdag de gebeurtenissen "onaanvaardbaar" genoemd die volgens Hamas hebben geleid tot de dood van ruim honderd mensen tijdens distributie van voedselhulp in Gaza.

4 uur geleden
Leger Israël zegt niet op menigte in Gaza te hebben geschoten

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische leger zegt dat er niet op de grote menigte is geschoten die op een konvooi met hulpgoederen in Gaza was afgekomen. In een verklaring zegt het leger dat er wel waarschuwingsschoten zijn gelost en volgens The Times of Israel meldt het leger ook dat op een aantal mensen is geschoten die op militairen en een tank afliepen.

6 uur geleden